Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elveheti a volt férjem a...

Elveheti a volt férjem a gyermekemet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

30 éves nő vagyok, 2 éve váltam el, és van egy 3 éves kislányom akinek én vagyok a gyámja is.

Lassan két hónapja elvesztettem az állásomat,

Most abból élek amit az ex férjem fizet gyerektartást, illetve a szüleim segítenek ( pénz, étel )

Folyamatosan keresek munkahelyet, de eddig hiába.

A volt férjem azzal fenyegetőzik, hogy pereskedni fog, és elveszi tőlem a gyereket, állítása szerint mert én nem megfelelően látom így el.

Nagyon nagy haragban váltunk el, így félek, hogy valóban megteszi.

Számít az, hogy most tényleg nincs munkám?

2021. ápr. 13. 18:05
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
37%
3 éves gyereket nagyon nehezen vesznek el az anyjától. Ha viszont huzamosabb ideig (mondjuk egy évig) nincs jövedelmed, sem tartalékod, azaz nem látszik biztosítottnak, hogy anyagilag tudsz gondoskodni a gyerekedről, megkaphatja az apa a gondviselés jogát.
2021. ápr. 13. 18:09
 2/28 anonim ***** válasza:
44%
Nem fogják elvenni.
2021. ápr. 13. 18:09
 3/28 anonim ***** válasza:
62%
Sajnos számít, hogy nincs munkahelyed. Mielőbb találj valamit, mert a bíróság azért általában mindig az anya mellett dönt. Gondolom nektek sem jó, hogy szinte nincs miből élnetek.
2021. ápr. 13. 18:10
 4/28 anonim ***** válasza:
72%
Nem számít, hogy most nincs munkád. Amíg van tető a fejetek felett, étel az asztalon, és fizeted a számlákat, addig nincs okod félni.
2021. ápr. 13. 18:18
 5/28 A kérdező kommentje:

A munkahelyemen leépítés volt, kaptam végkielégítést. Saját házban élünk, "csak" a rezsit kell fizetnem. Viszont tény és való, hogy segítség nélkül bajban lennénk.

Félek a volt férjemtől, mert szerintem csak velem akar kitolni ezzel.

2021. ápr. 13. 18:22
 6/28 anonim ***** válasza:
73%
A saját gyerekednek egészen biztosan nem vagy a gyámja. Az anyja vagy. Pereskedhet az apuka, de kb esélytelen.
2021. ápr. 13. 18:25
 7/28 anonim ***** válasza:
56%
Aki lepontozott, elárulja hogy miért tette? Gyámja annak a gyereknek van, aki árva, vagy a szülei felügyeleti jogát megszüntették. A 3 évest pedig nem veszik el az anyjától.
2021. ápr. 13. 18:37
 8/28 anonim ***** válasza:
29%
Eg ám a negatív intelligencia szint....
2021. ápr. 13. 18:52
 9/28 anonim ***** válasza:
83%
Mert nem esélytelen az apuka. A bíróság a gyerek érdekeit nézi. Ha az egyik szülő képtelen biztosítani a gyerek testi és lelki szükségleteit, akkor a másik szülőnek fogják adni, feltéve, hogy nála jobbak a feltételek. Nem egyik hónapról másikra történnek a dolgok, de ha anyuka hosszabb időn át nem rendelkezik jövedelemmel, és tartaléka sincs, fennáll a veszélye, hogy nem tudja ellátni a gyereket. Ha apukánál megfelelőek a körülmények, van reális esély rá, hogy hozzá kerül a gyerek.
2021. ápr. 13. 18:55
 10/28 anonim ***** válasza:
43%
De, esélytelen az apuka. Egy 3 évesről beszelünk. Az anya neveli, van hol lakniuk, a gyerek semmiben nem szenved hiányt. Az anyagi oldal tökéletesen lényegtelen, pláne hogy a kérdezőt segítik anyagilag.
2021. ápr. 13. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!