Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem folyamatosan panaszko...

A férjem folyamatosan panaszkodik, hogy nincs ideje magára...Mit tegyek?

Figyelt kérdés
30 éves felnőtt ember, a mániája a számítógépes online játék. A fiunk 6 hónapos. Minden nap azon megy a vita, hogy neki nincs ideje játszani...általában fél vagy háromnegyed 6-kor ér haza hét közben, vacsorázik majd beül játszani, aztán fürdetésnél kijön, de negyed óra múlva már megy is vissza a gép elé...hétvégén ezzel kel, ezzel fekszik. Sokkal több időt tölt a gép előtt,mint velünk. A háztartásban, főzésben,bevásárlásban egyebekben sem segít... Mindent én viszek a nyakamban, ha pedig éppen 2 órát vigyázni kell a fiunkra, akkor már megy a hiszti...Vajon változik ez majd valaha? A megbeszélés nem opció...általában kiakad, és azt mondja, hogy neki nincs ideje magára... Ha hétvégén esetleg családi ebédre vagy ilyemire kell menni akkor is csak morog...

2021. márc. 20. 17:58
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
88%

És ha tudnád, mennyi ilyen van... párom is játszik (nálunk még nincs gyerek), és mikor fent van discordon, szoktam hallani, hogy van ott gyerekes pasi. Persze a raidek mindig fürdetési időben vannak, csomószor hallani a háttérben, hogy apa gyere, apa miért nem jön, meg olyan is volt, hogy nagy komolyan odajött az egyinek a nagyobbacska gyerek, hogy apa, ha vééégre nem lesz ez (mármint a játék), akkor légyszi te is gyere el velünk fagyizni, jó?

Nincs ugyan gyerekem, de a szívem szakad meg ettől. A többi kocka meg olvadozik, hogy jajjdecuki. Apukának meg nyilván dagad a melle a nagy büszkeségtől. Csak éppen lóf@szt nem csinálhat a gyerekek mellett, mert mindig ott beszélget online, legyen hétköznap este vagy hétvége ebédidő.

Én gyerek nélkül is rohadtul fújok a páromra emiatt. Az a baj, hogy az ilyenekben van mindig egy kemény mag, akiknek nincs életük, és húzzák maguk után a többit. Pl volt olyan, hogy az egyik srác mondta, hogy nem jön fel mikrofonnal beszélgetni, meg nem megy el az X órás raidre, mert ott a barátnője, vele is szeretne foglalkozni. Konkrétan fél délután oltogatták egymás között, hogy mekkora kifogás, hogy nem akar jönni, milyen hülye, meg majd akkor legközelebb se akarjon... Szóval baromi gáz, és rendesen számon kérik, ha valaki nincs ott.

Valószínűleg a párodnál is ez lehet, van a háttérben egy amolyan "ha nem vagyok ott lemaradok" közösséghez tartozás érzése. És ezzel baromira nehéz versenyezni.

Nekem se megy, pedig én magam is játszottam évekig egyetemistaként, szóval tudom, miről van szó, és látom, hogy működhet(ne) egészséges keretek között is.

2021. márc. 21. 03:21
 32/42 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm az építő és a kevésbé építő válaszokat is. Sokat gondolkodtam a válaszaitokon, megpróbálom elcsípni egy jobb pillanatban,aztán átbeszélni a dolgokat. Hát ha meg nem alakulnak a dolgok, max eggyel több válás lesz a statisztikákban. A fiunk meg az én boldogságom igenis többet ér,mint ebben a formában a továbbiakban a házasságom. De azért titkon remélem hatásos lesz végre a beszélgetés.
2021. márc. 21. 08:50
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
31- bocsi, hogy rákérdezek, de neked mi a terved a saját pároddal? gyereket is fogsz szülni neki, vagy válni fogsz (csak hogy annyira tisztán látod, hogy milyen is)
2021. márc. 21. 08:51
 34/42 anonim ***** válasza:
72%

Miért kell ilyen kapcsolatba szülni???

Komolyan nem értem az ilyen ostoba nőket, mit várnak?

A férjük munka után gépezik, de azt hiszik, a kölyök majd megváltoztatja őket, aztán itt nyígnak, hogy a férj továbbra is játszik, horgászik, vadászik, bulizik - holott gyerek előtt is pontosan ezt csinálta. :D

A párom is gamer, semmi bajom ezzel, elfogadtam, viszont nincs az az ég, hogy gyereket vállaljak vele. Felejtős - és ha akarnék gyereket, már rég elhagytam volna, mert tudom, hogy nem változna meg.

2021. márc. 21. 10:07
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
33, nagyjából az utánad lévő válaszolót tudnám ismételni én is. Én ezt elfogadtam, meg mint írtam, játszottam én is régen, szóval tudom, hogy milyen. Vannak, akik nála durvábban nyomják - az említett kemény mag -, ha ő is olyan lenne, már nem lennék vele. :)
2021. márc. 21. 11:09
 36/42 anonim ***** válasza:
96%

Az legelején(!) az én férjem sem tudott mit kezdeni a kisfiunkkal, viszont mindent megcsinált vele/körülötte (pelenkázás, altatás).

A helyzet akkor változott, amikor először ránevetett a fiunk: onnantól nem volt fontos a számítógép. Ez gyermek 2 hónapos korában következett be. Onnantól tudtak egymással "játszani".

A házimunka megosztása meg alap volt mindig is.

2021. márc. 21. 11:17
 37/42 anonim ***** válasza:
35%
Akár hogy is... Hidd el ha nagyobb lesz a gyerkőc a férjed is majd jobban el lehet vele. Egy válás az bizony mindenkinek rossz... Ha nem is sikerül megvaltoztatnod... vagy csak nagyon lassan azt vedd figyelembe, hogy ha egyedül maradsz az még nehezebb lesz. Több segítséged akkor sem lesz plusz nem lesz férfi a háznál és anyagilag is nehezebb lesz. Ez nem az a helyzet ahol azonnali válás javasolt szerintem, mint ha verne-csalna-inna vagy drogozna.
2021. márc. 21. 15:16
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

#22 az ilyen férfi nem érdekli a nők nagy részét... :D Nem véletlenül voltam én se tiniként, fiatal felnőttként szingli mindig. Pedig középsulisként már bőven tudtam főzni (ezen jellemzően ki voltak akadva a fősuli alatt is a csajok), takarítottam, építkezésen segítettem, fát vágtam... Emellett talán nem is néztem ki borzalmasan se, legalábbis megkaptam, hogy "de ku.va jóképű vagy" mikor először meglátott, állítottak meg utcán a szemeim miatt... Talán alkatilag is elfogadható voltam rendészetisként.

Hidd el, nem feltétlenül veled van a gond. Csak elég nehéz néha megfelelő partnert találni. :D

2021. márc. 23. 11:49
 39/42 anonim ***** válasza:
Mi újság azóta, kérdező?
2022. jún. 25. 12:02
 40/42 A kérdező kommentje:
Nos eltelt másfél év, annyi minden történt. Végülis megbeszéltünk akkor sokmindent, volt dráma, veszekedés, sírdogálás, de kötöttünk egy kompromisszumot. Hazaér, fürdetésig velünk foglalkozik, ha dolgom van akkor a fiával, együtt fürdetünk, én fektetek, ő fürdik és utána van ideje gépezni is még. Működött, aztán nemsokkal később ( talán pár hónap) közölte, hogy eladja a gépét. Én ellenkeztem, hisz értem én, hogy ez kapcsolja ki stbstbstb.De végül eladta. Pedig többször elmondtam, hogy nem ezt várom el.Elmondása alapján belátta, hogy erre nincs ideje már. Azóta alapjában véve működik minden, van egy kisebb gépe, de már nincs játék. Netezik videózik rajta, de átlag 1 órát napjában. Maximálisab el tudja látni a gyereket azóta, persze a kakinál szól, ha otthon vagyok. 🤣 De ha véletlen nem, hát megoldja. És akik azt írták ha nagyobb lesz a gyerek jobban el lesz vele. Tényleg így van!!! Nem mondom, hogy mindig minden rózsaszín, vannak rosszabb napok is persze, de dolgozunk rajta. :)
2022. júl. 1. 23:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!