Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan szülő aki 11-12èvese...

Van olyan szülő aki 11-12èveseknek nem engedik használják Facebookot?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 8. 09:43
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
91%

16 éves vagyok és 2x léptem be Facebookra, amikor el akartam adni a tabletemet és 2 videojátékot. Azon kívül, engem sose vonzott a Facebook, lehet azért mert régen anyukám nagyon rá volt függve. Inkább az Instagrammot használom, de oda se posztolok, csak követek barátokat/hír oldalakat/híresebb embereket. Átlagban napi 40 percet töltök el rajta, szerintem ez még egészséges. A gyerekemnek olyan 13-14 évesen engedném meg az FB-t, a messenger/viber stb társait hamarabb.

Ki tudja, lehet mire gyerekem lesz úgy megváltozik az idő, hogy a gyerek a szülőszobáról már telefonnal a kezében lesz kihozva...

2021. ápr. 8. 11:53
 22/37 anonim ***** válasza:
88%
17 vagyok és nincs Facebookom, csak messenger, az is nagyjából három éve. Ha valaha lesz gyerekem, majd akkor regisztrálhat, mikor betöltötte a minimum kort (14, ha jól emlékszem), de ennek alapnak kéne lennie minden közösségi oldalnál.
2021. ápr. 8. 12:05
 23/37 anonim ***** válasza:
57%
Ha kérdező kiakadtál azon hogy az uncsidnak már 11 évesen volt facebookja akkor kapaszkodj meg mert nekem 8 évesen lett :D, de persze volt mellette még az iwiw bár azt mindig anyukám mellett használtam :D. Fhu már ez is egy évtizede volt viszont akkor tényleg csak a barátokkal beszéltünk és minden évben csináltunk egy osztálycsoportot vagy pedig a pár barátommal csináltunk és mindig azzal viccelődtünk hogy használtuk a most már 10/11 éves emojikat vagy pedig küldtünk dobókockás képeket bár a dobókockás dolgot inkább csak én csináltam. Hát igen annak idején ilyen korban még szórakoztató volt ez is. Bár még nem vagyok szülő, de egész biztos hogy 13/14 koráig csak a messengert engedném meg neki mivel a facebook sem olyan mint anno 10 éve meg úgy az internet sem
2021. ápr. 8. 12:21
 24/37 anonim ***** válasza:
80%
11 evesen regisztraltal (2012ben), mint sok akkori osztalytarsam, de en nem fogom engedni a gyerekemnek, hogy ilyen fiatalon regisztraljon, mert rengeteg veszelyt rejteget, es felesleges idopazarlas is a neten logni ennyi idosen. 13-14 evesen mar oke lenne.
2021. ápr. 8. 12:58
 25/37 Savlekotő ***** válasza:
64%
14 15 évesen ráér oda.. Tiktokon is 9 10 évesek nézik a szennyt mert le vannak kakilva addig se zavarják anyut aput.
2021. ápr. 8. 13:17
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
13 évesen csináltam Facebook profilt, nem kértem hozzá engedélyt. Eleinte mondjuk nem is nagyon használtam, 1-2 közeli haverral való chatelésen kívül.
2021. ápr. 8. 13:40
 27/37 anonim ***** válasza:
84%
Én 12 évesen engedném neki,de azért egy-két évig még szemmel tartanám,hogy miket csinál rajta.
2021. ápr. 8. 13:43
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tervezem, hogy 13 éves kortól engedem a facebookot. Messengere talán már lehetne fiatalabb kortól is (nem tudom, lehet-e így külön), mivel például egy osztálycsoportnak nagy haszna van, nem akarnám, hogy abból kimaradjon a gyerekem.

Eleve 13 éves kortól lehet regisztrálni a facebookra, mégha ezt sokan nem is tartják be.

2021. ápr. 8. 14:11
 29/37 anonim ***** válasza:
7%

Nem tudom mi most a szabalyos (instan 14 alatt nem lehet talan?), de azt betartatnam vele is mindegy ki mit mond vagy tesz. Ha netan tenyleg valami tanulas miatt kell akkor ott az en profilom vagy gyartok neki egyet magammal kozosen, amiben akkor nem tehet fol magarol kepet, segitek a beallitasnal es szepen tudom nezni mitugykodik rajta. Pl ok beszelgessen vagy legyen benne egy csoportba, mert muszaj, de ennyi.

Azonban en ugy gondolom nem is a kor szamit, hanem az erettseg es az, hogy nekem mint szulonek mennyire sikerult peldat mutatnom, megtanitanom, ismertetnem a veszelyeket, elonyoket, biztosnagos hasznalatot. Mennyire sikerult bizalmat kiepitenem (pl ne engem tiltson mar le elsonek vagy ha valaki behivja egy titkos csoportba, ahol aztan egymast szekaljak vagy valaki osztalytarsa necces fotokat tesz ki, akkor szoljon rola...hogy ha kell ha tudok segithessek).

Sajnos tudok olyanrol, aki 10 evesen regisztralt es nyilvanosra kitette (nem fb-n), hogy mennyire egyedul erzi magat, beszelgetni szeretne, mik a kedvenc hobbijai stb. Ez egyreszt szomoru, masreszt borzaszto, hiszen a netes pedofil vagy akar egy oreg nenike is siman raugrik es irkalnak neki, masnak adjak ki magukat, behulyitik. Tudom lehet mentegetni, de megis milyen szulo az aki ennyi idosen ennyi esszel engedi a gyeeket regisztralni pontosabban nem veszi eszre, hogy regisztralt a gyermeke?

2021. ápr. 8. 14:13
 30/37 anonim ***** válasza:
77%
Én nekem 10 éves korom óta, de csak Messenger miatt, de sztem 12 éves kortól lehetne fiók, YouTube-nál is.
2021. ápr. 8. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!