Szerintetek miben rejlik a maradi gondolkodás?
Nem maradi hanem egy bántalmazó, kontrolláló szülő. Ha ver, bánt, a helyi családsegítőtől és az iskoládtól, esetleg normálisabb rokonaidtól tudsz segítséget kérni.
Egyet tudj: az ő készülékében van a hiba. Nem tudsz neki megfelelni, mert a bántalmazó szülőnek nem is lehet megfelelni. Nem tudsz neki elmagyarázni semmit mert nem jut el az agyáig, ő így van összerakva.
Készülj arra, hogy nem fog soha megváltozni, ő mindig ilyen marad. A személyiségével van gond, ami javíthatatlan.
Próbáld védeni a határaidat, magadra koncentrálj, ne őrá. Két év és felnőtt leszel. Költözz el, amint tudsz.
9/10
Nem kedvelik a melegeket, sőt, csak van meleg rokon és, ezért nem mondanak csúnyákat.
Tudom a tiszteletet ki kell érdemelni. Nem tudtam eldönteni hogy a kérdezőnél tényleg gond van (bántalmazza az anyukája),vagy ilyen tinikori veszekedés. Ahogy írtam nálunk az utóbbi szokott lenni, amire később nyugodt fejjel, átgondolva én is rájövök.
Ui: igen 16 vagyok, aki egyszerűen rájön, és belátja ha hülyeséget csinált.
A kérdésre válaszolva, én személy szerint azt látom, hogy a nagyszüleink nehezebb körülmények között nőttek fel, szigorúbb szabályok, értékrend szerint nevelkedtek, sokan boldog tudatlanságban élnek közülük és a szüleinket ugyanezen elvek szerint nevelték fel, tehát ők is ezt tekintik normálisnak, ezt akarják belénk sulyolni. Tény, hogy nagyon sokat változott/változik a világ, hatalmas a generációs szakadék, és néhányan nem képesek alkalmazkodni az új világrendhez, mert ismeretlen számukra, túl kényelmes benne maradi abban egy "buborékban", azaz nyitni a világ, a változások felé.
Viszont. Ez cseppet sem normális, ha megver és lekurváz rendszeresen, ezt nem lehet indokolni a maradisággal, anyukád egy bántalmazó, mérgező személy. Aki így viszonyul a saját gyerekéhez, önmagával vannak komoly problémái, mentálisan. Az én anyám is hasonló, tapasztalatból annyit tudok mondani, hogy amíg nincs lehetőséged elköltözni, próbálj meg vele erről beszélni nagyon visszafogottan, tegyél fel neki kérdéseket, hogy miért mondja, csinálja ezt és mondd el azt is, hogy neked hogyan esik. Az a fontos, hogy ezt tisztelettudóan próbáld meg előadni neki, ne lássa rajtad, ha kihoz a sodrodból, ha ideges vagy, igyekezz nyugodt, higgadt maradni. Nekem csak a költözés segített minimálisan.
*túl kényelmes bennemaradni egy buborékban
Előző vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!