Szerintetek okés, ha egy 16 éves lány nem kap zsebpénzt? Nagy szeretem a ruhákat, sminket viszont nincs keretem rá. Kb. 14 éves koromig kaptam "rendszeresen" ruhákat most semmi.
Nekem se adtak a szüleim soha zsebpénzt. Ha kellett valami szóltam nekik, és megbeszéltük, hogy megkaphatom e az adott dolgot, vagy nem.
Szerintem ülj le a szüleiddel, és beszéld meg velük, hogy neked nem kell zsebpénz, semmi hülyeséget nem akarsz venni csak ruhát. Sajnos tényleg elég húzósak a normális ruhák, de turiban is körül tudsz nézni, néha lehet találni jó cuccokat. Smink terében pedig a Pink Panda oldalon körül tudsz nézni, jó akciók szoktak lenni.
Ha így sem adnak pénzt, akkor mondd el nekik, hogy emiatt nagyon szarul érzed magad, illetve ebben az esetben kérd meg, hogy akkor segítsenek neked diákmunkát keresni. Nem vészes dolog, nem kell tőle félni, és még jó érzést is ad, hogy te kerested meg így a saját pénzed.
Remélem valamennyire tudtam segíteni:)
Sosem kaptam zsebpénzt. Ha kellett valami, szóltam anyukámnak, és ha tudta, megvette. Amikor elkezdtem dolgozni és ösztöndíjat kaptam, akkor elkezdtem magamnak vásárolni.
Kérdésekre válaszolva: Igen, okés, de szólnod kellene anyukámnak, hogy mire van szükséged.
Tipikus kamu kérdés...
Bedobta a gumicsontot, és hátradőlve a fotelben röhög rajtatok, hogy rábuktatok, mint gyöngytyúk a takonyra....
Nem kaptam sose kifejezetten zsebpénzt. Középiskolás korom óta koleszban laktam. Így heti ellátásra kaptam annyi pézt, hogy kaját tudja venni és haza tudjak menni vonattal. (Volt, hogy alig jutott pénz a vonatra, a többi kajára ment el.) Aztán megtanultam magamnak beosztani és később már mozira is telt szinte minden héten. Ez a 90es évek végén nagy szám volt.
Neked csak azért van szükséged a pénzre, hogy eltapsold akkor megértem a szüleidet! A pénz nem ajándék, és a jólét nem kiváltság. Szerintem, ha bebizonyítod a szüleidnek, hogy tudsz bánni a pénzzel és nem kétkézzel szórod, akkor majd kapsz tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!