Elmenjünk a papához látogatóba, miután frissen jött haza a kórházból COVID-dal? Anyám őrjöng.
Papám kórházba került olyan súlyos lefolyása volt a COVID-nak nála. Csütörtökön engedik haza, anyám pedig azt akarja, hogy menjünk át hozzá a vőlegényemmel látogatóba.
Mi már korábban átestünk a COVID-on, de félünk úgy átmenni hozzá, hogy most jött ki a kórházból COVID-dal, ahol egy szobában volt 3 másik COVID-ossal.
Nem tudom, elkaphatjuk-e újra, de én nem érzem ezt biztonságosnak.
Anyám közben őrjöng a telefonban, hogy majdnem meghalt az apja, mi meg nem is vagyunk kíváncsiak rá, szégyelljük magunkat stb.
Mit gondoltok erről, ti átmennétek?
A papád egyedül lakik? Nincs szüksége segítségre? Mert ebben az esetben, ha elkaphatom, ha nem, bizony mennék. Természetesen úgy, hogy vennék megfelelő maszkot stb., tehát megtenném a szükséges elővigyázatosságot, de nem hagynám magára.
Sima látogatás esetén pedig gondolom mondták, hogy fertőzőnek számít-e még. Eddig bizonyára azért tartották benn, mert voltak tünetei, ilyen esetben könnyen lehet, hogy fertőz még. Így csak látogatás végett nem mennék. Gondolom, a papa se kívánná nektek azt, amin ő átment. Ha viszont az elengedésekor azt mondták az orvosai, hogy már nem fertőz, és ő is szívesen látna titeket, akkor - persze elővigyázatosságot tartva - mennék.
"Két hetet volt bent és élet-halál között volt. Tényleg, minek maszkozni, meg fosni, nyilván mi vagyunk a hülyék."
Senki nem mondta hogy ti vagytok a hül*ék, de én most akkor kimondom. Azok vagytok. Komolyan a saját egészséged a legnagyobb gondod a sztoriban, nem az, hogy csóró nagyapádnak nehogy odaadj valamit, hogy most már aztán tényleg meghaljon?
Anyád is ostoba, hogy oda akar titeket küldeni, de ti sem vagytok jobbak, mert nem az az első, ami eszetekbe jutott, hogy nagyapádnak még erősödni kell, hanem hogy ti ne kapjatok el semmit. Jesszus. Önzőség lvl végtelen.
Persze, fiatalokra is veszélyes, dehogy ilyen hisztit vágni magatok miatt, nem pedig anyádnak megmondani, hogy nem akarom, hogy nagyapám meghaljon, ezért nem megyünk, az nonszensz. Talán ha ezt mondtad volna, meg nagyapádat is felhívtad volna, mindjárt más lenne a szitu.
17: és mivan, ha a látogatással odavisznek egy variánst, amin a papa nem esett át és újra beteg lesz? Vagy csak simán megfertőzik anyukát?
A csapból is az folyik, hogy korlátozzuk a szociális kapcsolatainkat és ne legyünk együtt sülve-főve. Sztem ilyen helyzetben nem azon kell moralizálni, hogy ki önző és ki nem, hanem egyszerűen a józan paraszti eszre hallgatni. Nem sodorjuk veszelybe egymást szükségtelen látogatással...
Igen, 17, a saját egészségem a legnagyobb gondom, meg a vőlegényemé, aki velem együtt szintén krónikus beteg. Szeretnénk babát a közeljövőben, én endokrin beteg vagyok, és COVID óta nem menstruálok, mert teljesen szétcsúsztak miatta a hormonjaim, amiket évek alatt nehezen beállítottak.
Szóval ne haragudj, de gondolkodhatnál mielőtt hülyézel másokat. Igen, ez oda-vissza dolog, de jelen helyzetben a kockázat ránk nézve jóval nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!