Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámnak van joga hozzá hogy...

Apámnak van joga hozzá hogy megnézze kivel és mit beszélek messengeren? 16L

Figyelt kérdés
2021. ápr. 13. 09:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
32%
És ha most itt 100-an megsimizik a válladat, hogy csúnya apukának nincs ehhez joga, akkor mit csinálsz, kicsi? Feljelented a rendőrségen? Mit akartál ezzel a kérdéssel? Hozzá nem értő gyerekektől önigazolást?
2021. ápr. 13. 10:54
 12/29 anonim ***** válasza:
72%
9es ezt jó tudni akkor ha a kislányt megerőszakolják akkor nem kell a szülőknek félni hogy őket büntetik meg. És eltartani se kell a gyereket ha nem felelősek érte. Ez jó hír, akkor a nagy 16 évesek mehetnek melózni meg költözhetnek.
2021. ápr. 13. 10:57
 13/29 anonim ***** válasza:
78%
Ő felelős érted, szóval megteheti, de ha nincs oka bizalmatlanságra, szerintem nem igazságos. Neked is lehet magánéleted és lehetnek olyan beszélgetések, amikről nem szeretnéd, hogy a szüleid tudjanak. Viszont azon kívül, hogy beszélsz vele, vagy lekódolod a telefonod (amiből lehet, hogy konfliktus lesz), mást nagyon nem tudsz vele kezdeni :/
2021. ápr. 13. 10:58
 14/29 anonim ***** válasza:
35%
Kódold le a telefonodat/gépedet aztán kész,hogy őszinte legyek ha az én apám nézegette volna a beszélgetéseimet amikor 16 voltam,akkor biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra.......Egy 16 éves ember már nem gyerek,tudja hogy mit csinál.
2021. ápr. 13. 11:03
 15/29 anonim ***** válasza:
60%

14es 16 éves már nem gyerek? Akkor miért anyuciéktól kér pénzt? Miért otthon lakik?

Imádom a gyerekek nagy arcát hogy ők már hű de nagyok, de a pelnekára még anyuciék adják a pénzt...

2021. ápr. 13. 11:10
 16/29 anonim ***** válasza:
72%

15

Soha nem értettem, miért baj, ha egy gyereket a szülei tartanak el?

Igen a gyerekek szeretnének már függetlenek lenni (legalábbis amíg meg nem ismerik milyen), de a szülő tartja el a gyereket minimum 18 éves koráig. Ez lenne a norma és ne állítsuk már be gáznak, hogy valaki 16 évesen a szülőktől kap pénzt.

(BTW lehet te 16 évesen pelenkát hordtál, de ne általánosíts)

2021. ápr. 13. 11:16
 17/29 anonim ***** válasza:
82%

Lehet nálad ez így ment,de azt halkan megjegyzem hogy sok embernek 16 évesen már van valami saját bevétele,de ha nincs akkor is mi van?Most valaki menjen el 15-16 évesen dolgozni napi 9-10 óra iskola mellett ha nincs rá szorulva?

Egy szülőnek kötelessége egy eltartania a fiát/lányát legalább 18 éves koráig,és ettől még nem lesz joga ahhoz hogy a személyes üzeneteit olvasgassa mi köze a kettőnek egymáshoz?

2021. ápr. 13. 11:19
 18/29 anonim ***** válasza:
39%

16os, azért baj mert ha ennyire felnőttek hogy a kötelezettségek nem vonatkoznak rájuk, akkor a jogok se vonatkozzanak. És igen szeretnének függetlenek lenni, de csak a szülők pénzén.

Nevetséges is lenne ha a szülőnek csak a negatív dolgokat kéne megtenni a gyerekkel kapcsolatban, de nem szólhatna rá.

Tehát vagy vagy. ha jó a mamahotel meg a papabank akkor el kell fogadni hogy hogy a szülőnek joga van beleszólni a naaagy felnőtt 16 éves csitri életébe

2021. ápr. 13. 11:20
 19/29 anonim ***** válasza:
61%
#15, én sem értem, amit mondasz. Ha a szülőnek a gyermekei tetteiért felelősséget kell -szerintetek- vállalnia, akkor eltartania miért ne kéne? Aki azzal nincs tisztában, hogy az a gyerek bizony legalább 18 éves koráig a házában fog élni, annak ne legyen gyereke. Ez a szülők feladata, nem feltétlenül az, hogy átkutassák a telefonodat, persze kinek hogyan tetszik.
2021. ápr. 13. 11:23
 20/29 anonim ***** válasza:
72%

19es itt pont azt visítják hogy a szülőnek nincs joga beleszólni a gyerek életébe, de eltartani meg kötelessége. Kissé visszás a helyzet.

Egy volt barátnőm is így volt ő neki senki ne mondja meg mit tesz. Egy buliban fel is csináltatta magát, a szülei nem akarták fizetni az abortuszt erre elhordta őket minden féle undorító személynek

2021. ápr. 13. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!