Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mióta anyám rájött hogy kell...

Mióta anyám rájött hogy kell messengeren üzenni, folyton nekem írkál. Hogy adjam a tudtára hogy ez sok?

Figyelt kérdés
Nem rég megtanulta hogyan kell messengeren írni és azóta napjában többször is üzen. Mit csinálsz, hol vagy, mit intéztél stb. Eddig hetente beszéltünk telefonon ami nekem teljesen elegendő volt, mert amúgy hajlamos mindent túlkomplikálni és belelovallni magát témákba. De így minden nap be kell számoljak hogy mi volt, nem bírok este leülni kicsit telefonozni, mert ugye látja hogy aktív vagyok.. és írja hogy hahó, miért nem válaszolsz, vagy elkezd csörgetni mert lehet "elromlott a telefonom" és nem látom amit írt. Messze lakunk, úgy 400 km-re. Ha megmondanám hogy nem szeretnék minden nap számot adni a dolgaimról, akkor biztosan megsértődne, rosszul esne neki. Megértem hogy érdekli mi van velünk, meg hogy neki unalmasak a nyugdíjas napjai de minden nap már kicsit sok. Többek között emiatt is költöztem messzebbi városba mert ha a szülővárosomban élnék, minden másnap meglátogatna. Szeretem a szüleimet, de nekem ez sok. (Nem vagyok hálátlan, csak vannak emberek akik nem szeretnek a szüleiken csüngeni közel 35 évesen).
2020. júl. 5. 19:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Kapcsold ki a messengeren az elerhetoseget
2020. júl. 5. 19:23
 2/14 A kérdező kommentje:
#1 Akkor senki nem tud írni, vagy nem lát, nem igaz? Nem azzal van bajom hogy ír, csak ne folyton tenné. Ha nem látja h aktív lennék, akkor is ír valamit..
2020. júl. 5. 19:28
 3/14 anonim ***** válasza:
87%

Hat tudnak irni csak nem latjak hogy fent vagy e

Akkor nemitsd le anyukadat es akkor meg van oldva

2020. júl. 5. 19:30
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
már megszűnt az időkijelzés messengeren
2020. júl. 5. 19:32
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

1. lehetőség: "Anyu, nem tudok folyton a Messengeren lógni és válaszolgatni. Kérlek, ne írj állandóan.

2. lehetőség: kikapcsolod az értesítéseket, nem olvasod az üzeneteket és főleg nem válaszolsz, amikor neked nem megfelelő az időpont.

Azért ez nem megoldhatatlan probléma.

2020. júl. 5. 19:38
 6/14 anonim ***** válasza:
68%
Meg mindig jobb a helyzet mintha beallitana hivatlanul :D
2020. júl. 5. 19:39
 7/14 anonim ***** válasza:
36%
"Szeretem a szüleimet" - írod - akkor viszont 35 évesen ezt meg tudod beszélni velük.
2020. júl. 5. 19:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod akkor számítógépen állítsd be, hogy csak ő ne lássa, ha elérhető vagy. És csak akkor kapcsold be ha nem zavar. Nem tudom él-e még ez a funkció, de egy próbát megér szerintem.

Vagy magyarázd el neki, hogy ha nem látod az üzenetet, az azért van, mert rá vagy csatlakozva a netre, de nem azzal foglalkozol

2020. júl. 5. 19:47
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Be lehet úgy állítani, hogy mindenki számára elérhető legyél és csak neki legyen kikapcsolva. De az is lehet, hogy ez csak az újdonság varázsa, és hamarosan leszokik róla. (Most mondhatnám, hogy beszéld meg vele, de pl. az én anyámnak elmondhatok valamit 5000 alkalommal, akkor is azt fogja csinálni 5001-edjére is.)
2020. júl. 5. 20:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagymamám csinálta ezt, de elmagyaráztam neki, hogy a telefonom miatt akkor is elérhetőnek tűnök, amikor csak az órát nézem meg. Kellett egy kis idő, de végül megértette, lehet anyukádnak is csak az újdonság varázsa ez.
2020. júl. 5. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!