Anya ideges volt amiért a barátaimtól este 4 kor értem haza MIt csináljak? Z/16
kijarasi tilalom van, ha elkapnak a zsaruk mehet be utanad a rendorsegre, es sulyos birsagokat fizettetnek ki vele.
de 16 evesen amugy se kellene az utcan lenned hajnali 4kor, persze hogy aggodik erted anyukad
Este 4? Az mi?
Este olyan 6-tól van (lásd, 18 óra), a reggel 4 az éjszaka, azaz inkább hajnal.
"este" 4 óra: Az 16:00. Ez esetben semmi baj, a kicsi csírák is ilyentájt érnek haza a napköziből.
Ergo én mint szülő egy szót se szólok.
De ha minden megbeszélés nélkül valamikor reggel kerül haza, akkor persze síkideg vagyok.
Tőlem maradhat bárhol, ha úgymond időben szól.
Ehhez elég egy messenger üzenet is:
"A srácokkal monopolyzunk/activityzünk/twisterezünk, később jövök" -ezt egy OK -val nyugtázom.
vagy egy "Kinga szülei megengedték, hogy vele aludjak" -na, erre azért kicsit szenzitívebb vagyok, de a végső válaszom: "Eszedre gondot viselj! Remélem, gumid van!" :)
...szóval, időben kell szólni. Nem, nem feltétlen engedélyt kérni -én is voltam ám "kicsi csíra" fiatal koromban.
Igaz, akkor még nem volt mobiltelefon.
De eleve úgy kéredzkedtem el otthonról, hogy ha vége van a bulinak, akkor sietek haza. A bulinak általában 10-kor volt vége. Igen, megkaptam a kellő letolást, ha két órát késtem, mert a lányt hazakísértem (gyalog!). :)
...aztán igen, szóba jött, hogy a buli után a lánynál alszom.
Vagy ő nálam. És nem tudom, mikorra érek/érünk haza, de igyekszem csendes lenni. (...igen, fater fenn volt egész addig, míg be nem nyitottam az ajtón)
Utóbbi esetben be volt készítve a szobámba plusz törülköző, alvós póló a lánynak, stb. is.
Tehát nem lett szétaggódva, meg idegeskedve a dolog.
Egyrészt megígértem, hogy mikorra érek haza -itt igyekeztem rátartani 1-2 órát, tehát nem volt baj, ha hajnali 1-re értem haza, mert végső soron azt ígértem... :)
Másrészt, ha olyan volt, megmondtam, hogy "ott alszom", vagy ő "itt alszik" -és sose volt probléma.
Ha hajnali négykor - gondolom -, akkor anyád helyében én itt és most beszüntettetnék minden barátozós összejövetelt úgy 18 éves korodig.
Nyilván nem lennének kiakadva, ha felhívtad volna őket, de vszeg ez is elmaradt.
Ti miről beszéltek? Engem 15-16 éves koromtól elengedtek a városba péntek-szombat esténként a barátaimmal találkozni, iszogatni. Ha hajnal 2-kor értem haza, akkor akkor, ha 4-kor, akkor akkor. Annyit mondtak, hogyha mégsem haza megyek, hanem máshol alszok, akkor dobjak róla egy SMS-t.
Nem lett semmi bajom, normális felnőtt is lettem, diploma, jó élet, már évek óta bulizni sem járok, stb.
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!