Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet kezelni egy ilyen...

Hogy lehet kezelni egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném, hogy nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, nagyon szeretjük egymást, és összetartó az egész család.

A szüleimnek az életnek szinte minden területét tekintve van egy elképzelése, szilárd értékrendje. Ezzel még nincs gond, de abszolút nem elfogadóak azzal, hogy én nem ilyen vagyok. Én vagyok a családban a kakukktojás. Folyamatos megvetéseket kapok, ha hangot adok annak, hogy én nem azokat a dolgokat élvezem és nem azokat a dolgokat szeretem, amiket ők. Legyen szó bármiről: öltözködésről, hobbiról, zenéről, pénzügyekről vagy az élethez való hozzáállásról. Gyakorlatilag a saját szüleim előtt nem merek és tudok önmagam lenni. Ezekkel a dolgokkal annyira befolyásoltak, hogy ment már rá kapcsolatom, mert az ő nyomásukra cselekedtem úgy, ahogy amúgy nem tettem volna.

Nem kényszerítenek rám semmit, de ez így sokkal rosszabb, mert az ellen legalább tudnék lázadni. Folyamatos bűntudatot keltenek bennem: egyrészt azt érzem, hogy tényleg rosszul élem az életem, másrészt látom rajtuk a csalódottságot ilyenkor.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

2021. febr. 18. 19:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem írtad hány éves vagy, de a saját lábadra kellene állni
2021. febr. 18. 20:07
 2/14 A kérdező kommentje:
24 éves vagyok, 6 éve külön élek, de ez nem sokat javított a helyzeten.
2021. febr. 18. 20:17
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Akkor mit vársz? Ne legyél tutyimutyi
2021. febr. 18. 20:26
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Neked valamiért szükséged van rá, hogy irányítsanak mások. Ha nem a szüleid teszik, akkor majd a kapcsolataidban lesz hasonló.
2021. febr. 18. 20:31
 5/14 A kérdező kommentje:
#4: ezt miből szűrted le? Pont ez a problémám, hogy irányítani próbálnak. Mégis mit kellene csinálnom? Förmedjek rá anyámra, hogy miért érez úgy, ahogy?
2021. febr. 18. 20:42
 6/14 anonim ***** válasza:
98%
Nem kell megosztani vele a dolgaidat.
2021. febr. 18. 20:44
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Huu

Dehogy. Azt gondol anyád amit akar. Neked meg úgy kéne élned ahogy te akarsz.

Az a baj, hogy hiába élsz külön, kicsit sem vagy önálló

2021. febr. 18. 20:44
 8/14 anonim ***** válasza:
98%
6 éve külön élsz, eltartod magad, meg minden, akkor miért azzal foglalkozol még mindig, hogy másnak megfelelj? Miért hagyod, hogy mások irányítsák az életedet? Saját magadat fogod lelkibeteggé tenni, mert azon kattogsz, hogy miért nem felelsz meg nekik. Így vagy jó ahogy vagy és nem kell senkinek sem megfelelned. Saját magadnak kell először eljutni odáig, hogy megértsed, hogy nincsen baj veled és nem kell változnod és rendben van az, hogy te máshogyan látsz dolgokat. Aztán, ha saját magadat sikerült elfogadnod, akkor üljél le velük beszélni, hogy neked ez rohadtul fáj, hogy te vagy a rossz, azért mert nem úgy látod a világot, mint ők. Ezenkívül álljál a talpadra aztán húzd meg nagyon erőteljesen azt a bizonyos határt, mert a saját életed fog tönkremenni, ha hagyod magad irányítani. Kapcsolatodba meg pláne ne engedd őket beleszólni, mert így az életben nem lesz senkid.
2021. febr. 18. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
nagynéném anyósáék ilyenek. a fiuk úgy oldja meg hogy bólogat, mikor mondják neki a magukét, aztán otthon úgy csinálja a dolgokat ahogy ő jónak látja. ez nagynénémet idegesíti, de nem tud sok mindent tenni, nem az ő szülei.
2021. febr. 18. 20:51
 10/14 anonim ***** válasza:
96%

"Ezekkel a dolgokkal annyira befolyásoltak, hogy ment már rá kapcsolatom, mert az ő nyomásukra cselekedtem úgy, ahogy amúgy nem tettem volna."

Kényszerítettek? Mi az, hogy a nyomásukra?

2021. febr. 18. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!