Hogyan kezeljem ezt? Mit mondjak/csináljak?
Én megértem, hogy jól esne a lelki támogatása, és semmiképp sem kellene hagynod, hogy megüssön. DE. 19 éves vagy, gondolom nem soká fejezed be a sulit, oda mész ahova akarsz továbbtanulni, vagy elmehetsz bármelyik nagyszülőhöz stb. Nem kell anyád szoknyája mellett ülnöd ám. Arról nem is beszélve, itt a nyári szünet. Mehetsz dolgozni, akár magán orvost is fizethetsz. Anyádnak semmi köze hozzá, hogy hova mész, mennyit fizetsz, mennyit keresel, hova foglalsz időpontot.
Az élet kegyetlen, de túl kell élni. Nem azt mondom, hogy bármi normális is van anyád viselkedésében, de magadtól is megkell már tudnod ezeket oldani, ha nincs kire számítani, akkor nincs. Másoknak is sikerült már.
Én az emésztési gondokhoz tudok hozzászólni. Nekem is ugyanilyen tüneteim voltak/vannak, kb 18 éves koromtól, akkor egész enyhén, de egyre rosszabb lett. Voltam glutén, laktós teszten, negatív. Elmentem egy ételintolerancia tesztre, az alap huszonpár féle ételre, pozitívat mutatott mégis tehéntejre, tojásra, enyhén élesztőre. Külön csináltattam tejfehérje allergia, és tojásallergia tesztet, mindkettő pozitív lett. Azóta kerülöm ezeket, kellett idő, pár hónap mire rendbe jött az emésztésem. Szóval lehet a laktózra negatív, de a tejfehérje lehet pozitív, ami rosszabb.
Esetleg önként próbálj tejmentesen étkezni, hátha jobb lesz. De teljesen kerüld, ha jobb lesz, akkor tudod hogy az miatt van. De tojásra ia kipróbálhatod, az ia durva emésztési problémákra képes.
Szia!
Először is: részvétem a betegség és anyukád miatt is! Teljesen átérzem, nekem is sok ételallergiám van, legerősebben az élesztő.
És bár anyám engem is sok betegség során támogatott, mikor kezdtek ételallergiák előjönni, valamiért megkattant, és velem is üvöltözött, hogy erről ne beszéljek, csak beképzelem, aztán meg a következő fázis az volt, hogy mit foglalkozok ezzel, akkor egyszerűen ne egyem, amitől bajom van, de őt ne fárasszam ezzel, és minek járkálok el orvoshoz, nem ér semmit.
Mondjuk én szerencsére már akkor bőven felnőtt voltam, nem laktam vele, és intéztem magamnak mindent, ezzel a magatartással pusztán annyit ért el, hogy egyre kevesebb mindent mondtam el neki, és nehezményezte, hogy végül már nem kerestem olyan sűrűn, mint előtte.
Ne mentegesd anyukád viselkedését, akármennyire nehéz is neki, az nem mentség. Neki épp, hogy támogatnia kéne téged, nem még jobban beléd rúgnia.
A betegséget illetően pedig nagyon fontos lenne, hogy megpróbálj kikísérletezni egy új étrendet, és rendbe tedd fokozatosan a bélflórádat! A probio ennek fontos része, de diéta nélkül nem elég.
Ha gondolod, írj rám nyugodtan élesztő allergia ügyben, nekem már van sok receptem, mondok tippeket szívesen. :)
az eddigi leletek negatívak
fizette ki a laktóz/glutén/Chron teszteket
itt az ideje más irányba keresgélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!