Apámnak adtok igazat vagy nekem? Szerinte jogos felvenni a telefonomat, ha épp akkor hívnak amikor nem vagyok a közelben. Pontosabb leírás is van.
Szóval a szüleim elváltak, apám, anyukám se velünk élnek, de apám a nőjével állandóan itt tölti az ünnepeket. Egy ilyen alkalommal pont kint voltam és a házban szólt a mobiltelefonom, anya hívott engem. Pár perccel később mentem be, akkor láttam hogy apám felvette a telóm és beszél vele.
Szerintem ez pofátlanság és meg is mondtam neki, persze mindig mindenben neki van igaza, úgyhogy nem álltam le vele vitatkozni, csak meglepődtem. Régebben azért normálisabban állt a dolgokhoz, nagyon megváltozott.
Vagy szerintetek nem fura felvenni más mobilját? Én sose tenném, ez magánügy.
szólnia kellett volna, hogy keresnek telefonon. úgyhogy nincs igaza apudnak.
másodiknak írtad, ahogy nálunk is történik, ha csöng valakinek a telója.
Nálunk ez úgy megy,hogy szólunk a másiknak,ha szól a telefonja. És CSAK akkor vesszük fel,ha ő erre megkér.
Máskor semmiképpen se hagyd a közelébe a telódat.
Nálunk családon belül úgy van, ha pl. apám hívja anyámat, akkor én simán felveszem. De ha mondjuk én hívom az öcsémet, akkor is általában mindegy, hogy ki veszi fel a családból. Általában úgyis olyasmi a téma, hogy "nézd már meg, mennyi tojás van otthon, mert boltban vagyok és nem tudom, vegyek-e".
De ha nem családtag vagy nagyon közeli ismerős hív, akkor nem vesszük fel a másik telefonját.
Tulajdonképpen apám lelépett már sok-sok éve, megcsalta az anyukám, semmi beszélnivalója nincs vele... miattam sem kell már beszélniük nem vagyok pici.
6, ez az érv nagyon nem helytálló nálunk. Technikaőrült, a legmodernebb mobilja van és állandóan azon lóg. Jobban ért ezekhez a dolgokhoz, mint én.
Hát mi fel szomtuk venni a másikét, mikor rokon vagy a másikat fontos ügyben keresik, vagy csak messze van az illető.
Pl. Apámat keresik a munkahelyéről, de apám láthatáron sehol sincs, akkor néha-néha felveszem, aztán mondom, hogy dolga van, de majd visszahívja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!