Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mondtok ilyet a gyerek súlyáról?

Mondtok ilyet a gyerek súlyáról?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, lány 67 kg (174 cm-hez) és anyám azt mondja folyton, hogy úgy fogok kinéznj mint az egyik ismerősünk aki túl súlyos és, hogy mozogjak meg nem hiszi, hogy nem látom magam. Ez megy 10 éves korom óta amikor elkezdtem hízni majd megállt a súlyom 14 évesen és most, hogy az otthoni üléstől felszedtem pluszt újra kezdni. Mondtok ilyet a gyereknek vagy szuleitek mondanak ilyet még ha "jó indulatból" is teszitek. Én éppen azon vagyok, hogy elfogadjam a testem és elég szar így.

2021. ápr. 8. 17:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%
Nekem 170 cm-hez volt 60 kg a súlyom, csak mindig bő ruhákat hordtam. Apám folyamatosan ledisznózott, figyelte ha eszem. Mindeközben ő este többször evett, volt hogy aludni sem tudtam és hatalmas sörhasa volt. 19 éves kroomra olyan étkezési zavarom lett, hogy naponta csak egy marék párolt zöldséget mertem enni, mellé napi egy órás edzés (edző írta elő, azt hitte normálisan eszem) de én rátoltam plusz fél vagy háromnegyed órát. Nagyon lefogytam, akkor meg azért cikizett apám. Mai napig problémák vannak a súlyommal. Minap megtaláltam a tini kori fotóimat és elképedtem, hogy kövérnek hittem magam. :( Csak azért írtam le, hogy nem minden fekete-fehér...
2021. ápr. 8. 18:14
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!
2021. ápr. 8. 18:22
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
Ocsmány világot élünk, mindenki cseszteti egymást,ha kell ha nem.
2021. ápr. 8. 18:35
 14/21 anonim ***** válasza:
75%
A te korodhoz, magasságodhoz 67kg teljesen rendben van. Nem vagy egy nádszál, de ez pont megfelelő súly. Amúgy is még sokat változol majd mert fiatal vagy. Így leírni előre nincs értelme senkinek, mert csak rányomja a bélyegét az életedre és tönkre teszi. Én már csak tudom
2021. ápr. 8. 18:42
 15/21 anonim ***** válasza:
93%
Egyelőre tökéletes a súlyod. Az megvan hogy ha nyolc kilóval nehezebb lennél, a BMI-d még mindig a normál tartományban lenne? Szóval cseppet sem jogos anyud csesztetése.
2021. ápr. 8. 18:43
 16/21 anonim ***** válasza:
93%

Jó így a súlyod.

De ha valóban túlsúlyos lennél,akkor nem így kéne hozzádállnia.

2021. ápr. 8. 18:48
 17/21 anonim ***** válasza:
86%

Egy gyereknek ilyet beszólni ilyen fiatal kortól a testképzavar és az étkezési zavar melegágya. Anyád nem normális. Van neki jó sok frusztrációja a saját testével és életével kapcsolatban, amit így vezet le. Ez nem rólad szól, vagy neked szól, hanem róla.

Ha tényleg kövér lennél és csak aggódna érted, azt tudnád és máshogy jönne le. Ez csak szimplán gonoszság. A lényeg, hogy magadnak megfelelj, akárhány kiló vagy. Anyáddal ne foglalkozz, meg van keseredve.

2021. ápr. 8. 19:08
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

Ne torodj vele es a bmi kalkulatort abszolut ne vedd alapul, mert baromsag.

Ha jol erzed magad a borodben es egeszseges vagy akkor ne torodj vele ki mit mond a sulyodra, csak egy szam.

En azt hallgattam egesz eletemben, hogy milyen gebe vagyok stb. Hat szerintem meg pont nem kerdeztem :D

Allj ki magadert :) magadnak akarj megfelelni ne masnak!

2021. ápr. 8. 19:13
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Hát figyelj, nem mondom hogy kövér vagy, de azért vékony sem. Anyukád csak félt, mert az elhízás komoly betegségekhez vezethet. Biztos látta, hogy el kezdtél hízni és megijedt, hogy ha így folytatod, akkor túlsúlyos leszel. Nyilván nem azt mondom, hogy az rendben van, ahogy közölte, de tényleg figyelj az étkezésre, mert aztán csak jönnek fel a kilók és azon kapod magad, hogy elhíztál. Magyarországon meg valljuk be, nagyon sok a túlsúlyos ember.
2021. ápr. 8. 20:12
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
170 vagyok és kb én is 67 kg. Fogyhatnék, de én nőies vagyok, van mellem, csípőm, arányosan eloszlik a súly. Nem tudom rajtad hova rakódott le, de ha nincs kirívóan nagy zsírpárna pl a derekadon, hasadon, narancsbőr, akkor nem érdmes anyáddal foglakozni.
2021. ápr. 9. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!