Van itt ilyen szülő esetleg?
Szerintem ez olyan dolog, amit még maguknak sem vallanak be a szülők, úgyhogy nem sok választ fogsz kapni.
Amúgy nem is hiszem, hogy gyakori lenne, hogy valaki azért nem szereti/szereti kevésbé az egyik gyerekét, mert csúnya, ennek más oka szokott lenni, a külső szülői szempontból tényleg nem olyan mérvadó.
Tényleg nem akarok itt lózungokat összehordani, de NORMÁLIS ESETBEN egy szülő nem a külseje miatt szereti a gyerekét.
Ráadásul, ha egy gyerek "rondára" sikerül, akkor az azért van, mert egyik vagy a másik szülő ronda.
Ha én vagyok a ronda, akkor a gyerek rám hasonlít, ha a párom a ronda, akit szeretek, akkor meg rá hasonlít, így mindenképpen imádom a közös gyerekünket.
4-es vagyok.
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem ilyen egyszerű, de nem akartam tudományos értekezést írni, hetedíziglen visszamenőlegesen a külső tulajdonságok boncolgatásával.
De a kedvedért kiterjesztem és módosítom:
Ha én vagyok a ronda, mert valamelyik ősöm volt ronda, akkor a gyerek az én vérvonalamra hasonlít, ha a párom a ronda, akit szeretek, akkor az ő valamelyik őse volt ronda, így az ő vérvonalára hasonlít, így mindenképpen imádom a közös gyerekünket.
Így már jó?:)
Az ellentéte a szépség, most a kérdés szempontjából nem játszik, de ugyanezen az elven működik és ne bonyolítsuk már tovább!
Én olyat tudok, ahol anyuka bombanő, apuka nem rossz pasi, de a közös gyerek valahogy nagyon elfuserált módon sikerült, és ráadásul lány. Hordótest, pufók alak, hörcsögarc, malacszem, áhhh... tényleg gáz szerencsétlen.
És anyuka imádja és fényezi, és mindent megtesz, hogy az önbizalma a helyén legyen, agyba - főbe kényezteti - így a gyerek egy öntelt, csúf, kényes kis "izé".
Anyuka további gyerekei más kapcsolatokból mind kifejezetten szépek, így extrán kompenzál, és nekem úgy tűnik, hogy még jobban szereti a nemszépet, mint a többieket.
Annyit azért jegyezzünk meg, hogy ronda kisgyerek alig-alig létezik a világban.
Én soha életemben nem láttam ronda kisgyereket. Feleségem életében egyszer látott orvosi rendelő várótermében: a kisgyerek fél arcát-fejét egy csúnya májfolt borította el. Egyébként az anyukája vele is ugyanolyan szeretettel foglalkozott, mint feleségem a mi (egyébként gyönyörű) gyerekünkkel.
De ha a májfoltot bőrbetegségnek nevezem, akkor mondhatjuk, hogy egészséges és ronda kisgyereket egyikünk sem látott.
Szóval az egész kérdésnek túl sok értelme nincs. A kisbaba egészséges legyen, és örömmel várják a szülei! Akkor szép is lesz!
Szerintem sincs csunya gyerek. Maximum apoltsagba tudnek belekotni. De ha apolt a haja, kormei, fogai, tud onfeledten nevetni es jatszani es cserfes aranyos, akkor szep, akarhogy is.
Kortarsan volt oviban egy kislany,akinek baleset kovetkezteben megegett az arca. O volt a leginkabb mas kulseju gyerek koztunk. De nagyon kedves kislany volt es ez nem szamitott, nem nyomta ra a belyeget a megitelesere a kulseje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!