Mit csináljak a szüleimtől kapott lakással?
Mikor egyetemre mentem kaptam egy lakást a szüleimtől, azóta itt élek. Három éve ide költözött a párom is. A párommal mindketten férfiak vagyunk, de a szüleim ezt nem tudják, mivel nagyon homofóbok, főleg apám. Nekik azt mondtam, hogy kiadtam a kisszobát egy havernak. Most a párommal szeretnénk venni egy nagyobb lakást közösen. Ha meg közös lakást veszek a "lakótársammal", akkor valószínűleg a szüleim is hamar összerakják majd a dolgot, így tovább titkolózni nem igazán fogok tudni.
Párommal most nézegetjük a lakásokat, meg persze számolunk. Ha eladnám a lakásomat egyáltalán nem kellene hitelt fölvennünk. De nem tudom el merjem-e adni. Az a baj, hogy ha kibukik a dolog apámból például még azt is kinézném, hogy visszaperelné. Arra is gondoltam, hogy megelőzve a bajt elmegyek ügyvédhez, és már úgy megyek haza, hogy viszem a papírt, hogy tessék visszaadom, ne tudjanak belekötni.
Párom szerint ezzel csak megsérteném őket és olajat öntenék a tűzre, mert amúgy nem mondanám, hogy rossz a kapcsolatom a szüleimmel, csak nem avatom be őket olyasmibe, amit úgyse akarnak hallani.
Már görcsbe rándul a gyomrom, ha csak szóba kerül a lakás téma. Nem tudom mit csináljak, pedig minél hamarabb ki kéne találnom, hogy tudjunk haladni.
Az elso: szerintem anyukád már rég tudja hogy meleg vagy...
2:ELNEADDALAKASOD!!!!!! bármi történhet, ismétlem bármi! Hitel sem jó, persze tudom.. De legyen hova menned ha szakitanatok. A te lakásod kiadod albérletbe, így fizeted a te részed a hitelből.
Nem értem miert javasoljátok hogy ne vegyenek kozosen..leirta hogy a párja is rak bele, elég sokat.
Ahhoz hogy miert akarnanak nagyobbat kinek mi köze? En is 1,5 szobaba lakok a parommal es ha nem szeretnek gyereket akkor sem ebbe a kis lukba akarnek elni.
Kerdezo, szerintem csinald ahogy jolesik de ne titkolozz a szüleid elott tovabb
#28. Ebben az esetben is az a jó döntés, hogy megtartja a lakást és nem, egyáltalán nem erkölcstelen.
Ha ekkora mocskos gazemberek a szülei, akkor ennyi haszna már had legyen belőlük.
Jogilag sem kifogásolható a dolog, nem perelhetik el a szülők tőle az ingatlant azzal az indokkal, hogy “amikor vettük nem tudtuk hogy meleg”.
Ne add el a lakást. Szép a szerelem meg minden,de inkább tegyetek félre, aztán a mostani lakást add bérbe amikor elköltöztök, mert ki tudja. Lehet pár év múlva szétmentek, neked meg nincs lakásod és az aktuális lakásnak is csak a fele a tied, sőt kevesebb, mert a párod többet fog állni a hitelből.
Szóval ne add el pusztán szerelemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!