Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viseljem el, hogy a...

Hogy viseljem el, hogy a gyerekem elfogadta, sőt megkedvelte az exem új nőjét?

Figyelt kérdés
Még mielőtt félreértitek, a gyerekem az első, nem akarom őt befolyásolni. De nagyon rosszul esik, hogy megkedvelte azt a nőt aki miatt elhagyott a férjem. Tudom ezt nekem kell feldolgozni, nem is akarom a gyerekemre kivetíteni, nem is mondtam neki ezzel kapcsolatban semmi rosszat, csak magamban nehéz lerendezni ezt lekileg. Valami jó tanács?
2021. ápr. 26. 12:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
30%
figyelj, én egy bántalmazó kapcsolatban élek és mindennap azon imádkozom, hogy jöjjön egy nő, akibe férjem szerelmes lesz, aki elviszi, aki lecsillapítja őt és akibe az energiáját fekteti és hogy aza nő legalább normálisabb lesz mint a férjem, akire rábízhatom a gyerekem, ha azok az apjuknál vannak, mert tudom, ha az apjukkal egyedül lennének, akkor kiborulna s meg is ütné a gyereket. gondolj erre, hogy van aki arra vágyik ami miatt te most siránkozol.
2021. ápr. 26. 12:05
 2/17 A kérdező kommentje:

1

Oké, ez kicsit más helyzet de köszönöm a választ.

2021. ápr. 26. 12:07
 3/17 anonim ***** válasza:
94%

1: sajnálom, hogy rossz neked, de ettől még nem kell leszólni más problémáját...

Kérdező, a legbölcsebb dolog, amit tehetsz, hogy elfogadod. Az ex-férjeddel való konfliktus nem tartozik a gyerekre, hogy azért legyen rosszban az új párjával, mert neked az ártott meg csak felesleges konfliktusokat generálna!

Ezt magadban kell először elrendezni, hogy tovább tudj lépni rajta, és akkor szerintem már nem zavarna ez a részlete sem.

2021. ápr. 26. 12:12
 4/17 A kérdező kommentje:

2

Köszönöm a választ, próbálom én, minden egyes nap, csak hát nagyon nehéz különválasztani a kettőt. Nem azért mert mindenért a nőt hibáztatnám, nem (csak) az ő hibája hogy tönkrement a házasságunk, de nagyon rossz érzés, hogy a gyerekem kezdi igencsak megkedvelni őt. Nem terhelem a gyerekemet ezekkel a gondolatokkal, 13 éves már, el tudja dönteni saját vélemény alapján hogy mit szeretne, nekem meg saját magamban kell megküzdenem ezzel. Nehéz. Gondolkoztam már pszichológuson is, hátha segítene könnyebben elfogadni ezt a helyzetet.

2021. ápr. 26. 12:20
 5/17 anonim ***** válasza:
97%
Ha már így esett, inkább örülj neki. Mennyivel jobb lenne, ha a gyerek gyűlölködő vagy félelemmel telve menne át az apjához, mert ez sajnos sokkal gyakoribb, mint a jó kapcsolat.
2021. ápr. 26. 12:22
 6/17 A kérdező kommentje:

5

Értem én, nem is konkrétan azzal van a bajom, hogy kedveli és jól érzi magát náluk, hanem hogy ÉN hogyan dolgozzam ezt fel lelkileg, mert attól hogy ő jól érzi magát nekem még ne könnyebb ezt elfogadni.

2021. ápr. 26. 12:25
 7/17 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, hogy kedveli, de sose fogja annyira szeretni, mi t téged. Gondolj erre.
2021. ápr. 26. 12:37
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszkor hullámvasútján majd fogja utálni is. Vagy oda akar költözni, mert ott mindent, vagy sokkal többet szabad, mint otthon. Ez 99%, hogy nem fog tetszeni a nőnek, és véget ér a nagy barátság.
2021. ápr. 26. 12:38
 9/17 anonim ***** válasza:
94%
Úgy dolgozd fel, ha jó a gyermekednek az neked is jó. Ráadásul a harag mérgező, nem tesz jót neked sem. Annak ellenére hogy tökéletesen értem miről beszélsz.
2021. ápr. 26. 12:47
 10/17 anonim ***** válasza:
26%
Örülj neki.
2021. ápr. 26. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!