Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem ezt? Mit...

Hogyan kezeljem ezt? Mit mondjak/csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a helyzet, hogy kb 2 éve vannak emésztési problémáim, de egy éve lett komolyabb a helyzet. Úgy érzem, hogy magamra vagyok hagyva. Anyukám nagyon elbagatellizálja az egészet, ha próbálok erről beszélni, akkor rögtön ideges lesz, és mindig ellenzi, hogy orvoshoz forduljak. Néhány vizsgálaton túl vagyok, de közel sem mindenen, az eddigi leletek negatívak, de a tüneteim nem múlnak, és már nagyon megkeserítik a mindennapokat. Folyamatosan fel vagyok fúvódva, nagyon nyálkás székletem van ősz óta, voltam férges (amikor a saját szemével látta, komolyan vette, és sikerült feliratni gyógyszert). Suliba járok, és borzasztó a komfortérzetem, olyan a hasam mint egy 6 hónapos terhesnek, folyamatosan feszül, fáj, jönne ki a levegő. A székelési szokásaim teljesen felborultak. Megkértem, hogy vegyen nekem probiotikumot, azt szedtem, a zsebpénzemből vettem degasint, most azt is szedem. El vagyok keseredve, hogy nem múlik el, Anya látta rajtam délután, kérdezte hogy mi a baj. Nem akartam neki megmondani, mert tudtam, hogy veszekedés lesz, de addig kérdezgetett amíg meg nem mondtam, hogy még mindig a puffadás. Erre jött a szokásos, hogy "fejezzem be, belelovalom magam, másnak sokkal rosszabb, van aki kemoterápián van" stb, mire mondtam hogy direkt ezért nem akartam válaszolni, mert nem vesz komolyan. És akkor elkezdtünk vitatkozni, közben mondtam egy olyat, hogy ő ezzel egyáltalán nem foglalkozik, erre totál elborult az agya és nekem rontott, tudtam, hogy még akar ütni, vagy megtépni a hajam, direkt védekeztem, mire még agresszívabb lett és meg is ütött többször. Utána pedig idegesen kiabálva sírt, hogy ő fizeti nekem a probiotikumot, ő fizette ki a laktóz/glutén/Chron teszteket, és ne merjem azt mondani, hogy nem foglalkozik vele. Ilyenkor mindig félelmet kelt, fenyeget, ellentmondást nem tűrő. Hálás vagyok ezekért, tudom, hogy sokaknál nem ez a természetes, viszont ő nem látja azt, hogy az emésztési problémáim kivizsgálandóak lennének. Én tudom, hogy ezek valaminek a tünetei, és utána szeretnék járni, mert nem múlnak el, de ő úgy tekint rájuk, hogy ezek vannak és kész, kicsit kellemetlenek. Nem ez az első eset, hogy megütött, sokszor előfordult már. De 19 éves vagyok, és tudom, hogy ez nincs rendjén. Tisztelettudó vagyok és mindig a tudtára adom, hogy mennyire szeretem. Egyébként ő is, nagyon jó a kapcsolatunk, de ilyenkor kételkedem abban, hogy egy anyának így kéne kezelnie a dolgokat. Nem azt kérdezi, hogy miért érzem azt, hogy nem foglalkozik az emésztési bajaimmal, és hogy miért mondom ezt, mitől érezném magam máshogy, hanem nekem ront és fizikailag vezeti le rajtam a dühét. Ha legközelebb beszélünk, mit mondjak neki? Hogy miért nincs rendben az, hogy 19 éves létemre megüt? Hogyan érveljek? Iszonyatosan bánt az egész. Hozzáteszem, hogy apukámmal sz*r a kapcsolatom, meg amúgy vele mindenkinek. Plusz nem minden betegségemet kezeli így, például az asztmámmal meg a többivel sokat foglalkozik, visz kontrollra, stb.

2021. máj. 18. 18:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész orvoshoz? Amegütés pedig nagyon nincs rendjén, de ha látja, hogy félsz, akkor úgy látja, hogy te elképzelhetőnek tartod, hogy megüt. Ennek fel sem lenne szabad merülnie.
2021. máj. 18. 18:23
 2/22 Tepfal ***** válasza:
100%
19 évesen nem kell, hogy anyád intézze az orvosi dolgaidat, el tudsz mindent magasnak is intézni. Nem értem, ehhez miért kellene az ő engedélye. El se kell mondanod neki. Elmész a háziorvoshoz, ír beutalót szakvizsgálatokra, ahova szinten elmész. Ha ott lesz a kezedben a diagnózis, akkor nyilván el fogja fogadni, és ha esetleg anyagi okok miatt tetted fel a kérdést, feltételezem diagnózis alapján fizetné a kezelésed. Ha mégsem, elmész dolgozni vagy ha arra a betegséged miatt nem vagy képes, akkor igényelhetsz támogatást.
2021. máj. 18. 18:24
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
19 éves vagy, azaz nagykorú. Elmész a háziorvosodhoz, és kérsz beutalót szakrendelésre -pl. gasztroenterológia. Nem kell ebbe a szülőt beavatni.
2021. máj. 18. 18:25
 4/22 anonim válasza:
100%
Szia! Nagyon sajnálom, hogy édesanyád így viselkedik veled. Egy anyának nem ez a helyes hozzállás, nekem a szüleim - de inkább édesapám - ha bármi bajom van, már vinne orvoshoz, ellátáshoz, megelőzni a problémát. Annyira sajnálom! Viszont, szerintem ezt mindenképpen meg kell beszélned az anyukáddal. Ültesd le, mondd neki, hogy félsz ettől az egésztől, mert nem tudod, hogy mi lesz a vége, és ha ő nem is, neked adjon engedélyt arra, hogy elmenj egy tükrözésre, vagy bármi más orvosi / kórházi beavatkozásra. Ha pedig nem akar erről hallani, vagy megmakacsolja magát, menj el egymagad! Lényegében felnőtt vagyok, időpontot tudsz foglalkozni, ha pedi az anyagi költségeket megtudod oldani, egy magándoktor sokkal előbb tud neked segítséget nyújtani. Főleg, hogy a vírus mindent megnehezít. Én ezt tenném a helyedben, de ha az utóbbihoz kell folyamodnod a végső esetben, szerintem ne szólj édesanyádnak.. csak ha ne adj Isten baj van! Mellesleg ha szeretnél erről, vagy bármiről beszélgetni, vagycsak hogy ne érezd magad egyedül, nyugodtan írj privátban. :) Nekem anya ápolónő, meg is kérdezhetem, hogy ez mire utalhat pontosan.
2021. máj. 18. 18:26
 5/22 anonim válasza:
74%
*lényegében felnőtt vagy
2021. máj. 18. 18:26
 6/22 A kérdező kommentje:
Már elmentem, intézkedek magamtól több mint egy fél éve. De mindent megbeszélünk anyukámmal, szóval természetes, hogy tud ezekről. Ha meg nem mondanám, akkor is kiderülne, kis városban lakunk.
2021. máj. 18. 18:29
 7/22 A kérdező kommentje:
De a kérdésem inkább az, hogy mit mondjak, hogy tényleg a tudtára tudjam adni, hogy nem normális az hogy megüt? Gondolom úgy van vele, hogy a nevelő célzatú néha rendben van, de én tudom hogy nem. Most is itt szorongok, tanulni sem tudok, egyfolytában sírok.
2021. máj. 18. 18:34
 8/22 anonim ***** válasza:
63%
Üss vissza gondolkodás nélkül. Nagyot, erőset.
2021. máj. 18. 18:36
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem normalis, amint lehez húzz el onnan. A kivizsgalasokra menjel. Amugy tok jo h intezd magadnak, de egy csomo helyre hamarabb bejutsz maganba foleg most. Nagyon nem így kéne hozzáállnia.
2021. máj. 18. 18:46
 10/22 A kérdező kommentje:
Nincs pénzem magánra. De köszi a válaszokat, még jöhetnek, mert nem elhúzni szeretnék egyelőre, hanem megbeszélni vele, hogy ezt nem teheti meg, mert csak rosszabb lesz a helyzet. De neki sem könnyű most, sok mindenen keresztül ment/mentünk.
2021. máj. 18. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!