Mit mondjak a lányomnak az apjáról?
Velem is hasonló a helyzet. Apám lelépett, mondván 1 hét múlva jön. Anyu 6 hónapos terhes volt velem. Ha kérdeztem anyut, mindig az igazat mondta kiskoromtól kezdve. Fel tudtam fogni és nem törődtem vele. Nekem nem hiányzik. Végül is miért hiányozzon egy idegen? Anyu azt mondta, őt nem zavarja, ha egyszer úgy döntök, hogy felkeresem, de nem fogom. Szerintem így a legtisztább. Meg fogja érteni, és ha szeretetben nő fel nem fogja hiányolni. Csak az igazat mondd neki.
14l
OFF:
"A nevére sem volt hajlandó venni. "
Ezt hogy érted, mert ilyen jogi kategória nincs. A gyerek az apa és anya nevét is kaphatja.
Nem írta alá az apasági nyilatkozatot? Tartásdíjat sem fizet? Miért nem mész bíróságra?
ON:
Az őszinteség a legjobb, előbb-utóbb minden kiderül.
Persze a saját szintjén beszélj a gyerekkel, ha rákérdez.
SOk olyan ovis/iskolás társa lesz, akik szintén apa (esetleg anya) nélkül élnek.
Ő ebben nőtt fel, nem lesz neki tragédia, ha azt mondod, hogy apuka elköltözött, mert máshol/máshogy szeretne élni. Nyugodtan, természetesen beszélj majd vele, ha van benned esetleg még tüske, azt ne mutasd ki.
A 16 éves tesó féltesó? Ő hol él?
Ezt sem kell titkolni, nekem is van féltesóm, soha nem volt tabu téma.
8
Persze hogy erre gondolt, ennél jobban megfogalmazni sem lehet!
Sajnálom, én csak az igazat mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!