Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék 'megszabadulni'...

Hogyan tudnék 'megszabadulni' az ilyen szülőtől?

Figyelt kérdés

Anyukámmal élek. 13éves korom óta rombolja az önbizalmam. Ha jól érzem magam a bőrömben, tuti beszól, hogy kövér vagyok, nem jó igy a hajam, sok a smink, nem áll jól nekem az a ruha. És ez csak a külsőm. Folyton beszologat, amiért csendes vagyok, visszahúzódó. Ahogy ő mondogatta, amikor ő volt sulis, ezeket az embereket baszogatták, mert megtehették.

Aztán pár éve már az is hozzá csapodott a többihez, hogy nem takarítok elég jól, vagy elégszer. Olyan mintha valami bejárónőt látna bennem. Ha egyszer szabad vagyok, az azt jelenti, hogy ki kell takarítanom a lakást, és ha valami kimarad, akkor már a kirakással fenyeget.

Jogilag kirakhat, mert elmúltam 18. Szóval ettől eléggé félek. Tavaly érettségiztem, most már dolgozom, de nem tudnam eltartani magam. Főleg, hogy most nem dolgozok, mert zárva a bolt, így a hónapban nagyon semmi fizetésem.

Akik sikeresen leléptek otthonról, hogy csinálták? Nincs kihez költöznöm, barátaim nincsenek, hogy összeköltözzek velük. Jelenleg az összes pénzem 90 ezer forint.

Valami ötlet, mert ez teszi tönkre a hangulatom, a dolgokhoz való hozzáálásom. Minden egyes nap üvöltözik, veszekszik, szíd. Most megint kijelentette, hogy takarodjak itthonról egy héten belül.

20l

2021. márc. 9. 21:00
1 2
 1/15 anonim válasza:
23%
Amikor kicsi voltál akkor is így viselkedett veled? Vagy csak azóta mióta elkezdtél kamaszodni? Nem lehet, hogy ő is visszahúzódó volt és csak azért mondja ezeket neked, mert nem akarja, hogy téged is oltogassanak?
2021. márc. 9. 21:18
 2/15 anonim válasza:
81%
Szerintem ameddig nem lesz megint állandó fizud addig türelemmel kell lenned, nem tudom hogy hol laksz és mennyi ott egy albérlet, de én a helyedben arra koncentrálnék, hogy minél előbb kivehessek egy szobát, ha a te helyzetedben lennék. Utána már nem fognak tudni zsarolni, piszkálni a szüleid, mert ha mondjuk tényleg fontos nekik, hogy foglalkozz velük, remélhetőleg nem fognak elzavarni ezekkel a piszkálásokkal , egyébként is megteheted abban a helyzetben már, hogy nem foglalkozol velük, bár azért ne zárkózz el tőlük teljesen, a család az család.
2021. márc. 9. 22:47
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Az ilyen szülő irigyli a fiatalságod. Költözz el mihamarabb, és nyiss utána új emberek felé! Anyád meg szomorodjon meg magába...
2021. márc. 9. 22:52
 4/15 anonim ***** válasza:
98%
Költözz el, ha lesz stabil munkahelyed.
2021. márc. 9. 23:10
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
Igazándiból tényleg az kéne, hogy ilyenkor fogod magad, és tényleg elköltözöl - térden csúszva könyörögne vissza! Mivel a körülmények miatt most nem tudsz, valamilyen módot mégiscsak kell találni, hogy kiállj magadért. Ellentétes legyen a reakciód, mint amit vár, mint ami a kiszámítható. Dühkitörésre két reakció elképzelhető: vagy visszaveszekszik az ember, akkor hangos tányértörés lesz az eredménye, és bár lelkileg megnyugtató, soha nem lesz vége, vagy magára veszi, elszégyelli magát, befelé fordul, teljesen megkeseríti az életét ez vádaskodás. Namármost ha nem ilyen reakcióba fut, az kizökkenti, azzal nem tud mit kezdeni. Például ha rákezd üvöltözni, szépen szembefordulsz vele, de teljesen nyugodtan, enyhe szájszéli mosolykával, nem szólsz egy szót se, csak némán végighallgatod (előtte magadat vértezd fel, hogy ez nem rólad szól, hanem az ő nyomorúságáról, tehát ne vedd magadra), majd halkan, enyhén cinikusan, magabiztosan, az önbizalmadból nem kibillentve közlöd, hogy : értem. És átmész egy másik szobába. Ezt néhányszor megcsinálod, és rettenetesen ideges lesz, mert megaláztad, mert gúnyt űztél belőle. És mivel magának nem kívánja ezt az érzést, neki csak a műsor kell, amit belőled kivált - ha nem érkezik részedről az ilyen vagy olyan harci reakció, neki már nem lesz miért felvenni a kiabálós kakas jelmezét. Kihúzod a lába alól a talajt, nem vagy vevő a hisztijére. És kénytelen lesz más célpontot találni magának. Egyébként valójában végtelen magányos és boldogtalan, hosszú pszichoterápiára szoruló, ilyenkor bármily meglepő, voltaképpen megértésre, szeretetre, simogatásra vágyik, csakhát te nem vagy a pszichológusa.
2021. márc. 10. 00:02
 6/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom mennyire vagy mobilis, de kereshetsz a szülővárosodtól távolabbi munkahelyet, ahol biztosítják a lakhatást. Ezek általában gyári munkák, de ha csak pár hónapig is bírod, akkor is összetudsz szedni valamennyi spórolt pénzt.

Ha ezt nem látod magadnak valónak, akkor spórolj, hogy amint lehet el tudj költözni otthonról.

2021. márc. 10. 00:09
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Nos, elköltözöl. Hja, hogy annyi azért nem xar, hiszen van hol laknod és eltart?
2021. márc. 10. 07:40
 8/15 anonim ***** válasza:
26%
Vállalta a szülő, köteles eltartania!
2021. márc. 10. 09:58
 9/15 anonim ***** válasza:
8%
Miért lett az utolsó hsz. lepontozva? Jah igen, mert Magyarországon az a normális, ha ész nélkül szül valaki, lenyomorítja a gyerekét lelkileg, majd 18 éves kora után kib.ssza az utcára, sőt, a gyerek még legyen HÁLÁS. Putri ország putri mentalitása, tisztelet a kevés kivételnek!
2021. márc. 10. 14:06
 10/15 anonim ***** válasza:
11%
20 evésen már nem köteles eltartani. Nagykorú, munkaképes. De manapság a szülő a hibás mindenért.
2021. márc. 10. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!