Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szoktak lehúzni a szüleitek...

Szoktak lehúzni a szüleitek anyagilag?

Figyelt kérdés
2021. márc. 31. 17:23
1 2
 11/19 Laylah ***** válasza:
93%

12 éves koromtól volt bevételem, még ha csak pár ezer forint is (fúvószenekarral jártunk fellépni). Anyám sokszor szó nélkül elvette az egyébként eldugott pénzemet, ilyen 10-20 ezer forintokat, és még le is tagadta, pedig egyértelmű volt a helyzet. Ő már nem él.

Apám rokkantnyugdíjas, havi 45 ezer forint körül kap, ő szokott néha kérni, mikor bejön egy-egy nagyobb számla, de egyébként meg szokta oldani. Rendszeres támogatást szerintem el sem fogadna.

2021. márc. 31. 18:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én tudom mire gondolsz,és igen sok ilyenben volt részem.Alkoholista szülők,még a számlákat sem fizették soha.Kaja se mindíg volt.Szakadt is voltam mindíg.Szűlői támogatás??Fú jó vicc.Még fűtés se volt soha mikor gyerek voltam.Hát isten nem mindenkinek ad egyformán😔
2021. márc. 31. 18:41
 13/19 anonim ***** válasza:
nem
2021. márc. 31. 19:11
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Sosem szoktak lehúzni, sőt még felnőttként is próbáltak támogatni ami miatt már én éreztem kellemetlenül magamat. A nővérem rossz párt és munkát választott magának, ami miatt nem igazán tudtak nagyobb dolgokat venni maguknak. Például az esküvőjüket és a házukat a szülők álták, illetve apukám vett nekik mosógépet mikor elromlott az övéjük.

Mikor én és a párom házvásárlás elé kerültünk apukámék akarták megvenni nekünk. Mi mondtuk hogy erre semmi szükség, mert évek óta spóroltunk rá. Végül annyit sikerült elérni, hogy csak beleadtak egy keveset. Mindenbe bele akarnak szállni amit veszünk, pedig össze tudjuk spórolni rá a pénzt. Nyilván nem panaszkodok, hiszen szerencsések vagyunk velünk, csak így értelemszerűen ők sosem húztak le minket.

2021. márc. 31. 19:19
 15/19 anonim ***** válasza:
52%
És mit értesz lehúzás alatt? Nem tartanak el dolgozó ember létedre, fizetni kell a saját dolgaidat? Ugye te háborogtál, hogy a szülők nyakán élsz, de van merszük 75000 forintot elkérni a rezsire, meg kajára, mert a konyhára se vásárolsz attól hogy ott élsz?
2021. márc. 31. 19:28
 16/19 anonim ***** válasza:
57%

2es vagyok

Egyem a lelked, senki sem néz le, de 5 szóból honnan tudjam, mire gondolsz? Ja bocs, nekem csak megszületni volt nehéz

2021. márc. 31. 19:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Élj külön.
2021. márc. 31. 19:57
 18/19 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kérdező, a 2. és a 3. válaszadó abszolút nem írt lenéző hangvételű kommentet, feleslegesen veszed magadra. Sőt, én úgy veszem észre, hogy ha valaki lemeri írni, hogy anyagilag támogatták a szülők, akkor már rögtön megy a kommentszekcióban, hogy ő egy semmirekellő, haszontalan senki, aki valószínűleg soha nem dolgozott, és nem tudja mit jelent a pénz. Röviden, a gyakori közösségében pont az néz le másokat, az tekinti magát a legfelsőbbrendűnek, akit nem támogattak a szülei, és előszerettel is szapul másokat. Te pedig még magadra is vetted a semmit.

Kérdésre a válasz, 1-2x anyukám elvett az ösztöndíjamból nagyobb összeget, de azonkívül soha nem kérnek kölcsön tőlem.

2021. márc. 31. 20:03
 19/19 anonim válasza:
Van akinek házat, kocsit vesznek a szülei. Van akinek meg el kell tartania a szüleit. Az élet nem igazságos.
2021. ápr. 19. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!