Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek okés, ha egy 16...

Szerintetek okés, ha egy 16 éves lány nem kap zsebpénzt? Nagy szeretem a ruhákat, sminket viszont nincs keretem rá. Kb. 14 éves koromig kaptam "rendszeresen" ruhákat most semmi.

Figyelt kérdés
Magamnak veszem abból a pénzből amit kajára meg ilyenekre kapok. Néha kapok egy 1000 vagy 2000 t. Nyilván most a korlátozások miatt megérteném de ez már 2 éve van. Olyan ruhákat hordok amiket 6.os koromba kaptam. És pénzügyileg jól állunk. Anyukám rengeteget vásárol, 10.000ft költ ránctalanító krémekre...

#ruha #divat #zsebpénz #szülői problémák
2021. márc. 20. 11:09
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindig a kaja pénzem tettem el, nem kaptam külön zsebpénzt. Inkább keveset ettem, hogy legyen miből vásárolni.

Vicces, hogy anyum mesélte, hogy pontosan ugyan ezt csinálta fiatalnak és, hogy mennyire nem szerette ezt az egészet, ennek ellenére mégsem adott semmit(nem állunk rosszul).

2021. márc. 21. 01:16
 52/59 anonim válasza:
88%
Nálunk ruhát cipőt mindig anyával vettünk közösen (olyan félévente vagy ha valami nagyon kellett) ő fizette hiszen ha apám is ott volt mindent drágálott meg lefitymázott h ez nem jó és/vagy túl drága. Olyan is volt h ha vettünk pár felsőt el se mondtuk h vettünk mert úgyis ki akadt volna. Sminkeket meg ilyen drogériás cuccokat meg én vettem magamnak illetve betétet vagy fogkrémet ha eszébe jutott anyunak akkor vett vagy ha szóltam h elfogyott akkor is vett de volt h én vettem. Zsebpénzt csak minimálisat kaptam és kb "csak" 16 éves koromtól havi 2500Ft-ot amiben a tízórai ára is benne volt. Emelett szülinapra névnapra meg karácsonyra kaptam innen onnan 5-10 ezret alkalmanként. Ezekből én elvoltam nem is vártam volna el h többet adjanak. Egyébként nem voltunk szegények soha de olyan extrán sem vetett fel minket a pénz. 7 éve kb így nézett ki nálam ez.
2021. márc. 21. 16:16
 53/59 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem alapvetően okés, hogy nem kap pénzt a tini gyerek, meg nem vásárolgatnak neki, ha a család többi tagja is nélkülözik, és számolgatni kell a pénzt. De hogy én egy jó anyagi helyzetben lennék, drága kencékkel kenném magam, nem sajnálnám magamra, miközben végignézzem, hogy a lányom rongyokban jár...égne a fejem rendesen...az meg nonszensz, hogy egy még javában iskolaköteles kiskorút arra buzdítunk, hogy a kínkeservesen összekapart nyári idénymunkákból vásároljon magának teljes ruhatárat. Jó a munka, de lássuk be, hogy az arra van, hogy edzze a lelket, spóroljon 1-2 vágyott dologra, nem erre, hogy kb. Mindent vegyen meg, ami nem kaja és még félre is tegyen...egy 16 éves még sajna kiszolgáltatott, de attól van igénye felnőttes ruhákra. Amit az egészséges lelke érdekében jó, ha a szülő biztosít. Plusz a diákmunkák nagyobb részénél elengedhetetlen a betöltött 18. Életév, úgyhogy jó lenne nem az önfentartásra buzdítani tiniket.
2021. márc. 29. 13:09
 54/59 anonim ***** válasza:
0%
Fogjál egy pénzes pasit aki már dolgozik és probléma megoldva. Ne dedósokkal járjál. 18-20 évesek között már sokan dolgoznak. Lehet hogy csak diák melón de akkor is kapnak már fizetést. Vagy már van rendes munkahelyük. Szedjél fel egy olyat és ennyi.
2021. jún. 14. 10:45
 55/59 anonim ***** válasza:
39%

Mondjátok már meg, mi luxus ebből? A tisztálkodás, a ruha, a kozmetikus???

Semmi.

Tény, hogy olcsóbban meg lehet úszni, mint havi 29, de ezek alapvető dolgok, egyik sem luxus kategóriás.

2021. jún. 21. 08:24
 56/59 anonim ***** válasza:
0%
Ehh, nem ide...
2021. jún. 21. 08:24
 57/59 anonim ***** válasza:
34%

😄

Naaaa 😆 kivel pörlekedsz?

2021. jún. 21. 11:22
 58/59 anonim válasza:
100%
Nem okés, de van ilyen, én is keveset kaptam középiskolában. Idővel ez megoldódott, illetve most már saját pénzt fogok keresni. Hidd el felnőttként sem könnyebb! Annyi mindenre kell költeni.
2021. szept. 22. 10:17
 59/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy mi a furcsa abban, hogy valakire teljesen jók a hatodik osztályos korában kapott ruhái. Egy 6. osztályos gyerek már 12-13 éves.

Nagyon sokan vannak, akik 12 éves koruk után már nem nőnek tovább, például én is ilyen voltam. 12 évesen elértem a 165 cm testmagasságomat és úgy is maradtam. Azóta egy centit sem nőttem, csak híztam kb. 10 kilót. (12 évesen 45 kg voltam 165 cm-hez, most pedig 55 kg vagyok.) Ebben semmi furcsa nincs.

Szerintem a kérdező által leírt helyzetben a tininek szólnia kellene a szüleinek, hogy szüksége lenne néhány új ruhára.

Egy normális szülő venne a gyerekének, ha van rá pénze, de sajnos vannak olyan emberek is, akiket egyáltalán nem érdekel a saját gyermekeik sorsa. Aki rendes családban nőtt fel, annak nehéz lehet ezt megérteni, de sajnos tényleg van ilyen és még csak nem is ritka dolog ez. :(

Ebben az esetben talán segélyszervezetektől kérhet a tini ruhákat. Elkeserítő, hogy ilyen szülők is vannak.

2022. aug. 28. 16:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!