Elmenjünk a papához látogatóba, miután frissen jött haza a kórházból COVID-dal? Anyám őrjöng.
Papám kórházba került olyan súlyos lefolyása volt a COVID-nak nála. Csütörtökön engedik haza, anyám pedig azt akarja, hogy menjünk át hozzá a vőlegényemmel látogatóba.
Mi már korábban átestünk a COVID-on, de félünk úgy átmenni hozzá, hogy most jött ki a kórházból COVID-dal, ahol egy szobában volt 3 másik COVID-ossal.
Nem tudom, elkaphatjuk-e újra, de én nem érzem ezt biztonságosnak.
Anyám közben őrjöng a telefonban, hogy majdnem meghalt az apja, mi meg nem is vagyunk kíváncsiak rá, szégyelljük magunkat stb.
Mit gondoltok erről, ti átmennétek?
Nem látogatnám meg.
Az egy dolog, hogy te is elkaphatod újra a COVID-ot, mert elkaphatod. Ami rosszabb, hogy megfertőzheted őt valamivel. Akár a COVID egyik variánsával. Anyukád se látogassa meg. Most nem az összeborulgatások és családi látogatások ideje van. Fel lehet hívni telefonon, vagy ha modern a papa, akkor skype-on, messengeren, akárhol. Majd ha már erősödött, akkor egy-két hét múlva lehet úgy találkozni, ahogy páran írták, hogy nyílt levegőn, jó távolról (min 2-3 méter)
"17: és mivan, ha a látogatással odavisznek egy variánst, amin a papa nem esett át és újra beteg lesz? Vagy csak simán megfertőzik anyukát?"
Ugyanezt mondtam. Hogy nekem nem az lenne az első gondolatom, hogy jujj én mit kapok el, hanem hogy mit adhatok oda egy idős, leharolt szervezetű szerettemnek. Én is azt mondtam, hogy NE menjenek, de az ami felháborító, hogy csak magukért aggódnak, a bácsiért meg nem, az akár meg is "pusztulhat" a kérdező stílusa alapján. Jesszus.
Felhívnám a papát, megkérdezném, van-e szüksége valamire. Ha igen, akkor azt odaadnám a kerítésen belülre, de nem érintkeznék most vele semmiképp.
Sem a ti, sem az ő érdekében. Maximum szabad téren, az udvaron, ha megoldható, távolságot tartva és maszkban.
Anyád meg egy idióta.
Nem az apám, anyám apja!
Papa messze lakik, csak azért, hogy benézzünk az ablakon, nem utazunk 100 km-t. Mint írtam, ő már jól van, lement a láza, eszik rendesen stb.
Kaja minden nap van neki, mert a helyi kifőzdéből viszik neki a menüt, van egy gondozója is, aki minden másnap megy hozzá, ő amíg távol volt ki is takarított nála.
Mondtam anyának legalább két hetet várunk és majd úgy látogatjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!