Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anya ne...

Mit tegyek, hogy anya ne uraljon le?

Figyelt kérdés

Tudni kell, hogy anyukám vallásos (hitgyülis). Nemrégiben vettem egy Harry Potter könyvet, mivel a filmet nagyon szerettem kiskoromban. Direkt eldugtam, hogy anya ne lássa meg, de rajtakapott, amikor elkezdtem olvasni, majd elkezdett velem kiabálni, hogy mit képzelek, hogy ilyeneket olvasok, és csak démonokat vonzok be vele, többet ilyet ne merjek csinálni. Azóta alig beszéltünk. Nagyon elegem van már.

Egy lassan 17 éves lány

2021. ápr. 21. 13:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Néha már úgy érzem nem is szeret, pedig nagyon jó volt a kapcsolatunk.
2021. ápr. 21. 15:18
 12/16 anonim válasza:
83%
Én 14 éves korom óta Stephen King horror-thriller könyveit olvasom. A démonok amik beköltöztek a barátaim, a szüleimet nem zavarják😂 Nem szerettem sose a romantikus könyveket, vagy amiknek előrelátható a vége
2021. ápr. 21. 16:31
 13/16 anonim válasza:
80%
Aki ennyire fanatikus, elvakult, azzal nem lehet együtt élni és nem lehet meggyőzni sem. El kell szakadni tőle! Hidd el, nincs más út!
2021. ápr. 22. 07:46
 14/16 anonim válasza:
82%
Állj ki magadért. Játszd ki. Aztán, amint tudsz, költözz el!
2021. ápr. 22. 08:28
 15/16 anonim válasza:
83%

Az én húgom azelőtt olvasta el a könyveket, sőt látta mindegyik filmes részét (Magától!, nem kényszerből, nem én erőltettem rá rajongóként, nem a szüleink vagy a tanárok szabták meg, hogy márpedig kötelező elolvasni, megnézni), hogy elmúlt volna 10 (tíz!) éves. Azóta is ugyanolyan normális, kedves gyerek, amilyennek ismerem, nem vonzotta a démonokat, nem torzult el a lelke, egyetlenegy éjszaka se volt rémálma emiatt. Pedig kicsit mi is komolyabban vesszük a saját vallásunkat (csak nem ilyen mértékben).

Az összes lányismerősöm, osztálytársam már ódákat zeng a Harry Potterről (ők is most 17 évesek, évekkel ezelőtt olvasták, ismerték meg a történetet), többen magyarból, ha irodalmon belül a fantasy világát húzzák tételként, akkor a Harry Pottert akarják bemutatni (páran emelt szintből is!). Magyar órán ebből feleltek ötösre, még szaktanári dícséretet is beírtak nekik. Tavalyelőtt nyílt napon a nyolcadikosoknak magyar órán a Harry Potterből tartottunk interaktív órát, a termet a legélethűbben díszítettük ki, napokon át készültünk rá. És ha valaki, a magyartanárom igazán komolyan veszi ezeket a démoni dolgokat, meg eléggé szigorúan (nekem nincs bajom vele, de igazából felér egy Dolores Umbridge-vel vagy Piton tanári viselkedésével), mégis volt már, hogy órákat beszéltünk el csak úgy a Harry Potterről, A Gyűrűk Uráról, a Star Warsról, a Trónok harcáról, a Marvelről vagy a többiről.

És eredetileg a Harry Potter a gyerekeknek lett szánva, az első 3-4 kötet nem véletlenül ,,gyerekesebb" hangulatú.

Ezek talán megváltoztathatják anyukád véleményét. Az eddigi tapasztalataim, élményeim a Harry Potterről mind igazak.

17/f

2021. ápr. 28. 21:34
 16/16 anonim válasza:
51%
Szia, én most lettem 14, de én már kicsi koromban is néztem a Harry Pottert, már az összes filmet is lattam. Én ugyan nem vagyok vallásos, meg a szüleim sem, de a nagyim szolid módon evangélikus, és ő kifejezetten BÍZTATOTT a Harry Potter elolvasasara, ugyanis azt mondta hogy ,,fontos hogy az ember objektíven/körültekintően bíráljon el mindent a kornyezeteben, így mindenki maga tudja eldönteni, hogy mit akar olvasni vagy mit akar enni vagy kit akar szeretni….Az az igazság hogy ezek a hit gyulis mosott agyú fanatikus radikálisok nem keresztények, hanem szélsőjobboldali radikálisok! De ettől meg a világ 99,9% a nem tart velük az elmebajaikba, szoval nyugodtan olvasd el az összes HP-t, szerintem egy élmény volt, én csak ajánlani tudom!😉
2022. aug. 27. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!