Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet kezelni egy ilyen...

Hogy lehet kezelni egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném, hogy nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, nagyon szeretjük egymást, és összetartó az egész család.

A szüleimnek az életnek szinte minden területét tekintve van egy elképzelése, szilárd értékrendje. Ezzel még nincs gond, de abszolút nem elfogadóak azzal, hogy én nem ilyen vagyok. Én vagyok a családban a kakukktojás. Folyamatos megvetéseket kapok, ha hangot adok annak, hogy én nem azokat a dolgokat élvezem és nem azokat a dolgokat szeretem, amiket ők. Legyen szó bármiről: öltözködésről, hobbiról, zenéről, pénzügyekről vagy az élethez való hozzáállásról. Gyakorlatilag a saját szüleim előtt nem merek és tudok önmagam lenni. Ezekkel a dolgokkal annyira befolyásoltak, hogy ment már rá kapcsolatom, mert az ő nyomásukra cselekedtem úgy, ahogy amúgy nem tettem volna.

Nem kényszerítenek rám semmit, de ez így sokkal rosszabb, mert az ellen legalább tudnék lázadni. Folyamatos bűntudatot keltenek bennem: egyrészt azt érzem, hogy tényleg rosszul élem az életem, másrészt látom rajtuk a csalódottságot ilyenkor.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

2021. febr. 18. 19:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%
Először leírod hogy nagyon jó a kapcsolat a szüleiddel, majd folytatod azzal hogy nyomnak el..nem érzed az ellentmondast?
2021. febr. 18. 22:01
 12/14 anonim ***** válasza:
80%

Átérzem a helyzeted, én is szégyellettem magam, amikor olyan zenét hallgattam, amit nem helyeseltek, amikor olyan helyre mentem, amit ők lenéznek, amikor olyan ételt szerettem, amit családilag nem szokás...

Az önállósodás alatt az ember új szokásokat vesz fel, másként látja a világot, sokaknál, ez már középiskolában elkezdődik.

SOK ilyen ismerősöm van, vannak páran aki pszihológushoz járnak emiatt. Közös, hogy mindenki tiszteli a szüleit, szreti, és pont emiatt fontos nekik a véleményük, nem tudnak magasról tenni rá.

Nincs egyértelmű megoldás. Ne bántson a dolog! Legyél büszke arra, hogy tiszteled a hagyományaidat, de vannak önálló gondolataid vágyaid. A te életed, élj úgy, ahogy jónak látod, őrizd meg a jót, tagadd meg azt, ami a te világodban jobb. Nagyon fontos, hogy a szülőket ne akard megváltoztatni. Neked sem jó, amikor ők beleszólnak mit hogyan csinálsz, nekik sem, amikor te mondod meg.

Amikor együtt vagytok a közös pontokat emeld ki, és halgasd el a különbséget. Néhány dologba pedig vezesd be őket, hátha lesz ami megtetszik nekik.

Keress kompromisszumot, nem kell, hogy a szülők előtt 100%-ban önmagad légy. Más a valóságismeretetek, de ez nem baj. Szóval kicsit fogadd el, kicsit küzdj, és nagyon óvatosan mutasd be a te életed...

2021. febr. 18. 22:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Irányítanak, mert és hagyod.

Le kellett volna őket már RÉG állítanod, pl amikor rákezdik, telefon kinyom, és ignorálod őket pár hétig.

Az meg egyenesen röhej, hogy ENNYIRE tutyimutyi nyuszi vagy, hogy még a kapcsolatodat is szét tudták brmolni.

Nőj már fel, ember!

2021. febr. 19. 10:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Nehez, de en megertelek. Most mar eleg regota kulon elsz, hogy tudd, hogy a sajat eletedre kell koncentralnod es vegre elfogadnod, hogy ok mar nem valtoznak. Az eletedbe valo beleszolas, meg a rossz velemenyuk mindig meg lesz. Nem kell raformedned anyadra, mert ne sullyedj le az o szintjere, szintjukre. De ignorald a velemenyet. A sajat sz*r eletuket probaljak rad vetiteni.

Ne ossz meg veluk semmi szemelyeset az eletedrol, parkapcsolatrol meg tenyleg ne.

Ne keresd a mierteket, olyanok amilyenek es kesz. Biztos tobbet varsz toluk, es azert erzel igy, mert remenykedsz valamiben. Lehet egy felszines tettetos kapcsolatod veluk, de hidd el, nem erdemes jobbat megprobalni veluk.

Legy onmagad, es koncentralj a sajat boldogsagodra.

2021. febr. 19. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!