Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyuval,...

Hogy értessem meg anyuval, hogy nem szeretnék nyáron ott dolgozni, ahol ő?18

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy már keresgélni kezdtem valami meló után így nyárra. Anyukám azt szeretné, hogy ott dolgozzak, ahol ő, ami amúgy megoldható lenne, de én semmiképp sem szeretném ezt. Ő azt mondja, hogy milyen jó lenne, LEGALÁBB NEKI IS SZEMELŐTT LENNÉK, és ez szerintem nem elég indok. Oda ahol ő van, csak akkor mennék, ha nem lenne más. Viszont én találtam más állást, ráadásul helyben. A fizetésem kb ugyanannyi lenne valószínűleg, viszont nem kellene legkésőbb ötkor kelnem, hogy elérjem a hatos buszt. Az üzlet, ahova mennék kemény három perc sétányira van tőlem.

Anyu viszont mindenképp azt akarja, hogy odamenjek, ahol ő van. És tartok tőle, hogy elkezd a hátam mögött szervezkedni, nagyon tesz rá utalásokat. Hogy értessem meg vele, hogy el tudom intézni a dolgaimat egyedül? Illetve mit tegyek, hogy felfogja végre, hogy nem akarok ott dolgozni, ahol ő?

2021. ápr. 7. 09:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
18 éves vagy,semmit nem tehet ha te helyben akarsz dolgozni, legfeljebb hisztizhet, veszekedhet veled miatta. Ha már biztos a munka, mondd meg neki hogy szereztél, aláírtad,ekkor meg ekkor kezdesz. Ha leszervez neked egy állásinterjút a megkérdezésed nélkül, akkor mondd meg neki hogy nem mész el. Vagy ha nem akarod megbántani, akkor menj el, az még nem kötelez semmire.
2021. ápr. 7. 09:12
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
Esküszöm nem értem ezeket a szülőket. Mit erőltetik magukat? Mond meg neki kerek perec, hogy ne is intézkedjen mert nem oda mész dolgozni. Pont. Miért? Csak.
2021. ápr. 7. 09:13
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Ez nagyon egyszerű, Kérdező. Odaállsz éle, és megmondod neki, hogy nem szeretnél ott dolgozni, mert találtál egy jobb helyet. Pont. Nem kell ezen semmit túlreagálni, felnőtt nő vagy, ahogyan az első mondja, anyukádnak mostantól nincs beleszólása az ilyen dolgaidba, magyarul: azt csinálsz, amit akarsz. Ha nem akarsz anyud munkahelyén dolgozni, akkor értelemszerűen nem fogsz, ha a másik helyen akarsz, akkor ott fogsz. Hát nehogy már 18 évesen ennyire életképtelen legyél, már bocsánat!
2021. ápr. 7. 09:30
 4/18 anonim ***** válasza:
94%
Egyszer világosan és érthetően elmondod neki hova mész dolgozni, és ha ezután szervezkedik, az legyen az ő problémája. Te ne is foglalkozz az üggyel!
2021. ápr. 7. 09:30
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
3# Hol van az hogy nő a kérdező?
2021. ápr. 7. 09:33
 6/18 anonim ***** válasza:
92%
Nyíltan mondd meg neki hogy te nem akarsz oda menni, remélhetőleg nem támad hátha az új helyeden csak hogy "szem előtt egyél. Ha megteszi, én a helyedben inkább egyáltalán nem melóznék a nyáron a helyedben. Ő meg ha ég mert leszarta hogy te nem akarsz náluk dolgozni- hát az az ő baja. Legközelebb nem intézkedik mikor egyértelműen nem akarsz valamit. Magad írod hogy a fizetés azonos, utazás szempontjából pedig jobb a másik hely. Ezek után az egyetlen ok ami anyudat irányíthatja, a kontrollmániája. Semmiképpen nem az hogy jobb helyed legyen. Amúgy se túl egészséges családtaggal egy helyen melózni.
2021. ápr. 7. 09:36
 7/18 anonim ***** válasza:
89%
*legyél
 8/18 anonim ***** válasza:
89%
Azt lehet gyerekként kezelni aki hagyja, örök életű mondás. Máshova mész dolgozni, ha beszervez a saját helyére akkor is. Eltudod mondani a főnökének, hogy félreértés történt nem akartam jönni és nem is fogsz, ahogy nagy lányként azt is tudod nem írsz alá semmit. (Vagy nagyfiúként) egy állást nem fogadhat el nélküled.
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
#3-as vagyok, igazad van #5-ös, sehol, csak valahogy beleolvastam a szövegbe. :)
2021. ápr. 7. 09:39
 10/18 anonim ***** válasza:
94%

Akármit szervezkedik, a végén neked kell aláírnod a szerződést. Ha nem írod alá, akkor anyukád a feje tetejére is állhat.

Legegyszerűbb, ha őszintén megmondod neki, hogy te nem akarsz oda menni, ráadásul találtál is másikat. Ha ezek után bárkinek bármit ígér, szervezkedik, és utána magyarázkodnia kell, hogy mégsem mész oda, akkor csak magát okolhatja.

2021. ápr. 7. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!