Szülői túlféltés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mit tudnék tenni az ellen, hogy a szüleim ne féltsenek ennyire?

Hozzáteszem nem vagyok egy bajos gyerek, szerintem életemben nem csináltam semmi kalamajkát. Inkább introvertált személyiség vagyok. Jó tudom nem ettől függ, de egy bajos gyereknél úgy gondolom több oka van a szülőknek aggódni.

Hogy példát mondjak rá, előző évben nyáron el akartam menni három osztálytársammal (óvoda óta ismerem őket, anyáék is ismerik) strandra. Az itteni strand felújítás alatt volt, és ezért kinéztünk egy másik faluval odébbi strandot. Ahova ilyen egy óra busszal. Először nem is akartak hallani róla, anya még olyanokat is mondott hogy biztos pasizni mész oda. Ez nagyon rosszul esett, főleg hogy nagyon jó velük a kapcsolatom és mindent megbeszélek velük. Azt is tudják hogy még soha nem is volt barátom. Tehát ezért nem is értem hogy ez hogyan is jutott az eszébe. A társaság is olyan akiket ismer, cigizni sem cigizek, piálni sem piálok...

És pont azért nem értem, mert a nővéremnek régen mindent megengedtek, jó azért nem mindent de nem kellett neki napokon át kérlelni ha el akart menni valahova. Pedig ő aztán nagyon vadóc volt.

Félreértés ne essék, imádom a szüleimet, de egyszerűen ez az aggódás már betegesnek mondható. És nem hiszem hogy ezt azért gondolom mert tinédzser vagyok. Akárhol vagyok félóránként hívogatnak, a strandon mondanom sem kell hogy nem tudtam rájuk reagálni csak több óra múlva, mert a telóm az öltözőbe volt.

Soha semmi olyan helyre nem szoktam menni ahova általában mennének a tinik. Buliba sem mentem soha.

Azok segítségét kérném, akiknek volt ebben részük. Mit tudnék tenni? Beszélgessek róla velük? Most ez így hirtelen nem tudom hogy jött, mert nem járkálok nagyon sehova, csak az itteni sarki kisboltba. Gondoltam rákérdezek, hátha tudtok erre valami megoldást

2021. márc. 2. 19:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
9%

kinéztünk egy másik faluval odébbi strandot. Ahova ilyen egy óra busszal

Hol egy óra a szomszéd falu???

2021. márc. 3. 11:11
 22/31 A kérdező kommentje:
Pont a lényeget ragadtad ki, egy óra volt busszal odaérni.
2021. márc. 3. 11:17
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
nem, megragadhatom azt is, hogy biztos jó sok falusi strandon van zárt öltöző, ahol a tinik otthagyják a telefont és egész nap rá se néznek.
2021. márc. 3. 11:18
 24/31 anonim ***** válasza:
83%

Uhh, az én szüleim is ilyenek voltak. Nálunk csak az segített hogy elköltöztem és tudatosan leépítettem őket ilyen téren. Azóta sokkal jobb a viszonyunk, rendbe jöttek a dolgok.

16 évesen ez neked nyilván odébb van még, szóval a kommentem lényege nem az, mint sokaknál hogy "Kőtözzé ee", hanem inkább csak azt szeretném mondani hogy kitartás, idővel biztosan jobb lesz!

2021. márc. 3. 11:27
 25/31 anonim ***** válasza:
92%

Velem is ez volt. Ki kell törni. Vagy fellázadsz és kitörsz, vagy rajtad marad és szenvedsz. Nekem sem lehetett senkim, barátokhoz sem nagyon járhattam, sulibaérésnél telefon, hazaérésnél figyelte az órát stb. Mindenből kimaradtam. Kb 15 éves korom körül kezdtem lázadni, akkor még apró dolgokkal (körömfestés pl), utána 18 éves koromra már kevés korlátom volt. 19 éves koromra már semmi korlátot nem engedtem. Amúgy tipp, hogy ne engedélyt kérj, hanem jelents ki/tedd meg magadtól. Nem kell megőrülni, azért illik szólni a terveidről, de nem hagyni választási lehetőséget. Pl. nem lemehetek a strandra?, hanem megyek a strandra X-szel és Y-nal holnap reggel.

Úgy gondolom, ha nem álltam volna ki magamért folyamatosan, akkor a mai napig is elnyomás alatt lennék, mivel még itthon lakok. És ez nem arról szól, hogy buli, drog, cigi stb. Megtehetném ma már, de nem érdekelnek. Itt sima dolgokról van szó, amiket mások természetesnek vesznek.

2021. márc. 3. 11:48
 26/31 anonim ***** válasza:
86%

Ezzel azért óvatosan kell bánni, engem pl. simán felpofoztak ilyenek miatt, ha az utasítás ellenére nem mentem haza időben akkor értem jöttek és megkaptam a magamét, ill. később nem jelentkezhettem abba a suliba amibe én akartam, ennek pl. elég komoly kellemetlen következménye lett később. Szóval a lázadással nagyon óvatosan, mert van amikor nem segít, cserébe sokat ront a helyzeten.

(Előtted válaszoló vagyok)

2021. márc. 3. 11:53
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
#26 Igen... Sokszor ezeket is el kell tűrni :( Erőszakra akár erőszakkal válaszolni. Én valami olyasmi mondtam, hogy "megüthetsz, de már nem vagyok olyan kicsi, hogy ne tudjak visszaütni".
2021. márc. 3. 14:21
 28/31 anonim ***** válasza:

25 en mar elkoltoztem 10 eve de amikor mondtam valamit, kozleskent, nem pedig, hogy elmennek valahova, arra is meg volt a valasz, hogy NEM.

Csak azert, mert meglatogattam oket es meseltem volna nekik egy leendo programrol, amire mentem. Szulinapokon, unnepeken ment az alazas es mergezes. Ugyhogy nalam az lett a vege, hogy nem is latogattam oket, nem jelentettem be nekik soha semmit, mert nem volt egy epito normalis hozzaszolasuk. Sajnos kizartam oket teljesen. Jo lett volna egy megerto es megbizhato szulo, de nem volt.

Lazadni sem tudtam...

2021. márc. 3. 14:59
 29/31 anonim ***** válasza:
Fontos lenne tudni a korodat. Ha 13 felett vagy, próbálj meg beszélni velük, hogy már felnőttél, és ebben a korban teljesen normális, hogy eljárást a barátaiddal mindenhova. Nyilván kell majd kompromisszumokat kötni, de valószínű lesz eredménye. Ha ez sem működik egyszerűen csak sz*rd le a tiltásaikat és menj el a barátaiddal, büntessenek akármivel. Egy idő után majd megértik, hogy már felnőttél, és nem tarthatnak ilyen rövid pórázon
2021. márc. 3. 16:21
 30/31 A kérdező kommentje:
16éves vagyok :)
2021. márc. 3. 21:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!