Hogy lehet kezelni egy ilyen helyzetet?
Először is leszögezném, hogy nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, nagyon szeretjük egymást, és összetartó az egész család.
A szüleimnek az életnek szinte minden területét tekintve van egy elképzelése, szilárd értékrendje. Ezzel még nincs gond, de abszolút nem elfogadóak azzal, hogy én nem ilyen vagyok. Én vagyok a családban a kakukktojás. Folyamatos megvetéseket kapok, ha hangot adok annak, hogy én nem azokat a dolgokat élvezem és nem azokat a dolgokat szeretem, amiket ők. Legyen szó bármiről: öltözködésről, hobbiról, zenéről, pénzügyekről vagy az élethez való hozzáállásról. Gyakorlatilag a saját szüleim előtt nem merek és tudok önmagam lenni. Ezekkel a dolgokkal annyira befolyásoltak, hogy ment már rá kapcsolatom, mert az ő nyomásukra cselekedtem úgy, ahogy amúgy nem tettem volna.
Nem kényszerítenek rám semmit, de ez így sokkal rosszabb, mert az ellen legalább tudnék lázadni. Folyamatos bűntudatot keltenek bennem: egyrészt azt érzem, hogy tényleg rosszul élem az életem, másrészt látom rajtuk a csalódottságot ilyenkor.
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Huu
Dehogy. Azt gondol anyád amit akar. Neked meg úgy kéne élned ahogy te akarsz.
Az a baj, hogy hiába élsz külön, kicsit sem vagy önálló
"Ezekkel a dolgokkal annyira befolyásoltak, hogy ment már rá kapcsolatom, mert az ő nyomásukra cselekedtem úgy, ahogy amúgy nem tettem volna."
Kényszerítettek? Mi az, hogy a nyomásukra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!