Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a szüleimtől...

Mit csináljak a szüleimtől kapott lakással?

Figyelt kérdés

Mikor egyetemre mentem kaptam egy lakást a szüleimtől, azóta itt élek. Három éve ide költözött a párom is. A párommal mindketten férfiak vagyunk, de a szüleim ezt nem tudják, mivel nagyon homofóbok, főleg apám. Nekik azt mondtam, hogy kiadtam a kisszobát egy havernak. Most a párommal szeretnénk venni egy nagyobb lakást közösen. Ha meg közös lakást veszek a "lakótársammal", akkor valószínűleg a szüleim is hamar összerakják majd a dolgot, így tovább titkolózni nem igazán fogok tudni.

Párommal most nézegetjük a lakásokat, meg persze számolunk. Ha eladnám a lakásomat egyáltalán nem kellene hitelt fölvennünk. De nem tudom el merjem-e adni. Az a baj, hogy ha kibukik a dolog apámból például még azt is kinézném, hogy visszaperelné. Arra is gondoltam, hogy megelőzve a bajt elmegyek ügyvédhez, és már úgy megyek haza, hogy viszem a papírt, hogy tessék visszaadom, ne tudjanak belekötni.

Párom szerint ezzel csak megsérteném őket és olajat öntenék a tűzre, mert amúgy nem mondanám, hogy rossz a kapcsolatom a szüleimmel, csak nem avatom be őket olyasmibe, amit úgyse akarnak hallani.

Már görcsbe rándul a gyomrom, ha csak szóba kerül a lakás téma. Nem tudom mit csináljak, pedig minél hamarabb ki kéne találnom, hogy tudjunk haladni.

2021. febr. 18. 18:54
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
56%
Nyomiság. Nagyon nyomin gondolkodsz. Egyszerűen ne mond el nekik. A lakásod meg el ne add. Véletlenül se. Vegyetek közöset, a sajázod meg add ki. Szüleidet meg offold le egy éketre.
2021. febr. 19. 17:51
 42/45 anonim ***** válasza:
83%

1) Előbb-utóbb lesz baj az életedben, mert mindenkiében van. Az enyémben már 3 válság volt, minden alkalommal munkanélküli voltam, jövedelem nélkül. Te ezt most nem hiszed el, kedves hozzászóló, mert a fiatalságod miatt ellököd magadtól a rossz jövőnek még a gondolatát is, de te sem fogod tudni kikerülni a világ hullámvölgyeit. Ha lesz lakásod kiadva, nem maradsz olyankor jövedelem nélkül. Ne add el, hanem add ki.

2) Miért kell nagy lakásba költöznöd? mert a párod azt akarja, hogy közös legyen az ingatlan? Nem szabad ilyen naivnak lenned.

3) A szüleid ha homofóbok, akkor nem érdemlik meg az őszinteségedet. Ne mondd el nekik, mert 10 szülőből csak 2 tényleg jó ember, a többit a saját hiúsága irányítja a családjában. Ne veszítsd el a lakásodat emiatt. És ne tedd ki magad a szüleid érzelmi zsarnokságának, hogy a coming out után csak marjanak meg gyötörjenek meg zsaroljanak téged. Abba lelkileg össze fogsz roppanni.

2021. febr. 20. 13:48
 43/45 anonim ***** válasza:
66%
Kérdezd meg a párodat, hogy ha nem akarod eladni a lakásodat, akkor mi lesz. Ha elkomorul, és elkezd hidegen viselkedni, akkor csak a pénzedet akarta áttolni a saját térfelére.
2021. febr. 20. 14:32
 44/45 anonim ***** válasza:
69%
En csak azt nem ertem hogy minek nagyobb lakas?🤷
2021. febr. 20. 14:50
 45/45 anonim ***** válasza:
44%
Minek, minek, a pasija akar olyat, ami már az ő nevén is van. Azért.
2021. febr. 20. 18:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!