Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogja fel apám,...

Miért nem fogja fel apám, hogy nem akarunk tőle semmit?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, van egy nővérem, aki 22 és pár hónapja elköltözött már itthonról. Azóta csak anyummal beszél, amit apum félig észre se vesz, félig meg baszogatná nővéremet, hogy csináljon továbbra is mindent úgy, ahogy apunk akarja.

Egész életünkben le se szart minket. A haverok és a kocsmázás fontosabb volt, mint mi. Sose beszélgettünk vele. Mióta az eszünket tudjuk ellenszenvezünk vele. Anyunk csak azért volt vele, mert nem talált jobbat. Mi mindig is mondtuk neki a sérelmeinket. Vokt higy gyakrabban, volt hogy ritkábban, de úgy viselkedett mint akinek csak hisztizik a gyereke, lerázott minket olyannszövegekkel, higy majd rájövünk, meg mindig az aktuális dologgal, hogy csak kicsik vagyunk, rossz napunk van, kamaszok vagyunk, felnőtt kor elkezdése stressz, mindig levette magáról a felelősséget. Mindig anyunk foglalkozott velünk. Mi már gyerekkorunkba mondtuk neki, hogy váljon el, mert mi nem szeretjük apunkat, de azt gondolta nem jó a csonka család. Most anyum is gondolkodik, hogy itt az ideje a válásnak, de apum erre is csak azt mondja, hogy anyun rossz időszakba van majd megváltozik. Egyszerűen zéró figyelmessége van az emberek felé. A nárcisztikus szenélyiség zavar majdnem összes tünete megtalálható nála.

Ha majd anyum elválik, és én is megszakítom vele a kapcsolatot, akkor végre leszáll rólunk?

2021. márc. 2. 07:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Sok esély van rá.
2021. márc. 2. 07:40
 2/18 anonim ***** válasza:
95%

"Anyunk csak azért volt vele, mert nem talált jobbat."

Anyád se normális.

2021. márc. 2. 07:42
 3/18 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy anyum normális, de ő legalább egy szerető, érző lény, aki figyel másokra.

...kicsit elnyomja magát.

2021. márc. 2. 07:52
 4/18 anonim ***** válasza:
38%
itt minden gyerek nárcisztikusnak diagnosztizálja a szülőt, ha nincs kinyalva a segge.
2021. márc. 2. 08:03
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
Ettől nem nárcisztikus apád,simán csak seggfej. Anyud meg nyilván azért nem vált, mert egyedül baromi nehéz két gyereket eltartani.
2021. márc. 2. 08:11
 6/18 A kérdező kommentje:

3 különböző pszichológus mondta látatlanba, hogy nárcisztikus. Nem úgy, hogy valószínűleg az, hanem hogy igen, itt erről van szó.

Azt mondtam, majdnem minden neten olvasható jellemző igaz rá. Nem felsoroltam. Honnan veszed, hogy nem az? Ismered? Vagy olvasol a fejemben a kérdésen keresztül?

Nem azt akarom tudni, hogy milyen mentális betegsége van. Azt tudom. Azt akarom tudni, hogy miért nem fogja fel? Ha azt mondtuk neki, nem szeretjük, csak nevetett és azt mondta dehogynem.

2021. márc. 2. 08:20
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk közel egy évbe telt mig abbahagyta a zaklatást válás után.
2021. márc. 2. 08:28
 8/18 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Ha valóban nárcisztikus, akkor azt is tudod, hogy próbálkozni fog, mert nem kapja majd meg az üzemanyagot, és amikor számos alkalommal lepattan rólatok, akkor hagyja abba.
2021. márc. 2. 08:33
 9/18 anonim ***** válasza:
75%
Pszichológus látatlanban nem diagnosztizál, hacsak nem szakbarbár.
2021. márc. 2. 08:47
 10/18 anonim ***** válasza:
22%
teljesen hihető, hogy pszichológusokat hívogattok, hogy diagnosztizálja az öreget. és ők meg is teszik :D
2021. márc. 2. 08:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!