Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet kezelni ezt a...

Hogyan lehet kezelni ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Anyukámnak nagyon sok munkatársa volt, nagyon sok embert ismer. Én nem vagyok ilyen társasági ember engem kevesen ismernek közülük. Nem fér a fejembe, hogy mi értelme annak, hogy ezeknek az embereknek beszámol az életünkről. Rákényszerültem, hogy pár hónapra hozzá költözzek. Állandóan csak azt hallom hogy rólam vagy a testvéremről beszél telefonon, vagy épp a boltban ezeknek az embereknek. Őt úgy érzem jobban szereti alapból is róla nem mond annyi rossz dolgot. Nem valami fényes jelenleg az életem de tök szar hallani hogy mindenkinek elmondja mi a helyzet jelenleg. És a múltról is mindent beszámol azoknak az embereknek akikkel nem beszél olyan sűrűn. Még akár 5-7 évvel visszamenően is hogy akkor miket rontottam el, azóta mi történt. És nagyon rosszul esik hogy kitereget mindenkinek mindent. Nagyon sokszor próbáltam már erről beszélni vele hogy ez neki miért jó. De még ő van felháborodva és csak azt hajtogatja hogy én megsértődök mindenen amit mondd.

Azt érzem nem tudok vele így hosszú távon együtt élni, sőt jó messzire szeretnék költözni ezek után. Tesóm is valamelyest ezért költözött innen messzebbre és azóta anyukánk nem tud róla annyi mindent, ezáltal nem tud róla annyit beszélni másiknak.

Viszont ami bánt, hogy ahogy ismerem, akkor meg a régi dolgokat hozná fel és azokat mondogatná mindenkinek (régi elrontott dolgaim, rossz tulajdonságaim)- igen, volt rá már példa.

Ami a legrosszabb érzés, hogy tudom neki ha ilyen leginkább magával lehetnek problémái (ezt több mindenből látom)

Viszont a viselkedése miatt úgy érzem soha nem fog tudni szeretni és elfogadni igazán. Mindig fog találni valami negatívat amit híresztelhet.

Köszönöm aki elolvasta és esetleg van valami ötlete hogyan fogjam fel jobban úgy, hogy elviselhetőbb legyen ezentúl a helyzet 🙏🏽

26n

2020. okt. 21. 00:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Ezen csak az elköltözés segít. Nem könnyű a dolog, de amíg nála élsz, addig ez lesz.
2020. okt. 21. 00:39
 2/13 anonim ***** válasza:
19%

Egyszerűen nem értem mi a problémad ezzel. Nekem is ilyen anyum, sőt, a nagyi is ilyen volt. Engem sosem zavart ez, végül is mi bajom lesz attól, hogy elmond dolgokat általam nem ismert vagy kevésbé ismert embereknek? Semmi. Szerintem túl érzékeny vagy.

Inkább örüljetek neki hogy egészséges, és van kedve kapcsolatot tartani másokkal. Ez ebben a furcsa világban inkább jó, mintsem rossz, megha te nem is tartod jó dolognak.

2020. okt. 21. 00:44
 3/13 anonim ***** válasza:
62%
2eske... nekem szar volt, legyen másnak is az :D
2020. okt. 21. 00:55
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon idegesítő és megalázó lehet ez, amit édesanyád művel veled. Attól tartok, ha azt mondanád neki, hogy nézzen sorozatokat, meg különféle "valóság" show műsorokat, olvasson bulvármédiát és ezekről a történésekről tárgyaljon ismerőseivel, azt felfogná -e, cselekedne -e eszerint. Szerintem ingerszegény az élete, nem sokminden történik vele. Azt is próbáltad mondani neki, hogy "neked hogy esne, ha mindig valaki a jelenlegi meg múltbeli vélt vagy valós hibáidról beszélne ismerősöknek?" Bárkiről mondhatóak olyan dolgok, amelyeknek nem örülnének.
2020. okt. 21. 04:34
 5/13 anonim ***** válasza:
82%

Anyósom beteg, magunkhoz vettük, sógornőm nem segít, felé se néz.

Bárki hívja a mamát, testvére, unoka, sógornőm, rólunk beszél. Hogy itthon dolgoztam, mennyi ideig voltunk bevásárolni.

Jó két hét kellett, mire felfogtam, hogy a betegségről nem akar beszélni, az, aki hívja, de felé se néz (10 percre laknak, bármikor tudnának jönni), az meg nem érdekli annyira, hogy érdeklődjön a dolgai iránt. Úgyhogy egy témája van, mert ebből áll most az élete, mi. Kibírom.

2020. okt. 21. 06:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 48 éves vagyok, anyám 75, és még mindig ezt csinálja. Ráadásul már nagyokat lódít is, közben meg a barátnőjét szidja ugyanezért. Pl. harminc éve nem látott unokatestvéremnek azt ecsetelte, hogy milyen régóta nem találok munkát (három hónapja). A barátnőinek azt lódítja, hogy azért nincs tőlem unokája, mert meddő vagyok (nem vagyok, csak nem akarok gyereket). A legrosszabb, hogy ezt másoktól hallom vissza, mert ugye mi már nem élünk együtt. Valaki pl. meddőségi szakértőt ajánlott, én meg kamilláztam, hogy ezt most minek? Rettentően kínos volt. Időről időre szólok neki, hogy ezt fejezze be, senkinek semmi köze az életemhez, akkor kicsit leáll, de mindig újra kezdi. Úgyhogy ezen az elköltözés sem segít sajnos. Csak az, ha minden kapcsolatot megszakítasz, mert akkor nem lesz infója, amiről locsogjon. Bár akkor meg lehet, hogy kitalálna dolgokat. Mindegy, nyilván nem ajánlom, hogy anyáddal ne tarts kapcsolatot, mert mégiscsak az anyád. De talán ha még az elején megfogod, és nyomatékosan elmondod neki, hogy ne locsogjon rólad másoknak, akkor talán felfogja, míg még fiatal.
2020. okt. 21. 08:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az elköltözés se segít. Az én anyám is sokat beszél a barátnőivel a dolgaimról, én nem bánom, nem érdekel. Anyám is idős már, a vírus miatt gyakorlatilag folyton itthon van, én vagyok a legjobb beszédtémája:) - Ez szerintem elég természetes reakció egy szülőtől. Persze, a stílus nem mindegy. Mondjuk anyám panaszkodni nem nagyon szokott rám (bár volt már rá példa), ha épp fasírtban vagyunk, akkor se; szerintem nem akarná bevonni a barátnőit abba, mert ha gond van köztünk, ő is érzi, hogy az mindkettőnk sara, és inkább nem teregeti ki a családi dolgokat.
2020. okt. 21. 08:48
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyós ilyen, mindenkinek mindenfélét mond rólunk. Teljesen mindegy neki, mi igaz, mi nem. Például amikor éppen csak elkezdtünk együtt járni a fiával mindenkinek azt mondta, a fia menyasszonya vagyok, egyszer a fülem hallatára is. Őszintén megmondom, engem nem érdekel már, kinek mit mond másoknak.
2020. okt. 21. 09:40
 9/13 anonim ***** válasza:
60%
Sajnos semmit sem tehetsz, ő egy primitív proli, azt képzeli, hogy mindenkit érdekelnek a sirámai. A valóság az, hogy a többi embert rohadtul nem érdekli, amiket mond, és megvan a véleményük róla. Pontosan olyan prolinak tartják, amilyen. És normális ember ezek után semmit se fog mondani anyukádnak, mert aki a saját gyerekeit ilyen szinten kibeszéli, az mit fog csinálni másokkal? Engedd el a témát, költözz el, az embereket nem lehet megváltoztatni, főleg ha ilyen proletár, hogy még csak nem is érti, mi a gond.
2020. okt. 21. 09:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy hamis a benyomásom, de mintha egyedül lenne anyád és nincs mellette partner.
2020. okt. 21. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!