Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire jó ha a szülő nagyon...

Mennyire jó ha a szülő nagyon elérzékenyülve vígasztalja a gyerekét ha az elesik és nagyon fáj neki?

Figyelt kérdés

Amint látja hogy a gyerekének igazi fájdalmai vannak, legyen az kicsi vagy nagy, egyből elkezdi lágyabb, sajnálkozó hangon, hogy "jaj úgy sajnálom. Ez csak fájdalom, el fog múlni. Itt vagyok veled, semmi bajod, minden rendben lesz. "

És ehhez hasoblók áradatát. Egészen addig, amíg a gyerek le nem nyugszik, vagy el nem múl a fájdalom.

2021. márc. 6. 10:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
ismerősöm ugyanezt csinálta ha víz ment a gyereke szemébe. mintha az valami tragédia lenne. a gyerek azóta nem tudja elviselni ha víz megy a szemébe és sírógörcsöt kap
2021. márc. 6. 10:55
 2/16 anonim ***** válasza:
51%
Hát en nem szoktam a kicsi esesekbol drámát csinálni nem is sir mindenen. De a nagyoknal(pl kiesett babakocsibol elajult vagy csúszott fel foga) én vele sirtam. Ez van en is emberből vagyok.
2021. márc. 6. 10:58
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

Attól függ, hogy mennyi idős az a gyerek.

A kicsit sírnak, mert így fejezik ki, hogy valami fáj.

Természetesen vigasztalom, de nem túldimenzionálva és transzba esve. Gyógypuszi ilyenkor nagy segítség!:)

2021. márc. 6. 11:09
 4/16 anonim ***** válasza:
65%
Hat ezt tanitani kene, hogy NE csinálja a kedves anyuka, mert emiatt fog minden szarert sirni meg hisztizni majd az oviban. Ismerosunkkel szabadteren jaztszottak tesoim, kb 5 eves lehetett a kicsi, meg az ovis baratnoje is, a kislany elesett, lathatoan semmi baja nem tortent, leporolta magat, ment volna tovabb, erre odarohan az anyja, hogy jajj istenem, na akkor nekiallt bogni es vagy 20 percen at abba se hagyta. Ezt lehet vele elerni.
2021. márc. 6. 11:11
 5/16 anonim ***** válasza:
53%

Az mióta is baj, ha a valós fájdalomra a gyerek számára biztonságot, megnyugvást jelentő szülő a gyerek szintjén biztositja arról , hogy együtt erez vele de semmi gond nem lesz?

Ti betegek vagytok.

2021. márc. 6. 11:20
 6/16 anonim ***** válasza:
57%
Egy esestol azert olyan komoly fajdalmaik nincsenek. Lehet vigasztalni, de nem kell fel oran keresztul. Inkabb el kell terelni a figyelmet rola, hogy ne is foglalkozzon vele, sokkal jobban bevalik es el is felejti 3 perc alatt az elozo horzsolast, ugyis lesz meg tobb 100...
2021. márc. 6. 11:24
 7/16 anonim ***** válasza:
39%
gondolom #5 uganakkora drámát csinálna egy kis horzsolásból mint egy végtag elvesztéséből
2021. márc. 6. 11:26
 8/16 A kérdező kommentje:

3#, Ha csak kis esés igen, de az nem is fáj, csak kellemetlen.

4#, Valamit félreértettél. Minden a helyén van kezelve. Amikor elesik, előbb felméri mi a helyzet, és ha látja, hogx caak nyöszörög, akkor bátorítja egy sort hogy semmi baj, de ha nagy esés van és sír, akkor nagyon beleesik ebbe a bátorítós sajnálatba.

5#, Szerintem te értetted meg legjobban. Hasonlóan látom. Ment a zöld.

6#, Ki mondott időt? Azt mondtam, amíg meg nem változik a helyzet. Ezek csak pár másodoercekig vagy max egy percig tart, ha tényleg nagyot esett, és vérzik.

2021. márc. 6. 11:35
 9/16 anonim ***** válasza:
41%
Egy sima esésből nem kell ekkora drámát csinálni. Fel kell segíteni és ennyi, nem kell vigasztalgatni, tök felesleges. Ha betörik a feje vagy törik a csontja, akkor lehet drámázni.
2021. márc. 6. 11:39
 10/16 anonim ***** válasza:
96%
öcsém így nevelte a gyerekeit 14 éves a nagyobbik és az utca végéről el kell vinni angolra mert fél az utcára kimenni egyedül
2021. márc. 6. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!