Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elveheti a volt férjem a...

Elveheti a volt férjem a gyermekemet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

30 éves nő vagyok, 2 éve váltam el, és van egy 3 éves kislányom akinek én vagyok a gyámja is.

Lassan két hónapja elvesztettem az állásomat,

Most abból élek amit az ex férjem fizet gyerektartást, illetve a szüleim segítenek ( pénz, étel )

Folyamatosan keresek munkahelyet, de eddig hiába.

A volt férjem azzal fenyegetőzik, hogy pereskedni fog, és elveszi tőlem a gyereket, állítása szerint mert én nem megfelelően látom így el.

Nagyon nagy haragban váltunk el, így félek, hogy valóban megteszi.

Számít az, hogy most tényleg nincs munkám?

2021. ápr. 13. 18:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
37%
hat egyreszt a gyerektartas a gyerekre van, nem azert hogy te jollakj.. ugyhogy azt nem fogod tudni bevetelnek szamitani.
2021. ápr. 13. 19:19
 12/28 anonim ***** válasza:
85%
Esélytelen. Párom exe világ életében nem dolgozott, az anyjával lakik, mégsincs rá esély se hogy elvegyék tőle a gyereket
2021. ápr. 13. 19:35
 13/28 anonim ***** válasza:
69%
Most az országban rengetegen lettek munkanélküliek. Átmeneti állapot, a gyerek nincs veszélyeztetve, így esélytelen. Ismerősnél anyuka lelépett, apukával hagyva a gyereket. Összejött egy idősebb külföldi milliárdossal és próbálta magához venni a gyereket 2 év múlva, hogy mennyivel jobb helyen lenne náluk, nem sikerült neki. Eleve egy 3 éves mellett még munkát is kereshetnél épp, mert moat lett óvoda köteles. Ha nincs bölcsi, mégis, hogy lett volna eddig is munkád?
2021. ápr. 13. 19:42
 14/28 anonim ***** válasza:
12%
Végre egy pasi aki tényleg apuka akar lenni!! Annyira igazságtalan hogy mindig a nő kapja meg a gyereket ! Ha nincs munkád had legyen már legalább addig nála!
2021. ápr. 13. 19:49
 15/28 anonim ***** válasza:
50%

Én ismerek ilyet, ahol anya a szüleivel él, papíron semmi jövedelme, feketén dolgozik heti pár órát évek óta. Nem ítélték apának a gyereket akkor sem.

Igaz, ennek jó 10 éve.

2021. ápr. 13. 20:26
 16/28 anonim ***** válasza:
70%
A férfiakról van szó, akkor persze nincsen egyenjogúság!
2021. ápr. 13. 20:56
 17/28 anonim ***** válasza:
17%
A nő szülte a gyereket, ő hordta 9 hónapig, hagyjuk már ezt az egyenjoguság dumát
2021. ápr. 13. 21:29
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

Anyagi okokból NEM vehetik el a gyereket. Ha télen fűtesz, ha eteted, ha járatod oviba (ha kell mennie), ha viszed orvoshoz, ha ruháztatod, akkor nem fogják elvenni.

(Ha ezeket anyagi okokból nem tudod teljesíteni, akkor sajnos esélyes, de amíg csak jövedeémed nincs,de támogatással elvagytok,addig senkinek nincs joga ehhez. Keresd föl az illetékes családsegítő intézmény jogászát, ő biztosan meg fog nyugtatni, hogy a gyerek apja csak üresen fenyegetőzik)

2021. ápr. 14. 08:09
 19/28 anonim ***** válasza:
60%

MOST MÉG van kaja a gyereknek, és mi lesz, ha nem kapsz munkát x ideig?

Apukának van lehetősége elperelni, egy hároméves már nem szorul pl anyatejes táplálásra, viszont hogyha veszélyben van a jóléte, akkor a bíróság oda fogja ítélni az apukának.

Kérdező, ne ülj a babérjaidon, nagyon gyorsan keress munkát, mert lehet baj a m.nélküliségedből.

2021. ápr. 14. 11:37
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Avaly!

NEM így van. Az anyagiak nem számítanak. Ha meg vana jövedelem annyi, mint a gyes és a családipótlék együtt- márpedig az biztosan meg van, hiszen kap tartasdijat -- van jövedelme.

2021. ápr. 14. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!