Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek okés, ha egy 16...

Szerintetek okés, ha egy 16 éves lány nem kap zsebpénzt? Nagy szeretem a ruhákat, sminket viszont nincs keretem rá. Kb. 14 éves koromig kaptam "rendszeresen" ruhákat most semmi.

Figyelt kérdés
Magamnak veszem abból a pénzből amit kajára meg ilyenekre kapok. Néha kapok egy 1000 vagy 2000 t. Nyilván most a korlátozások miatt megérteném de ez már 2 éve van. Olyan ruhákat hordok amiket 6.os koromba kaptam. És pénzügyileg jól állunk. Anyukám rengeteget vásárol, 10.000ft költ ránctalanító krémekre...

#ruha #divat #zsebpénz #szülői problémák
2021. márc. 20. 11:09
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
93%

Nekem se adtak a szüleim soha zsebpénzt. Ha kellett valami szóltam nekik, és megbeszéltük, hogy megkaphatom e az adott dolgot, vagy nem.

Szerintem ülj le a szüleiddel, és beszéld meg velük, hogy neked nem kell zsebpénz, semmi hülyeséget nem akarsz venni csak ruhát. Sajnos tényleg elég húzósak a normális ruhák, de turiban is körül tudsz nézni, néha lehet találni jó cuccokat. Smink terében pedig a Pink Panda oldalon körül tudsz nézni, jó akciók szoktak lenni.

Ha így sem adnak pénzt, akkor mondd el nekik, hogy emiatt nagyon szarul érzed magad, illetve ebben az esetben kérd meg, hogy akkor segítsenek neked diákmunkát keresni. Nem vészes dolog, nem kell tőle félni, és még jó érzést is ad, hogy te kerested meg így a saját pénzed.

Remélem valamennyire tudtam segíteni:)

2021. márc. 20. 17:03
 42/59 anonim ***** válasza:
84%

Sosem kaptam zsebpénzt. Ha kellett valami, szóltam anyukámnak, és ha tudta, megvette. Amikor elkezdtem dolgozni és ösztöndíjat kaptam, akkor elkezdtem magamnak vásárolni.

Kérdésekre válaszolva: Igen, okés, de szólnod kellene anyukámnak, hogy mire van szükséged.

2021. márc. 20. 17:04
 43/59 anonim ***** válasza:
28%

Tipikus kamu kérdés...

Bedobta a gumicsontot, és hátradőlve a fotelben röhög rajtatok, hogy rábuktatok, mint gyöngytyúk a takonyra....

2021. márc. 20. 17:15
 44/59 anonim ***** válasza:
65%
Nem értem miert nem adnak. 16 évesen volt h anyámmal mentünk vásárolni, turizgatni, de inkabb barátnős program volt. Siman hozd szóba, valószínű eszükbe sem jutott.
2021. márc. 20. 17:33
 45/59 anonim ***** válasza:
84%

Nem kaptam sose kifejezetten zsebpénzt. Középiskolás korom óta koleszban laktam. Így heti ellátásra kaptam annyi pézt, hogy kaját tudja venni és haza tudjak menni vonattal. (Volt, hogy alig jutott pénz a vonatra, a többi kajára ment el.) Aztán megtanultam magamnak beosztani és később már mozira is telt szinte minden héten. Ez a 90es évek végén nagy szám volt.

Neked csak azért van szükséged a pénzre, hogy eltapsold akkor megértem a szüleidet! A pénz nem ajándék, és a jólét nem kiváltság. Szerintem, ha bebizonyítod a szüleidnek, hogy tudsz bánni a pénzzel és nem kétkézzel szórod, akkor majd kapsz tőlük.

2021. márc. 20. 18:25
 46/59 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom miért olyan hihetetlen, hogy nem kap ruhákat. Én sem kaptam. Volt 2 farmerem, 2 pulóverem, meg pár db felsőm és ennyi. Ha néha elmentünk vásárolni az abból állt, hogy apám kiakadt, hogy 3000 Ft ez a felső? Hát mindjárt széttépi, ezen az áron 3 másikat vehetünk. 4500 Ft-os nadrág? Hát hülyék ezek, na menjünk. 3000 Ft-os iskolatáskát nem kaptam meg, mert nem ér az annyit. Még turkálós, de tök új ruhát sem kaptam, mert nem ér az annyit, 1000 Ft-ot, abból is alkudni akart. Pedig milliomos vállalkozó. Ez van. Mikor később a saját fizetésemből vettem ruhákat, azon is kiakadt, hogy nagyon szeretek költekezni, mit képzelek én magamról, 6000 Ft-os nadrág minek, biztos, hogy van attól olcsóbb is, 3 db pulóver 9000-ért hát ebben hol van az akció. Aki nem volt ilyen helyzetben, az egyből azt hiszi, hogy kamu, pedig vannak ilyen szülők.
2021. márc. 20. 18:36
 47/59 anonim ***** válasza:
83%
47 Ezért milliomos apád, így is fog az maradni.
2021. márc. 20. 19:30
 48/59 anonim ***** válasza:
93%
47es hasonló közegből jövök, bár nem ennyire durván azért. Nyílván a szüleid megdolgoztak azért a pénzért, és nem is keveset. Bár amit leírsz az kicsit túlzás valóban 😂😂😂 de mi sem költekezünk ész nélkül :)
2021. márc. 20. 19:35
 49/59 anonim ***** válasza:
95%
Magára soha nem sajnálta a pénzt, pl ő vehetett magának 40.000 Ft-os kabátot. És ez csak a ruha. Legyen boldog a pénzével, már szinte csak az van neki, mindenkit elmart maga mellől, mert az hiszi, hogy ha pénze van, bármit megtehet, mindenkivel úgy beszélhet, mint a kutyával. Mikor elköltöztem tőle, akkor én voltam a hálátlan persze. Nem túloztam a leírásban kicsit sem, sajnos.
2021. márc. 20. 21:14
 50/59 anonim ***** válasza:
95%
Huhh... Akkor ott bizony voltak gondok... Ezesetben mégsem hasonlítanám az én családomhoz 😕 jól döntöttél, ő meg remélem észhez tér..
2021. márc. 20. 21:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!