Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondanátok,ha a gyereketek...

Mit mondanátok,ha a gyereketek motort akarna venni?

Figyelt kérdés

Anyukám elkezdett sírni,mert szerinte így fog elveszíteni engem..

(párszor vezettem már motort)

Jogsim is van rá,de neki ez nem számít.

18/L

2021. márc. 23. 14:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
57%
Hol tudsz most hogy minden zárva van motort venni? Vagy ez egy használt motor lenne magánszemélytöl?
2021. márc. 23. 17:10
 12/26 A kérdező kommentje:

Használt motort akarok venni.

Valaki azt esetleg tudja,hpgy most átiratni lehet e? :(

2021. márc. 23. 17:13
 13/26 anonim ***** válasza:
84%

Nézd, én 32 évesen kezdtem motorozni, már külföldön éltem, nyilván magamat tartottam el - ugyanígy reagáltak a szüleim. Mindkét oldalt meg tudom érteni.

Egyrészt tény, hogy egységnyi km útszakaszon a motorral kb. 7x nagyobb esélyed van meghalni vagy súlyosan megsérülni, nem feltétlenül a saját hibádból (vannak kivédhetetlen helyzetek).

Másrészt az élet soha nem lesz rizikómentes, és ha valaki nagykorú, nem tisztességes dolog sírás-rívással érzelmileg zsarolni (nem vehetem ki egy felnőtt ember kezéből a saját élete irányítását azért, hogy az én szorongásom oldódjon). Ha ők tartanak el, akkor viszont mondhatják, hogy nem finanszírozzák ezt a hobbidat.

Én végül majd fél év mentőhelikopteren töltött szolgálat után eladtam a masinát, és kerestem más szabadidős elfoglaltságot. Gondold végig, és dönts a belátásod/lehetőségeid szerint.

2021. márc. 23. 17:50
 14/26 anonim ***** válasza:
27%
Vicces ahogy mindenki le lett pontozva, aki engedné a motort. Nem tetszik nektek, hogy vannak akiknek értelmes, biztonságosan közlekedő gyerekeik vannak, és megbízunk bennük? :D
2021. márc. 23. 18:51
 15/26 anonim ***** válasza:
82%
Én meg gördeszkáztam és azt tartották veszélyesnek. Kruzoltam nem a félcsőben ugráltam abban igazuk volt, hogy az járda veszélyes pláne ha vacak anyagból volt és meg volt töredezettve emiatt.
2021. márc. 23. 19:14
 16/26 anonim ***** válasza:
62%
14# nem mindig az sérül meg aki okozza a bajt.
2021. márc. 23. 19:24
 17/26 anonim ***** válasza:
75%

14

Aha, csak amíg egy személygépkocsinál nem adják meg a jobbkezet behorpad az oldala, motorral meg konkrétan elrepülsz és ki tudja mi lesz veled, hogyan nyomorodsz meg. Hajára kenheti egy motorbalesetnél a gyereked a felelősségteljes közlekedést, mert az autós megússza egy karcolással, ő meg halott.

2021. márc. 23. 20:39
 18/26 anonim ***** válasza:
73%

14 vagyok. Kisvárosban élünk, hála az égnek nem szokott baleset lenni. Én az elmondottak ellenére is engedném neki.

Mit értek vele, ha nem engeditek? Összegyűjti rá a pénzt és titokban megveszi.

2021. márc. 23. 20:43
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondom, hogy nem engedném. Egy felnőtt embernek amúgy sem tudnám megmondani mit csináljon, nem is akarnám. Csak baromságnak és felesleges kockázatnak tartom a motorozást. Semmit nem ér egy balesetnél, hogy ki volt szabályos vagy sem. Egy motor-gépkocsi balesetnél esélye nincs a motorosnak, akármilyen felelősségteljes vezető legyen is. Egy balesethez pedig sokszor egy rosszkor rosszhelyen levés is elég.
2021. márc. 23. 20:48
 20/26 anonim ***** válasza:
53%
mikor a jól motorozó fiam elé kanyarodott hirtelen egy furgon, mindegy volt, hogy mennyire rutinos, ügyes, jó motoros.kész csoda volt, hogy akkora repülés után nem tört el semmije.a motoron védtelen vagy, a kocsi karosszériája jobban véd .még akkor is , ha nem te vagy a hibás. És mennyien meghalnak így -mások miatt. Gondold át. Ja, meg egy lebénult motoros sráccal olvasta egy interjut, amiben azt üzente, hogy srácok, nem ér meg ennyit, nekem elhihetitek.Nyaktól lefelé lebénult,26 évesen. És azt mondta, bár sose látott volna inkább motort.
2021. márc. 23. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!