Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki nehezen, későn vált le a...

Aki nehezen, későn vált le a szüleitől, neki mi segített?

Figyelt kérdés

Én 28 éves vagyok, egy éve kezdtem dolgozni és költöztem külön. Lakást kaptam, lehet engem ezért utálni, de a szüleim jómódúak, ezért ez nem terheli meg őket, és én sem tehetek róla, hogy ebbe a családba születtem. Viszont mindig is túlgondoskodóak voltak anyagi téren, és nem is igazán látom még a mai napig, hogy felnőttként kezelnének. De őszintén szólva saját magamon is azt látom, hogy nehéz lemondani a támogatásukról. Nehéz ez, mert önállóan fogalmam sincs, mikor és hogyan teremtek olyan egzisztenciát, ami az övéjükhöz hasonló. Ehhez hozzátartozik az is, hogy eddig hoztam pár rossz döntést az életemben. Azt, hogy nekem saját családom legyen, nagyon távolinak érzem, van pár gond a fejemben, amit ki kell javítani előbb hozzá.

Gondoltam sokat arra is, hogy külföldre költözzek és kiadjam a lakásomat. Átmenetileg éltem már külföldön, úgyhogy nem félek annyira, de ebben az időszakban ez nyilván nem lehetséges. Más olyanokat kérdezek, akik hasonló háttérrel rendelkeznek, sokáig tartották el őket: nektek mi segített igazából?

2021. márc. 6. 17:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nézd, ha még nem léptél semerre, akkor még nem elég rossz. 😉

Én is szoktam kapni kaját a szüleimtől, onnan tudom, hogy sokat főztek maguknak, de én is adok nekik, ha valamiből nekem sikerült több, és nem bírom megenni, ez normális.

Te érzed, hogy nem oké valami, de azért még nem elég rossz, hogy tegyél is valamit ellene.

2021. márc. 7. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!