Mennyire jó ha a szülő nagyon elérzékenyülve vígasztalja a gyerekét ha az elesik és nagyon fáj neki?
Amint látja hogy a gyerekének igazi fájdalmai vannak, legyen az kicsi vagy nagy, egyből elkezdi lágyabb, sajnálkozó hangon, hogy "jaj úgy sajnálom. Ez csak fájdalom, el fog múlni. Itt vagyok veled, semmi bajod, minden rendben lesz. "
És ehhez hasoblók áradatát. Egészen addig, amíg a gyerek le nem nyugszik, vagy el nem múl a fájdalom.
Attól függ, hogy mennyi idős az a gyerek.
A kicsit sírnak, mert így fejezik ki, hogy valami fáj.
Természetesen vigasztalom, de nem túldimenzionálva és transzba esve. Gyógypuszi ilyenkor nagy segítség!:)
Az mióta is baj, ha a valós fájdalomra a gyerek számára biztonságot, megnyugvást jelentő szülő a gyerek szintjén biztositja arról , hogy együtt erez vele de semmi gond nem lesz?
Ti betegek vagytok.
3#, Ha csak kis esés igen, de az nem is fáj, csak kellemetlen.
4#, Valamit félreértettél. Minden a helyén van kezelve. Amikor elesik, előbb felméri mi a helyzet, és ha látja, hogx caak nyöszörög, akkor bátorítja egy sort hogy semmi baj, de ha nagy esés van és sír, akkor nagyon beleesik ebbe a bátorítós sajnálatba.
5#, Szerintem te értetted meg legjobban. Hasonlóan látom. Ment a zöld.
6#, Ki mondott időt? Azt mondtam, amíg meg nem változik a helyzet. Ezek csak pár másodoercekig vagy max egy percig tart, ha tényleg nagyot esett, és vérzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!