Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit mondjak a lányomnak?
Ha a kislányod nem akar az apjához menni,nincs az a törvény, ami ezt kötelezővé tehetné! A kislányra kell hagyni, legyen úgy, hogy ő szeretné!
Az én apám-anyám hála istennek elvált, mikor én 6 éves voltam, külön utakra mentek, és 9 évesen már volt annyi eszem, hogy azt mondjam, hogy én nem vagyok hajlandó menni az anyámhoz. Nevelőanyám nem erőltette, azt mondta, hogy az lesz, amit szeretnék.Apám sem erőltette. Anyám amúgy sem volt kiváncsi rám, és mostmár 29 éve nem láttam(hip hip hurrá!!)...ez a büntetése, hogy nem láthat!heheeh ...a kislányod majd mindent eldönt,okos gyerek ő szerintem. Ha nem szeretném az apám feleségét, én se mennék fordított esetben.Dehát itt még tetézve van ez azzal, hogy nem szereti annyira az apját sem(biztos megvan rá az oka a kislyánynak!)
A lányod már nem kicsi, lassan nagykorú lesz.. Szerintem így már nem szabad igazán semmit sem erőltetni. Rendes vagy, hogy szeretnéd, ha jó kapcsolatban lennének, de valószínű az apa miatt ez már nem lesz megoldható 100%-ra. A lányod és az apja, kettőjük kapcsolata az ő "ügyük" , ezért nekik kettejüknek kellene mindent átbeszélni: sérelmeket, szép emlékeket, bármit.. Úgy, hogy ne legyen ott más a családból. Tehát ezt meg kéne beszélni, előre lefixálva, egy időpontot arra, hogy megbeszéljék a viszonyukat.
Annyit tehetnél, hogy szólsz az apjának, hogy hivja el a lányotokat valahova, ahol ketten lesznek és tudnak beszélgetni. Megmondhatnád neki a telefonban, hogy mit illene megbeszélni, mert ő a "hibás". Mégiscsak ő felnőtt, értenie kéne és szépen foglalkozni a lánnyal, ha ott van vele/velük. A lányod pedig megkérnéd, hogy legyen szives beszélgessen az apjával, mert ő is szeretne vele. A férfinek akarni kéne jóban lenni a lányával. A lányod pedig túlél egy beszélgetést vele.
De az erőltetést nem ajánlom. Inkább később történjen meg, mint most azonnal erőltetés árán..
Ezt a problémát nem neked kell megoldanod, hanem a lányodnak és az apjának. Elég értelmes és nagy ahhoz, hogy tudja, mi a jó neki. Igaza van, h. utálja az apját. Egy megbízhatatlan senki. És egyáltalán, hogy jön a képbe a jelenlegi felesége? Akkor maradjanak csak maguknak. Ti jól elvagytok hármasban, nem?
Következménye csak akkor lehet, ha a volt férjed mondjuk bírósághoz fordul a láthatás miatt, de szerintem ilyet ő nem akar. Akkor vinnie kéne a lányt. Meg egyébként is, ha a lányod kijelenti, hogy megbízhatatan, csak ígérget, a bíróság se fogja kötelezni, hogy de menjen. Mert különben mi lesz?
Na, ne izgulj! Sz...játok le a volt apukát! Jó, h. elváltál tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!