Van olyan szülő aki 11-12èveseknek nem engedik használják Facebookot?
Lányom nemsoká 14 éves, és nincs se faceboockja, se messengerje. Nem akar regisztrálni, pedig a messengert megengedném neki.
Van whatsappja, az ő véleménye szerint neki bőven elég.
Amúgy sem használjs sokat a telefonját, leginkább kint van, vagy festeget
Igen, van.
Lányom (és nevelet fiam is) 11 éves. Az osztálytársaival, meg pár barátjával a Viberen tartják a kapcsolatot. Az a baj a FB-kal, hogy egyrészt tele van mindenféle kéretlen hirdetéssel, másrészt meg jönnek a videós ajánlások. Aztán szinte bárki megtalálhat, meg feldobja mindig, hogy ő még kit ismerhet. Később meg az "elvárt" lájkolás, a kényszer, hogy neki is posztolnia kell valamit, mert hát a többiek is azt csinálják. Szerintem 11 évesen ezeket a helyzeteket "cikinek" érezheti, hogy ha ő nem reagál valamire, valakire. Belesodródik egy olyan világba, amire még nincs szüksége csak azért, mert a társadalom azt várja el tőle. Az nem hiányzik, hogy napi 1-2 órát ilyennel töltsön el. Ettől már az is jobb, ha a tabletjén vagy a laptopján játszik. Azzal legalább nem kerülhet bajba (egyelőre). Nem vagyok naív, mert ő is szokott nézegetni TikTok, YouTube videókat...
Egy apuka (45)
23 éves vagyok, 11-12 évesen már regisztráltam szerintem, előtte meg volt myvipem, iwiwem, nem érzem, hogy elrontott volna.
A gimiben sok órán közölték, hogy ha eddig nem volt, akkor mostantól legyen, mert azon tartjuk majd a kapcsolatot, a külön csoportokban.
Tudtommal a facebook már nem az elsődleges platformja a fiataloknak.
Mindenki addig tud gyereket nevelni ameddig nem lesz szülő xD
Vagy valahogy így van a mondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!