Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék 'megszabadulni'...

Hogyan tudnék 'megszabadulni' az ilyen szülőtől?

Figyelt kérdés

Anyukámmal élek. 13éves korom óta rombolja az önbizalmam. Ha jól érzem magam a bőrömben, tuti beszól, hogy kövér vagyok, nem jó igy a hajam, sok a smink, nem áll jól nekem az a ruha. És ez csak a külsőm. Folyton beszologat, amiért csendes vagyok, visszahúzódó. Ahogy ő mondogatta, amikor ő volt sulis, ezeket az embereket baszogatták, mert megtehették.

Aztán pár éve már az is hozzá csapodott a többihez, hogy nem takarítok elég jól, vagy elégszer. Olyan mintha valami bejárónőt látna bennem. Ha egyszer szabad vagyok, az azt jelenti, hogy ki kell takarítanom a lakást, és ha valami kimarad, akkor már a kirakással fenyeget.

Jogilag kirakhat, mert elmúltam 18. Szóval ettől eléggé félek. Tavaly érettségiztem, most már dolgozom, de nem tudnam eltartani magam. Főleg, hogy most nem dolgozok, mert zárva a bolt, így a hónapban nagyon semmi fizetésem.

Akik sikeresen leléptek otthonról, hogy csinálták? Nincs kihez költöznöm, barátaim nincsenek, hogy összeköltözzek velük. Jelenleg az összes pénzem 90 ezer forint.

Valami ötlet, mert ez teszi tönkre a hangulatom, a dolgokhoz való hozzáálásom. Minden egyes nap üvöltözik, veszekszik, szíd. Most megint kijelentette, hogy takarodjak itthonról egy héten belül.

20l

2021. márc. 9. 21:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem köteles, ahogy korábban lelkileg tönkretenni se lett volna köteles. Azért minden pocsék szülőt se mentegessünk már fel!
2021. márc. 10. 15:38
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

11!

Csak a történet egyik oldalát ismerjük. Nem kell mindent elhinni.

2021. márc. 10. 15:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég szülő gondolkodik így sajnos, semmi hihetetlen nincs a történetben. Ha a kérdezőt nem kell védeni, akkor a szülőt se.
2021. márc. 10. 15:57
 14/15 anonim ***** válasza:
32%
Nem védek senkit, bár a "megszabadulni" igencsak bicskanyitogató. Ha olyan xar, hogy még kell tőle szabadulni, akkor nem kell vele élni. Ha olyan xar, akkor a híd alatt is jobb.
2021. márc. 10. 15:59
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Felindultságában ír az ember mindent. Szerintem menne ő, de most a korona miatt is nehezebb költözni.
2021. márc. 10. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!