Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én mikor lehetek végre boldog?

Én mikor lehetek végre boldog?

Figyelt kérdés

Az életem egy katasztrófa. Anya meghalt kiskoromban, apám meg azóta iszik minden nap (24 éve). Állandóan kiabál velem meg neki semmi sem jó amit csinálok. Mindenbe beleköt csúnyákat mond rám pl: bb meg bakfark ha valamit elrontok akkor meg azt mondja, hogy minek nevezzelek? meg marhaszar stb.

Önbizalmam nulla, önbecsülésem nulla. Sajnos az evésbe menekültem így kövér vagyok. Szeretnék lefogyni de ilyen környezet mellett lehetetlen.

Apám is bánt, hogy olyan vagyok mint egy úthenger.

A pasiknál sosem volt sikerem de így még kevesebb van ilyen lelkivilággal plusz kinézettel. Szeretnék elköltözni de nincs annyi pénzem és a munkám sem a legjobb, hogy abból félretegyek. (takarítok egy suliban)

A kutyát jobban szereti apám mint engem. Neki azt mondja, hogy ő a legszebb kutya a világon nekem soha nem mondott semmi kedveset.

Néha már úgy elegem van mindenből és arra gondolok jobb lenne nem is élni.

Soha nem lesz barátom, egyedül fogok meghalni.

29/N

2021. ápr. 5. 08:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%

Nem

Rólad

Van

Szó.

Nem is ismered másik életét, de ítélkezel felette.

A durvább, hogy téged nem is érdekel. Csak magad fényezed.

2021. ápr. 5. 09:41
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Keress olyan munkát, amihez van szállás. Így el tudsz költözni. Kemény lesz, mert az ilyen szállások általában nem túl kényelmesek, pláne egy nőnek. De a szükség nagy úr, gyorsan fel fogsz nőni, össze fogod szedni magad. Lelkileg is sokkal jobb lesz, a mostanihoz képest megváltozott környezet jól fog rád hatni. Mellette levelezőn tanulhatsz, így jobb munkát is el tudsz vállalni, idővel tovább tudsz lépni.

Apádnak ne mondd el, hova mész, csak hogy most költözöl, viszlát, és telefonszámot is cserélj. Ne érjen el, különben megpróbál majd hazakönyörögni. Ha rendőrökkel megkerestet, ne aggódj, majd elmondod hogy nincs semmi bajod, de nem szeretnél apáddal kapcsolatot tartani. Nem fognak visszavinni és apádnak se árulják el az új címed, csak annyit hogy rendben vagy, élsz.

2021. ápr. 5. 10:09
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

11#

Igaza van a 6 válaszolónak.

Tenni kell a változásért, de ha valaki csak ül a fenekén várja a sült galambot, nem dog aemmi sem az ölébe hullani. 🙄

Senki ismétlen senki nem kényszeríti 29 évesen arra, hogy ne képezze magát, ne vegye a fáradtságot és kimenjen külföldre..

2021. ápr. 5. 10:25
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Még csak külföldre sem kell mennie, mert nyilván nem beszél nyelvet. Magánházaknál már 1500Ft az óradíj, ha vasal is, akkor 1800-nál kezdődik.

Ha csak napi 6 órát dolgozik, már megvan tisztán minimum a napi 9ezer, ami 20 napjával 180ezer (ebből nem kell a magas külföldi bérleti díjat fizetnie) és mellette tudna valamit tanulni...és talán még fogyna is.

Nem iskolában kell takarítani, minimálbérért 4 órában.

2021. ápr. 5. 10:40
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
Tanulj ki valami szakmát, idegen nyelvet, és menj ki külföldre.
2021. ápr. 5. 12:00
 16/18 anonim ***** válasza:
54%

A 11-esnek teljesen igaza van. Mikor válaszolsz, merlegelj, mi a szándék: ha nem akarsz segíteni, inkább állj tovább. Ha akarsz, akkor merd fel, hogy amit írsz az valóban segítség-e. Vajon segítség-e, ha azt írom, hogy eddig miért benaztal, és miért nem mozdulsz meg, bezzeg én...

Elárulom: nem segítség. Mert ami elmúlt, azt nem lehet visszatekerni. Plusz az sem segít más nyomoran, ha leírod, hogy te bezzeg...

Hatos versenyző hozzászólásai alapján (nem csak itt, hanem máshol is) van még mit dolgoznia.

Nem vagyunk egyformák, nem jövünk ugyanonnan, és nem úgy dolgozzuk fel a történteket mint mások.

Kérdező: teljesen mindegy, más hogy csinálta, te vagy a lényeg. Lehet magyarázat a jelenedre, ami a múltban történt. Amikor ezt felismered, valószínűleg rájössz, hogy a környezetedet változását nem tudod elérni, azt sem, hogy ami megtörtént, az ne legyen. De bármennyire sértett fél vagy, magadra számíthatsz igazán, magadat kell felvertezned, megerősítened. 28 éves voltam, mikor elkezdtem eszénkedni, és megfogalmazni, hogy talán én is alakithatom a sorsomat, és senki nem várhatja el, hogy vakon higgyek vagy engedelmeskedjek. Szerintem kérj segítséget olyantol, akiben megbizol. Ne vegye el a kedvedet, ha nem azonnal sikerül. Privatban szívesen segítek, ha gondolod.

2021. ápr. 5. 13:04
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Jobban fizető munkát kell keresned (az itt felmerült magánházaknál való takarítás jó ötlet), tanulnod estin és elköltöznöd, először csak bérelt szobába, mert csak arra lesz pénzed, aztán később lakásba. A párkapcsolat majd jön, első, hogy a mérgező apádat a hátad mögött hagyd örökre.
2021. ápr. 5. 13:28
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy van igaza. Saját példáját húzza rá másra. Ezt hívja a pszichológia kivetítésnek.
2021. ápr. 5. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!