19 éves lány vagyok.Van 2 öcsém.Igazából ha vissza gondolok a gyerekkoromra sosem kaptam se egy ölelést sem egy dícséretet se egy puszit a szüleimtől.Pedig kiskorom óta mindig szerettem volna csak egy kiselismerést kicsíkarni tőlük.Végig vittem a 13 osztályt 4,5 feletti átlaggal.(4+1 éves szakgimnázumban tanultam tovább).De sosem kaptam semmi dícséretet.Ahogy kezdtem felnőni elkezdtem azt látni hogy más gyerekek az osztályba nagyon jó viszonyt ápolnak az apukájukkal.És már akkor nagyon fájt.Az hogy láttam hogy az iskolai rendezvényeken mindenkinek ott volt az Apja,az enyém kijelentette hogy erre nem pazarol időt.Mindig kerestem a miértjét.Amit igazából a mai napig nem értettem meg.Már 12 éves koromtól olyan rossz lett a kapcsolat hogy konkrétan amikor tudtam hogy haza jön már szorongtam.Folyamatosan lek.rváz,ler.bancoz.Bármit csinálok az nem jó.Még abba is bele köt hogy hogy veszem a levegőt.Már konkrétan nehezemre esik kimondani azt hogy ,,Apa".Mert egy olyan ember aki lelkileg csak bánt.Ha látok az utcán egy ,,tökéketes"apukát meg a lányát konkrétan a könnyeimmel kűzdök.Az öccseim az én esetem ellentéte voltak.Bármi történik ők a szentek és imádja őket.Még a nagymamám egy elvétett meséléséből tudtam meg hogy a szüleim nagyon fiút akartak lányt pedig nem.Lehet ez az oka.Vagy az hogy mind ketten kisebb testvérek voltak és ezt hozták magukkal a gyerekkorukból.A párkeresésbe és a gyerekvállalásba is szorongást okoz ez.Mindig azon gondolkozok hogy tudok majd jó szülő lenni.Vagy jó apukát találok e a leendő gyerekeimnek.Van akinek még ilyen a kapcsolata a szüleivel?/Az Apjával?
Erről te nem tehetsz és attól tartok, hogy ellene sem. Mindenesetre nem vagy egyedül ebben a helyzetben. Használd fel arra, hogy Te majd jobb szülő legyél.
2021. febr. 25. 17:29
2/12 anonim válasza:
Fiú vagyok, 18 és anyámmal vagyok hasonlóképpen, apám elhunyt nagyon rég
2021. febr. 25. 17:30
3/12 anonim válasza:
Nálunk is az öcsém az isten, pedig annyira ostoba, hogy szinte debil. De van egy 5 centis izéje, amivel ő nyert. Nem is tartom már a kapcsolatot velük, mert szinte megnyomoritott lelkileg ez a hozzáállás a szüleimtől.
2021. febr. 25. 18:03
4/12 anonim válasza:
Én 32/f, az enyémet utálom, terrorizált, annak örülök, ha nem látom, nemhogy barátkozzak vele.
2021. febr. 26. 09:56
5/12 anonim válasza:
Sok lánynak ilyen. Sajnos az 1 bitesek még mindig ott tartanak, hogy a lány gyerek semmit nem ér, nem viszi tovább a család nevét, stb...
Ez nem a te hibád, apád egy degenerált ősember, semmit nem tehetsz ellene. Ne akarj neki megfelelni és amint tudsz, lépj le otthonról. Viszont ne is menj vissza. Mert mikor öreg lesz, majd neked fognak siránkozni, hogy kéne a segítség...
2021. febr. 26. 10:27
6/12 anonim válasza:
Nagyon hasonló. Én mindenben tökéletes voltam, még is a tökéletesnél is nagyibb elvárások voltak felém támasztva. Mindenhez volt egy azt lebecsmérlő szava vagy története. Még ha ő mint felnőtt se csinálta jobban, akkor is azt mondta, hogy úgy kéne csinálni.
Az egész vele töltött gyerekkorom terror. Mindig minden úgy volt, ahogy ő kigondolta. Abszolút diktatúra volt. Parancsok voltak nálunk, nem egyenlőség.
2021. febr. 27. 21:27
7/12 anonim válasza:
Én sosem aggódtam, hogy jó társat találok-e, vagy én milyen szülő leszek. Már kisgyerek korom óta erősen érzem az engem nevelők hibáját.
2021. febr. 27. 21:29
8/12 anonim válasza:
Nyugodj meg, nem vagy egyedül! Én is hasonlóképpen vagyok az "apámmal".
Ráadásul jóval túl vagyok már a fiatal felnőtt koron. (Középkorú vagyok...)
Üdv: nem túl sokára 47/N
2021. márc. 1. 06:22
9/12 anonim válasza:
Szerintem rengetegen jönnek MÉRGEZŐ-nek nevezhető légkörből, de ennek eléggé összetett okai lehetnek.
8-as válaszoló voltam.
2021. márc. 1. 06:24
10/12 anonim válasza:
Par ev mulva mar remelhetoleg nem erzed azt, hogy apadnak, vagy anyadnak kell megfelelned. A leirasbol mergezo embernek tunik, es felesleges neki bizonyitanod mar.
Fiatal felnott vagy, elotted az elet. Valositsd meg onmagad es a celjaid, az almaid. Merj nagyot almodni. De arrol tegyel le, hogy normalisan fog hozzadallni. El kell fogadnod, hogy nem mindenkinek jut rendes, normalis szulo :(
Sajnalom...
Tegyel meg mindent, hogy minel elobb messzire kerulj tole.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!