Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám nem fogadja el, hogy...

Apám nem fogadja el, hogy felnőttem?!

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, 10 hónapja van barátom. Apám szerint nekem a tanulással kell foglalkoznom, nem a pasizással és nem a barátnőimmel. Barátommal se enged sehova, nem engedi hogy átmenjek hozzá, mindent tilt. Pedig 3-as tanuló vagyok. Most is úgy volt hogy szombaton (holnap) elmegyek barátnőkkel városba csavarogni de most oda se akar elengedni. Már kezd elegem lenni, felnőttem, miért viselkedik úgy mintha még csak 11 éves lennék?!
2021. ápr. 16. 10:41
 41/93 anonim ***** válasza:
20%
40, boltvezetői tanfolyam. Na de ha van ahol elfogadják a végzettség nélküli pincérkedést, akkor ez ismét megerősíti, hogy 16 évesen tök jó a 3-as.
2021. ápr. 16. 13:40
 42/93 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ne ítélkezz amíg nem tudod az okát. Tudod az élet néha gördít eléd váratlan fordulatokat amikkel nem tudsz mit kezedeni. De remélem neked szuper életed van annak ellenére, hogy ekkora keserűség tombol benned.

2021. ápr. 16. 13:41
 43/93 anonim ***** válasza:
65%

42, semmi keserűség nincs bennem. :)

Mindegy mi volt az oka, értelme akkor sem volt végeredményben. Ha ő meg szándékosan nem akar és szilárd tervei vannak esetleg akkor minek törje magát

2021. ápr. 16. 13:43
 44/93 anonim ***** válasza:
100%
Hármassal én sem engednélek. A másik, hogy addig amíg ilyen gyerekesen viselkedsz, addig úgy is fognak a szüleid Veled bánni. Te esetedben joggal. Semmi jövőképed, csak pasizz, barátnőzz, a sulit minél előbb befejezni. Kész. Ha jól tanulnál, vagy legalább normálisan ( 3-as nem az), lenne valami normális célod az életben és,hogy magad lábon megtudj majd állni, a szüleid is engednének.
2021. ápr. 16. 13:44
 45/93 anonim ***** válasza:
11%
44, miért kell 4-5 lenni ha nem akar tovább tanulni?
2021. ápr. 16. 13:46
 46/93 anonim ***** válasza:
17%

#41 arra a tanfolyamra a munkahelyed küld el HA boltvezetőt akarnak belőled csinálni.

amúgy nem tudom te hogy vagy vele, de a pincérkedés nem nagy karrier szerintem, és még bele is lehet rokkanni.

2021. ápr. 16. 13:47
 47/93 anonim ***** válasza:
97%
Nem kell mindenkinek 4-5nek lennie, de teljesen megértem a szülő nevelési szándékát. Első a kötelesség, utána a szórakozás. Később ha dolgozni se lesz kedve a kisasszonynak akkor apuka lesz kénytelen tovább eltartani.
2021. ápr. 16. 13:49
 48/93 anonim ***** válasza:
29%
A pincérkedés csak egy példa volt, és van maszek boltvezető is saját bolttal. Ez megint nem cáfolat :)
2021. ápr. 16. 13:49
 49/93 anonim ***** válasza:
28%
47, apám is 2-3-as tanuló volt és most jobban keres, mint egy diplomás, és nem rest a munka neki. De sok ilyen embert ismerek. Nem függ össze a kettő.
2021. ápr. 16. 13:51
 50/93 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően nem baj a 3-as, azzal is lehet boldogulni, de nyilván a szülő azt szeretné látni, hogy a gyerek szorgalmas, inkább többet teljesít, minthogy lusta legyen stb. Jó , szorgalmas, becsületese ember lesz belőle. Nem baj az ha több tudást is vesz fel. 16 éves még gyerek, terelni kell és pont abban a korban van mikor legnehezebb vele bánni. ' év alatt is sokat változik normális esetben, ha most engedik kallódni, rossz társaságba, akkor milyen értékrendje lesz.
2021. ápr. 16. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!