Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogja fel apám,...

Miért nem fogja fel apám, hogy nem akarunk tőle semmit?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, van egy nővérem, aki 22 és pár hónapja elköltözött már itthonról. Azóta csak anyummal beszél, amit apum félig észre se vesz, félig meg baszogatná nővéremet, hogy csináljon továbbra is mindent úgy, ahogy apunk akarja.

Egész életünkben le se szart minket. A haverok és a kocsmázás fontosabb volt, mint mi. Sose beszélgettünk vele. Mióta az eszünket tudjuk ellenszenvezünk vele. Anyunk csak azért volt vele, mert nem talált jobbat. Mi mindig is mondtuk neki a sérelmeinket. Vokt higy gyakrabban, volt hogy ritkábban, de úgy viselkedett mint akinek csak hisztizik a gyereke, lerázott minket olyannszövegekkel, higy majd rájövünk, meg mindig az aktuális dologgal, hogy csak kicsik vagyunk, rossz napunk van, kamaszok vagyunk, felnőtt kor elkezdése stressz, mindig levette magáról a felelősséget. Mindig anyunk foglalkozott velünk. Mi már gyerekkorunkba mondtuk neki, hogy váljon el, mert mi nem szeretjük apunkat, de azt gondolta nem jó a csonka család. Most anyum is gondolkodik, hogy itt az ideje a válásnak, de apum erre is csak azt mondja, hogy anyun rossz időszakba van majd megváltozik. Egyszerűen zéró figyelmessége van az emberek felé. A nárcisztikus szenélyiség zavar majdnem összes tünete megtalálható nála.

Ha majd anyum elválik, és én is megszakítom vele a kapcsolatot, akkor végre leszáll rólunk?

2021. márc. 2. 07:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

10es, miről beszélsz?

Nővérem egy, én két pszichológusnál voltaunk az évek alatt. Sok ülés után mondta, hogy ez bizony az. Lehet szakbarbárok, de apumnál extrémen egyértelmű. Nem.hiszem, hogy ezért szakbarbár lenne. Nem egy szubjektív kis kezdő iskolapszichológus. Fizettünk az ülésekért.

2021. márc. 2. 09:01
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Azt se tudjátok, mint jelent az a szó, hogy szakbarbár. A szakbarbár olyan ember, aki nagyon ért a saját szakmájához, más tudományterületekhez viszont egyáltalán nem. Ha meg ért hozzá, akkor csak tudja diagnosztizálni a kérdező apját, nem?
2021. márc. 2. 09:10
 13/18 anonim válasza:
89%

Szegénykém! Ahogy olvastam a mondataid, mintha csak én fogalmaztam volna. Nálunk is hasonló a helyzet. 3 éve lassan, hogy elköltözött tőlünk de még mindig próbálkozik. Engem le se szart egész életemben, de ahogy meg tudta, hogy dolgozom, hirtelen nagyon fontos lettem számára. :D Én naiv azt hittem tényleg érdeklődik irántam közben egész végig a pénzem kellett neki. A testvéreimet is kihasználja mindenféle módon. Én megszakítottam vele újból a kapcsolatot, nem adok neki pénzt. Azóta nem keres. Ha ennyire tarthatatlan a helyzet köztetek akkor meg kell szakítani vele a kapcsolatot. Hiába az apád. Ha fájdalmat okoz és rossz neked akkor nincs más lehetőség.

Kitartást kívánok! Fel a fejjel!

21l

2021. márc. 2. 10:06
 14/18 anonim ***** válasza:
89%
Úgy bírom, hogy mindig akad 1-2 felettébb értelmes, aki mentegeti fel nagyban az ilyen embereket, és még a gyereket sározza azzal, hogy jaj, biztos az a bajod, hogy nem volt kinyalva a feneked, holott egyértelmű, hogy itt a gyerekek semmi figyelmességet nem kaptak az apjuktól sosem, szóval nem ok nélkül haragszanak rá. Csak tudnám, miért vállalnak gyereket az emberek ilyen mentalitással? Igen, képzeld, a gyerek nem szobanövény, foglalkozni kell vele! Bár még a szobanövény is igényli a gondozást.
2021. márc. 2. 10:18
 15/18 anonim ***** válasza:
21%
"Azt se tudjátok, mint jelent az a szó, hogy szakbarbár. " Te nem tudod mit jelent. azt jelenti, hogy diploma van, de a szakmájához méltó tudás, viselkedés nincs. Mások egyértelműen hiányos, saját szempontú, sokszor torz véleményére, elbeszélésére alapozva NEM diagnosztizálunk.
2021. márc. 2. 12:22
 16/18 anonim ***** válasza:
82%
Ténylegesen biztosan ne diagnosztizált, de azért annyit mondhat, hogy valószínű. Ha valaki állandóan a halálról beszél, sose kel ki az ágyból (max. wc-re), lefüggönyözött szobában fekszik és tesz a higiéniára hetek óta, akkor azért lehet már azt mondani, hogy VALÓSZÍNŰ depressziós.
2021. márc. 2. 12:29
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Anyud meg nyilván azért nem vált, mert egyedül baromi nehéz két gyereket eltartani."

Ja. Mondjuk abba már ne is menjunk bele miért vállal ilyen emberrel valaki gyereket, pláne kettőt. Ja, megvan: "Anyunk csak azért volt vele, mert nem talált jobbat. "

2021. márc. 2. 15:46
 18/18 anonim ***** válasza:
78%

Szakbarbár:Magasabb képzettségű személy, akit saját szakterületének kérdésein kívül más nem érdekel.

Read more: [link]

2021. márc. 3. 10:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!