Szerintetek okés, ha egy 16 éves lány nem kap zsebpénzt? Nagy szeretem a ruhákat, sminket viszont nincs keretem rá. Kb. 14 éves koromig kaptam "rendszeresen" ruhákat most semmi.
Én is mindig a kaja pénzem tettem el, nem kaptam külön zsebpénzt. Inkább keveset ettem, hogy legyen miből vásárolni.
Vicces, hogy anyum mesélte, hogy pontosan ugyan ezt csinálta fiatalnak és, hogy mennyire nem szerette ezt az egészet, ennek ellenére mégsem adott semmit(nem állunk rosszul).
Mondjátok már meg, mi luxus ebből? A tisztálkodás, a ruha, a kozmetikus???
Semmi.
Tény, hogy olcsóbban meg lehet úszni, mint havi 29, de ezek alapvető dolgok, egyik sem luxus kategóriás.
Nem értem, hogy mi a furcsa abban, hogy valakire teljesen jók a hatodik osztályos korában kapott ruhái. Egy 6. osztályos gyerek már 12-13 éves.
Nagyon sokan vannak, akik 12 éves koruk után már nem nőnek tovább, például én is ilyen voltam. 12 évesen elértem a 165 cm testmagasságomat és úgy is maradtam. Azóta egy centit sem nőttem, csak híztam kb. 10 kilót. (12 évesen 45 kg voltam 165 cm-hez, most pedig 55 kg vagyok.) Ebben semmi furcsa nincs.
Szerintem a kérdező által leírt helyzetben a tininek szólnia kellene a szüleinek, hogy szüksége lenne néhány új ruhára.
Egy normális szülő venne a gyerekének, ha van rá pénze, de sajnos vannak olyan emberek is, akiket egyáltalán nem érdekel a saját gyermekeik sorsa. Aki rendes családban nőtt fel, annak nehéz lehet ezt megérteni, de sajnos tényleg van ilyen és még csak nem is ritka dolog ez. :(
Ebben az esetben talán segélyszervezetektől kérhet a tini ruhákat. Elkeserítő, hogy ilyen szülők is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!