Hogyan vennétek rá, hogy elmenjen a zongoravizsgára?
"Bármi ötlet, hogy veszekedés nélküli sikeres vizsga legyen ebből?"
Mondjatok le a vizsgáról.
A volt nejedet győzd meg, ne a gyereket.
Amúgy ...... ökölbe szorult a kezem, amikor olvastam, mit művel volt nejed a gyerekkel. Én azonnal a pártjára álltam volna, a legelső pillanattól fogva. A fiamnak is.
Mondom ezt úgy, hogy én is tanultam zongorázni. Saját akaratomból, és imádtam!
Nézd ismerősöm zongoratanár és sokszor kapott már bűn rossz gyereket, ebebn volt olyan hogy a tanár és a gyerek is gyűlölte egymást(és ez nem segítette a tanulást) és volt olyan is, hogy a tanár rosszul tanított. Mindkét esetben a gyerek emiatt megutálta a zongorát, de amint hozzákerültek megimádták a zongorázást és még ha csak hobbi szinten is de ismerősöm tanári/baráti hozzáállása miatt megtanította a gyerekeket a zene szeretetére, mert lényegében pszichológusként is működik, mert meghallgatja a gyerekeket és nem erőlteti a zongorázást ha látja, hogy tehetséges sincs hozzá.
Melyik kerületben tanultok? Talán ismer ott az ismerősöm egy jó tanárt.
33-as, a kérdező leírta, hogy mindkét gyerek mindegyik hangszert az első pillanattól utálta (nyitó és 6. komment). Ugye te sem gondolod, hogy a három hangszertanár mindegyike rossz volt?
Pont fordítva működik: zenélni csak örömmel lehet megtanulni! Az anyjuk lelki terrorja miatt eleve utálták a kezdéstől. Ezen nem segít semmilyen tanár.
Viszont arra jó lehet egy tanár, hogy megértesse a szülővel, hogy a gyerek kedve ellenére nem érdemes erőltetni.
Van valami jogászismerősöd, akitől kikérdezheted a jogi kiskapukat? Ha esetleg a lányodat látogatod, én készítenék valami bizonyítékot arra, hogy a gyerek nincs ott jó helyen.
Még most próbáld meg, amíg tini, mert ha meg sem próbálod, valahol jogosan, neheztelni fog rád a lányod, hogy a legérzékenyebb időszakában nem álltál ki érte, csak meghunyászkodtál. Apám is ilyen volt és hiába szeretem, érzek iránta ellenszenvet emiatt máig, hogy még gyerekkoromban sem állt ki az anyám ellen. Lehet, annak tudható be, hogy ő áll hozzám közelebb személyiségben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!