Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mehetek hétfőn...

Miért nem mehetek hétfőn autóval iskolába, ha összvissz kb 2 kilométerről van szó? Most mit mondjak?

Figyelt kérdés

Hétfőtől újra lesz tanítás a giminkben (10. osztályos vagyok).

Általában vagy anya, vagy a férje szokott elvinni reggelente, délután pedig vagy anya hoz haza, vagy valamelyik barátnőm anyukája. De van egy srác, akivel beszélgetünk már jó egy hónapja. Kb azóta tetszik, mióta gimis vagyok és láttam még szeptemberben a folyosón (egy évvel idősebb, felettem jár). Hallomásból ismertük egymást, de nem vagyunk egy társaságban, így sosem volt az, hogy csak úgy összefutottunk volna baráti összejövetelen, vagy bulikon. Viszont megkérdezte, hogy hétfőn nem-e kávézunk egyet iskola előtt és elvihetne ő kocsival. Nyilván majd kiugrottam a bőrömből, mondtam, hogy persze, nekem jó így. Viszont az anyám közölte, hogy nem, mert nem ülhetek be valaki mellé, aki még nincs 18 és vezet. A legjobb barátnőmnek mikor meglett tavaly nyáron a jogsija, ugyanígy 17 volt és engedtek vele menni mindenhová...

Nem is a városon kívül mennénk, autópálya közelében sem leszünk. 3 utcát megyünk a reggeli forgalomba, tehát még az 50 km/h-t is nehezen fogjuk elérni. Az autója is biztonságos nagyon, most lett véve tavasszal. Gondolom a szülei sem engednék, hogy vezessen, ha annyira béna/közveszélyes lenne. Anyám meg úgy viselkedik, mintha azt mondtam volna, hogy Angliáig megyünk kocsival.

Kb ezért vártam, hogy kinyissanak az iskolák, hogy találkozzunk élőben, elmenjünk kávézni, legyen valami több, mint írogatás. Ő kezdeményezett, minden menne, mint a karikacsapás, erre 2 kilométeren megy a hiszti.

Két dolog jutott eszembe:

1. Anyámnak azt mondom, hogy elvisznek a barátnőim, mert akkor én szoktam átsétálni hozzájuk (szomszéd utcába). Közben a sráccal mennék, csak nem a ház előtt venne fel.

2. A srácnak mondom, hogy ne reggel találkozzunk, hanem suli után és inkább ebédeljünk együtt, utána meg hazahozhatna (akkor meg a délutáni hazajövetelre mondanám anyámnak, hogy a barátnőim hoznak haza).

Melyik a jobb opció szerintetek?

2021. máj. 5. 22:52
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
87%
Vidéken is járnak buszok a nagyobb városokban nem is 1 féle.de 2 km simán le lehet gyalogolni az nem táv.sétáljatok inkább.
2021. máj. 6. 06:07
 12/44 anonim ***** válasza:
85%

3 utcát megyünk a reggeli forgalomba,

Sétatávolság.

2021. máj. 6. 06:11
 13/44 anonim válasza:
87%

2. Opcióra szavazok. Találkozzatok délután.

Így még hazudnod sem kell.

2021. máj. 6. 06:27
 14/44 anonim ***** válasza:
85%

akkor meg a délutáni hazajövetelre mondanám anyámnak, hogy a barátnőim hoznak haza

13, délután is hazudni fog.

2021. máj. 6. 06:41
 15/44 anonim ***** válasza:
85%
Ez most komoly? 2 kilométer? Gyalogoljatok, vidéken még jó levegő is van, ne haragudj, de én naponta a mobil szerint 6 kilométert megyek és csak a lakóhely-bkv-munkahely-bkv-lakóhely szerinti kilométer és Budapesten. Régen bp külkerületében éltem a hévig 1 kilométer volt a séta és akkor még csak arra szálltam fel. Ennyire ne legyünk már kényelmesek, mellesleg romantikusabb is sétálni, mint egy kocsiban nézni magatok elé és úgy motyogni pár mondatot. A kocsival gondolom flexelni akar a srác, séta közben azért lehet normálisan beszélgetni, nem csodálom, hogy nem engedik anyukádék.
2021. máj. 6. 07:20
 16/44 acelsziv ***** válasza:
61%
Az biztos, hog yrá fognak jöbb, hog yhazudtál. És kaphatsz egy olyan pofont, hogy a fal adja a másikat. Vagy egész nyárra bezárnak otthonra és sehova nem mehetsz. Ha ez neked megéri.
2021. máj. 6. 07:31
 17/44 anonim ***** válasza:
77%
Mekkora gáz már, hogy tizedikes létedre anyádék hordanak kocsival :D
2021. máj. 6. 07:55
 18/44 anonim ***** válasza:
76%
Te ilyen elkényeztetett kiscsaj lehet, akit anyuciék a széltől is óvnak és kocsival visznek néhány utcányira suliba. Nem csoda, hogy idegen mellé sem engednek be. Milyen durva már kemény 2 kilométert gyalogolni? Hihetetlen, egy kis mozgás és a lábad megerőlteted, esetleg valami bajod lesz,pont rád esik egy meteorit.
2021. máj. 6. 08:01
 19/44 anonim ***** válasza:
56%
Teljes mértékben osztom a 9-est. Minden egyes szavát. Azon felül nem is értem mi a fenének kell egy taknyosnak jogsi. Ha rajtam múlna 20 alatt senki nem kapna. Olyan trehányul vezetnek és nagyon sokan éppen csak jószívűségből mentek át a vizsgán. Azt hiszik mert a városba elmennek pár km a suliig már oyan nagy tapasztaltak. Anyád helyébe én sem engednélek az meg hogy hazudni akarsz csak mert neked kell egy farok hát gratulálok.
2021. máj. 6. 08:04
 20/44 anonim ***** válasza:
75%
Igen, ezen én is csodálkoztam, meg 2 km én ezen nem térek napirendre, ezt nem is értem, én bp-en ennyiért kocsiba se szállok, legyaloglom (max. ha közel van egy hipermarket és nagybevásárolni kell, azt nem cipelném haza).
2021. máj. 6. 08:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!