Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak erről a lányomnak?

Mit mondjak erről a lányomnak?

Figyelt kérdés

Felnőtt lányommal pokoli időszakon vagyunk túl, sajnos daganatos betegség után lábadozik éppen.

Az apjával még kiskamasz korában elváltunk, azóta is nagyon rossz vele a kapcsolatunk, sem a lányom is nagyon ritkán beszél vele, nem jönnek ki túl jól. Amikor a lányom beteg lett az apja azt írta ne számítsunk tőle pénzre mert már eleget fizetett . Az élettársa pedig azt írta hogy így veszi el tőlünk az isten azt a pénzt amivel lehúztam őket. A lányom párja a betegsége kezdetén elhagyta őt. Ekkor nevetős fejeket kaptam tőle,a lányom apja pedig azt írta, hogy kíváncsi mit csinálok most hogy ugrott a pénzforrás. Nem mutattak semmi sajnálatot vagy együttérzést.

Ezekről természetesen nem beszétem a lányomnak. Kérdezte hogy érdeklődött-e róla az apja. Azt mondtam neki, hogy egyszer kérdezte hogy van(ez amúgy nem igaz). Most mondta, hogy beszélne az apjával. Mondtam hogy szerintem nem kéne. Tudja persze hogy sosem volt mintaapa, de erről mit mondjak neki? Szerintem ha beszélne vele,akkor is megbántanák. Hogy lenne neki a legjobb?

2021. febr. 22. 13:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akár az igazságot is elmondhatod a lányodnak, hogy az apjával beszéltél, meg az élettársával, és hogyan álltak ehhez az egészhez.

Ritka buta az élettárs. azért, mert te anyagilag lehúztad őket, a lányodat büntetné Isten? Ha Isten olyan lenne, ahogy az emberek elképzelik, már a teremtés elején felrobbant volna a világ. Oké, ha nagyon buta, de fokozni nem kéne a hülyeséget. Remélem, tudod, hogy nem igaz, mert nem ember találja ki és mondja meg, Isten kit miért hogyan büntet, ha egyáltalán büntet. Viszont ők ilyen hozzáállással tényleg nem sok jóra számíthatnak az élettől, ha nem bánják meg a röhögést más halálos betegségén.

2021. febr. 22. 13:49
 12/31 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy nincs igazuk és isten nem büntet rosszal. Ez egy betegség sajnos, senki sem tehet róla. Egyébként meg a "lehúzás" abból állt, hogy amíg járt addig kértem a gyerektartást. És ha nem jött akkor jeleztem a hatóságoknak.
2021. febr. 22. 13:53
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

ha a lanyod mar jol van egeszsegugyileg, leultetnem es elmondanam hogy hazudtal, de csak neki akartal jot (szerintem abszolut ertheto hogy miert tetted, en is ezt csinaltam volna)

talan ne reszletezd hogy az apja es a noje milyen durvak voltak vele, annyit mondj hogy tudja mi a helyzet.

semmikeppen se lesz jo, de legalabb tudja az igazsagot

2021. febr. 22. 14:03
 14/31 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Hamis kép él majd a lány fejében, ha nem mondasz igazat. Ha "szerintem nem érdemes"-t mondasz, azzal egyrészt eleve gyanúra adsz okot, másrészt elhárítod a felelősséget, hogy majd csak magától ismerje fel. Ráadásul, ha esetleg az élettárs bájolog/nem kavarja a szart, akkor annál rosszabb lesz a szembesülés a lányodnak, amikor kiderül a dolog.

Kedvesen, de tárgyilagosan közöld vele az igazat!

2021. febr. 22. 14:04
 15/31 anonim ***** válasza:
67%

Hany eves a lanyod? Remelem mihamarabb teljesen felepul es tunetmentes lesz.

En azt mondanam, hogy volt egy kis kavar az apjaval meg az elettarsaval,es nem akartad elmondani korabban, mert felted ot.

De mivel mar erdeklodik, ideje leulnotok beszelni. Ne itelkezz az apjaek felett, meg ne szidd oket, de mond el, hogy nem erezted, hogy nyitni szeretnenek.

2021. febr. 22. 14:12
 16/31 anonim ***** válasza:
82%
Mondd el neki, joga van tudni, mekkora szrzsák az apja.
2021. febr. 22. 14:16
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Nos, ha felnőtt a lányod, csak feltűnt neki, hogy az apja nem kereste....Gondolom nem 3 napig volt beteg.
2021. febr. 22. 14:21
 18/31 anonim ***** válasza:
64%

Én a következőt tenném:

Elmondanám, hogy az apja nagyon keveset, szinte semmit nem érdeklődött iránta. Ennek alapján könnyen lehetséges, hogy ha ő keresné, akkor bántóan viselkedne vele, lerázná. De ha ő mindenképp szeretne vele beszélni, minden általam ismert elérhetőségét megadnám.

Azokról a szemét megjegyzésekről, üzenetekről soha nem beszélnék. Egy rákbetegségből gyógyuló embernek nem kell ez a sokkhatás. Az önmagában elegendő, hogy ha sok éven át alig kereste az apja, akkor nyilván nem kíváncsi rá, nem fontos neki a gyereke.

2021. febr. 22. 15:02
 19/31 A kérdező kommentje:

Én attól félek, hogy mi van, ha őt is így fogadják, hogy "látod ezt azért kaptad mert anyád lehúzott" vagy szemében is kinevetik... Akkor inkább jobb ha tőlem tudja meg mit gondoltak a betegségéről nem?

Vagy egyszerűen mondjam azt hogy az apja azt üzenete ne keresse?

Nem tudom, hogy lenne neki a legjobb. Így is nagyon nehezen bírkózott meg lelkileg is a betegségével nem akarom azzal szembesíteni hogy mások örültek neki.

2021. febr. 22. 15:07
 20/31 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező!

A lányod értelmi fogyatékos, hogy az apja rajtad keresztül tartja vele a kapcsolatot?

2021. febr. 22. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!