Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy költözzek el 19 évesen...

Hogy költözzek el 19 évesen itthonról?

Figyelt kérdés

Nincs munkám és félretett pénzem sem...

Még nincs meg még az érettségim sem.

De nem bírok egy napot sem itthon anyámmal.

Ha csaj lennék komolyan elmennék prostinak is.

De fiú vagyok.

12.-es koromban otthagytam az iskolát, amire meg volt az okom de itt nem írhatom le hogy mi...

De szerintem mindenki így cselekedett volna a helyemben.

Tehát nem csak az érettségim, de az utolsó évem sincs meg...

Jelentkeztem portásnak, meg gyárba de nem vettek fel.

Nyílván be akarom még fejezni a gimit, meg egyetemre is akarok majd menni...

Az hiba volt, hogy miután kiléptem a gimnáziumból, nem iratkoztam be rögtön egy másikba, de már későbánat.

Úgyhogy majd felnőtt képzésben kell befejeznem...

Igazából amit néztem egyetemi szakot, ott a minimális a ponthatár, tehát elég hogyha éppenhogy csak leteszem majd az érettségit. Akár levelező tagozaton.

(Ez nem ugyanolyan mint az egyetemen a levelező, kevesebbet kell bejárni)

És akkor gondoltam, hogy mellette dolgoznék.

Csak ugye nem igazán vesznek fel így sehova...

De anyámmal egy fedél alatt biztos hogy nem tudok leérettségizni.

Van esetleg valakinek valamilyen ötlete? Ti mit tennétek a helyemben?

Hajléktalanszállón meddig lehet lenni egyszerre?

Arra is gondoltam, hogy oda megyek, mellette meg közmunkázok amíg fel nem tudom vetetni magam egyetemre... Utána meg kollégium.

Ez így kivitelezhető lenne?

Közmunkára felvennének?

2021. máj. 14. 20:01
 11/96 anonim ***** válasza:
62%
gyári munkára bárkit felvesznek. ha annyira elakarsz menni akkor gondolom teljesen mindegy hova. nem akarom elhinni, hogy sehova sem vesznek fel az egész országba énnekem az első melóhelyem Lengyelországban volt, ha tényleg elkell menned akkor elfogod érni és nem a gyk-n siránkozol. lehet menni külföldre is mosogatni,takarítani, gyári meló stb.....
2021. máj. 14. 20:54
 12/96 anonim ***** válasza:
85%

ha csak egy érettségid van minden egyéb szaktudás nélkül az egy nagy nulla. Senki nem kíváncsi a való életben arra, hogy milyen jól tudsz verset elemezni

2021. máj. 14. 20:56
 13/96 A kérdező kommentje:

#8. Nyílván attól függ, hogy milyen diploma és hogy mik az ember céljai...

Például egy villamosmérnöki diplomával biztos hogy sokkal komolyabb állásokat célozhatsz meg mint csupán érettségivel.

Ha mondjuk szabad bölcsészetet tanulsz, akkor lehet hogy tényleg érdemesebb lett volna már az egyetem helyett is tapasztalatot gyűjteni a mekiben, ha utána is oda mész...

Viszont ha elmész MSc-re majd PhD-re akkor megint csak sokkal előrébb jársz karrierben, mintha dolgoztál volna főállásban érettségivel.

Persze ehhez 9-10 évig keményen kell tanulni, de nem hiszem hogy akinek csak érettségije van, az akár 9-10 év munkatapasztalattal sokkal többet fog keresni a minimálbérnél...

Na meg ugye valakinek nem is célja, hogy olyan nagyon sokat keressen és szerintem ezzel sincs semmi baj.

2021. máj. 14. 20:56
 14/96 A kérdező kommentje:

#11.

Összesen 5 állásinterjún voltam, de egyik helyre sem vettek fel.

2* jelentkeztem portásnak, ott az érettségi hiányán túl úgy éreztem, hogy a fiatal korom is problémát jelent...

Jelentkeztem árufeltöltőnek is egyszer és bár a hirdetésben az állt, hogy elég a 8 általános, eléggé kiakadt az interjúztatóm, hogy azért az érettségi manapság mégis csak egy minimum.

Meg jelentkeztem 2 gyárba.

Oda sem kellettem...

Az egyik helyen egyszerre hívtak be 2 másik emberrel, mindkettő diplomás volt.

2021. máj. 14. 21:01
 15/96 anonim ***** válasza:
74%
Mikor én kerestem munkát napi kb 10 telefonszámot hívtam fel. Heteken keresztül.Megszámlálhatatlan interjúra mentem el, egy nap többre is. Ismételni tudom magam: ha valóban igaz lenne ez a sztorid akkor mindent elkövetnél a "szabadulás" érdekében. Nem itt írogatnál.
2021. máj. 14. 21:05
 16/96 A kérdező kommentje:

Nagyon sok helyre beküldtem a jelentkezésemet!

Nagyjából minden állásra, amire alkalmas lehetek...

Most is jelentkeztem néhány állásra, párhuzamosan a gyakorival, a proffesiont is bújom.

Szerinted mindenhova behívnak ahova jelentkeztem?

Hát nagyon nem...

Szerintem összesen jelentkezhettem vagy 50 állásra, mielőtt 5 interjúra behívtak és elutasítottak, de már nem számolom.

2021. máj. 14. 21:09
 17/96 anonim ***** válasza:
54%

5 állásinterjú meg 4-5 jelentkezés az ló*@sz

[link]

Lehet válogatni. Hétfőn telefonálgathatsz szépen.

2021. máj. 14. 21:13
 18/96 A kérdező kommentje:

#17. Mondom hogy ezt az oldalt nézem...

A Te megadott kulcsszavaiddal, az első 10 állásra például kifejezetten szakmunkást keresnek, tehát olyat akinek van egy szakmája.

Nekem nincs.

Persze találtam sok olyat is még korábban amire akár megfelelhetnék, de 10-15% jelzett csak vissza...

A legtöbb helyről nem is reagálnak semmit a jelentkezésre.

5 behíváshoz kell legalább 50 jelentkezés.

2021. máj. 14. 21:20
 19/96 A kérdező kommentje:

Például az első amit kiadott a Te kulcsszavaiddal:

BETANÍTOTT HOMLOKZATSZERELŐ

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT

3-5 év szakmai tapasztalat

Szerinted erre hogy vennének már fel?

És 80% kb. ilyen...

Manapság már nincs igény tanulatlan emberekre...

Ami egyfelől jó, de elegem speciel jelenleg még negatívan érint.

2021. máj. 14. 21:23
 20/96 A kérdező kommentje:
Engem*
2021. máj. 14. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!