Hogy reagálnátok, ha a gyereketek egy messzi középiskolába szeretne tovább tanulni?
Figyelt kérdés
Ugye most van a továbbtanulási időszak és egyik ismerősöm abba a suliba jön mint amibe én is vagyok és neki ez 3-4 óra vontozást vagy többet is jelent. Ti egy messzi helyre elengednétek a gyereketeket? Vagy mennyire messzire engednétek?2021. márc. 21. 13:35
1/25 anonim válasza:
Abból nem 3-4 óra vonatozás lesz, hanem bentlakás.
El.
2/25 anonim válasza:
Igen, amennyiben az egy jobb iskola, mint a környéken lévők. Nem is értem, miért ne, gondolom hallottál már középiskolás kollégiumokról. Szerintem fontosabb az, hogy egy gyerek jó oktatást kapjon, minthogy 0-24 a szülei közelében legyen folyton.
3/25 A kérdező kommentje:
Igen úgy értettem, hogy kollégiumos lesz de az odaút 3-4 óra és a visszaút is.
2021. márc. 21. 13:40
4/25 anonim válasza:
"Ti egy messzi helyre elengednétek a gyereketeket? Vagy mennyire messzire engednétek?"
Tengerentúlra ment középiskolába a nyelv miatt, annyi csavar volt a dologban, hogy egy magyar baráti családnál élt.
5/25 anonim válasza:
Én lebeszélném róla. Többek között azért is lakunk központi helyen, hogy lehessen bőven válogatni az iskolák között, és ne kelljen 15 évesen kiszakadnia a családjából. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel a véleményemmel itt sosem leszek népszerű, de egy középiskolásnak szerintem odahaza a legjobb.
6/25 anonim válasza:
Mert mit ad egy középiskolásnak az odahaza? Egy átlag középiskolás amúgy is csak aludni jár haza.
7/25 anonim válasza:
Hát, én nem csak aludni jártam haza, és ezt a családmodellt szeretném továbbvinni a saját gyerekeimmel is.
8/25 anonim válasza:
Ha az iskola valami speciálisat nyújt a gyerereknek, és ő odavágyik, természetesen elendegném. Rokon gyerek 7.-esként ment Kaposvárról Pannonhalmára gimnáziumba, és jól érezte ott magát.
9/25 anonim válasza:
Persze, engedném. Annak idején az én szüleim is kételkedve fogadták, hogy nem a városunkban akartam gimibe járni, utána viszont már a kishúgom is biztatták rá, hogy ő is utánam jöjjön. Szülőként a gyerek érdekeit kell nézni. Hadd próbálja ki önmagát, tanuljon önállóságot, az életben is előnyére fog ez válni.
10/25 anonim válasza:
Nagyon különbözőek vagyunk, én a középiskola évei alatt a nyári táborok kivételével mindig, szó szerint, otthon voltam, ismerőseim közül meg néhányan tényleg csak aludni jártak haza. Sport, szakkörök, egyéb rokonok, szerelem, bármi egyéb miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!