Ez egy jó nevelés volt a szüleimtől?
21 éves férfi vagyok és úgy érzem valami nincs rendben velem. A mai nap gondolkodtam el azon, hogy szerintem nem jó nevelést kaptam.
A szüleim kiskoromban sokszor ordibáltak egymással. Átkozták egymást. Mivel szegények voltunk így egy szobába voltunk. 12 évesen lett saját szobám. Részese voltam mikor a szüleim többször összevesztek. Soha nem ültek le velem tanulni. Soha nem beszéltünk az életről, hogy mi fog rám várni. Mire kell vigyáznom. Milyen emberekkel vigyázzak. Mi az érték és az önbecsülés. A suliban nem értettem soha az anyagot. Rossz tanuló voltam egész álltalános suliba. Ha kettest írtam akkor azt mondták, hogy soha nem lesz belőlem senki. Mehetek közmunkára. Minden barátomat akivel foglalkoztam lenézték. Azt mondták nekem hogy szégyen vagyok. Mindennap elmondták, hogy milyen semmi ember lesz belőlem. Mindenért ordibáltak velem. Mikor 18 éves lettem és menni akartam valahova jobban féltettek mint egy 5 évest(mai napig félek egyedül menni valahova) . Ha itthon akartam valamiben segíteni, esetleg szerelni akkor mondta apum, hogy hagyd úgyse értesz hozzá. A gáztűzhelynél a gáz palack kicserelésében is azt mondtak hagyd mert miattad meghalunk. Meg sem nézhettem, hogy hogyan kell felrakni (a mai napig félek kicserélni). Mindig mondták, hogy más gyereknek már rég jogsija van és kocsija én meg sehol nem tartok.
A velem egykorú rokonaim többsége lány. Ezért ha mentünk látogatóba bent hagytak szobába játszani velük. 3 évesen barbi babát adtak a kezembe a lányok. Én tudatlan kisgyerek pedig játszott vele. Egészen 6 éves koromig. Mert senki mondta, hogy egy fiú miért barbizik. Ha tv-ben melltartóba vagy bugyiba egy nő akkor elfordultak a lányok. Én pedig utanoztam őket és undorodtam én is. 7 lánnyal nőttem fel(unokatesók)
18 évesen észleltem, hogy nem tudok a nőkre nézni. A férfiakat szeretem.
Ezek miatt soha nem tudtam beilleszkedni egy társaságba. Mindig azt éreztem, hogy buta vagyok mert az iskolában nem tudtam jól teljesíteni.
19 évesen fogtam magam és elmentem messzire egy szállásos munkahelyre. Elkezdtem az érettségit estin. Majd éreztem, hogy mennyire jó érzés az hogy senki nem szól bele a dolgomba. Önbizalmam lett.
Ők azt mondták, hogy jól neveltek és hogy volt mit ennem. Volt a fejem felett fedél. Másnak még ez sincs. Örüljek, hogy eltartottak. Na és hogy soknak kéne ilyen szülő.
Nagyon sajnalom. Remélem megtalálod a boldogságot és valamennyire ignorálni tudod oket a jovoben.
Nem, amugy nem normalis.
Egyértelmű,hogy borzalmas szülők voltak.
De ahogy a végén is olvastam,nélkülük sokkal többre vitted.
Ébn azt mondom neked,hogy többet ne is nézz rájuk. Csak lehúznak.
Kicsit meglepett, hogy egy ilyen kérdés alatt egy ilyen élettörténetet találtam, és meg kell hagyni, hogy nagymértékű jóindulatú ártatlanság van mögötte. Hogy még felteszed a kérdést, és nem utálkozol, mintahogyan azt sokan tennék...szerintem mindenki egyetértene azzal, hogy ez a fajta ,,nevelés" egyértelműen még annak sem mondható. Remélem nem sértelek meg vele, ha azt mondom akiktől nevelésben részesültél nem voltak szülőnek valók. A legtöbb gyerek, aki ilyen életkörülmények közt cseperedik fel, ér kamasszá majd felnőtté tényleg nem képes kiszabadulni egy ilyen ,,lelki fogsából". Százszor több motiváció, élni akarás és sikervágy kell ahhoz, hogy elinduljon a maga kis útján, mint egy olyasvalakinek akinek már az elején meg volt a kezdőcsomag (pénz, támogató szülők, barátok, stb.) Olyan semmiség, hogy iskolai jegyek meg ne befolyásoljanak...nem minősítenek téged és nem skatulyáznak be téged tudatlannak, ostobának meg aztán főleg nem. Na, hát nem biztos, hogy ilyen válaszra számítottál, de azért gondoltam megírom.
Csak előre!!:)
Ezt nem hívnám nevelésnek. Borzasztó, amit veled csináltak.
Nagyon súlyos sebeket és tartós önértékelési problémákat okoz az ilyen háttér - de szuper, hogy megvan benned az erő és igyekszel túllépni rajta.
Sajnos ha gyerekként azt tanulod meg, hogy ez a ,,szeretet", akkor egészséges párkapcsolatot kialakítani is nagyon nehéz később és könnyen belecsúszhatsz érzelmi bántalmazó kapcsolatba. :/
Hasonló volt nekem is. De alkoholista szülők és verés is volt bőven. Mármost anyukám fiút szeretett volna. Olyanformán is nevelt. Egész rövidre nyìrta a hajamat, 6 évesen még úgy járatott, hogy félmeztelenül, egy szál rövidgatyában. Minden nőiességet kiirtott belőlem. Máig az van: szoknyát meg női ruhát fel nem vennék, kizárt, hogy sminkeljek, zavarban lennék tőle és még csak hajat sem festettem soha. Modorom, stílusom egész férfias. Azonban mégis teljesen heteró vagyok és csak férfiak érdekelnek.
Kicsi koromban nagymamám mesélte, hogy ő ismert egy kisfiút, nyár volt, meztelenül futkározott odakint. Kiszabadult a hízódisznó és leharapta a kisfiú kukiját. Ez bennem maradt. És fürdésnél láttam, hogy a ködökömtől lefelé van egy fehér csìk .Akkor még nyilván nem tudtam, hogy az mindenkinek van. Nos és néztem a Deltát, amiben műtétekről esett szó. Hogy mi mindent meg tudnak csinálni. Ezt fejben összeraktam és az jött ki számomra, hogy biztos én voltam az a kisfiú és aztán elvittek és lánnyá műtöttek. Nem olyasvalaki szüleim voltak, akivel megbeszélhettem ezt volna. De lényege, hogy tini koromig emiatt-is-stresszben éltem, mi vagyok én valójában? Hiszen anyám fiúruhát, cipőt vett mindig nekem.
sajnalom hogy ezen kellett keresztulmenned gyerekkent, de az irasodbol az jon le, hogy ennek ellenere egy normalis, joindulatu felnott valt beloled, aki kepes kezbe venni az eletet, tovabbtanulsz, dolgozol, igy tovabb !
az hogy meleg vagy e vagy sem, nem valtoztat semmin (az se biztos, hogy a babazasok miatt alakult ki), remelem talalsz olyan embert, aki boldogga tud tenni. sok sikett az eletben, es ne hidd el azt amit a szuleid mondtak mondanak rolad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!