Nem bírom a gyermekemet?
Nem vagy rossz anya, de gondolom eddig sokszor engedtél neki, az lett, amit-ahogy ő akarja. Az amúgy is lázadó tiniknek ez meg olaj a tűzre. Érdekes, hogy régen és még az én időmben sem lázadtak a gyerekek, ha igen, akkor nem ilyen szinten, mint a mostaniak. Régen tudtuk, hogy hol van a helyünk, valamilyen szinten mindenki tisztelte a szülőjét, ma már ez nem így van.
Még 11 éves, el tudod kapni, normálisan leülni vele és elbeszélgetni, hogy ő így viselkedik és nem helyes, adj neki alternatívákat, példákat a mindennapokban és legyenek vele szemben elvárásaid, amikből nem engedsz, akármennyire is a fejedhez vágja, hogy utál, de legalább tudni fogja hol a helye, és ha nem is mindent engedhet meg magának, azért még számíthat rád. Nehéz, hosszú folyamat, de most még van rá esély, hogy a bunkóságából visszavegyen, mert 14 évesen már nem fog.
Apukával mi van, mit szól hozzá?
"Ami a szívén az a száján, pedig én nem ilyen vagyok..." Miért kéne olyannak lennie mint te? Attól még, hogy a gyereked nem feltétlen fog hasonlítani rád...
Mellesleg meg egy embert nem lehet megváltoztatni, max megutáltatod magad vele és amint betölti a 18-at lelép otthonról.
Valószìnű azért bunkó a stílusa,mert kiskamasz és most ez a sikk. Na ott kezdődik a te felelősséged,hogy morálisan nem elég erős és ezért hajlik afelé. Lehet magától lecseng viszonylag hamar,de lehet,hogy igazi kis nagyképű visszabeszélős butyok lány lesz. Te ismered a gyerekedet.
Az boztos hogy a legjobb,legszófogadóbb gyerekek is feszegetik a határokat,ez kell a személyiségfejlődésükhöz. Türelem.
Egyedül nevelem a kamasz fiamat - nem könnyű!! ... :D
Amikor nálunk kezdődött a kérdező által említett probléma, akkor egyszerűen rákérdeztem: van másik stílusod is (nem ez a pimasz), mert ha igen, akkor kérlek azt vedd elő :D Ez a stílus nálam nem nyerő... És akkor hopp, észbe kapott, jót rötyögött és "váltott". Persze ez nem 1 napos történet - a mai napig "figyelmeztetni" kell, hogy nem az osztálytársaival beszél :-)
"akkor megpròbálok erélyesebb lenni"
A leheto legrosszabb amit tehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!