Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a szüleimtől...

Mit csináljak a szüleimtől kapott lakással?

Figyelt kérdés

Mikor egyetemre mentem kaptam egy lakást a szüleimtől, azóta itt élek. Három éve ide költözött a párom is. A párommal mindketten férfiak vagyunk, de a szüleim ezt nem tudják, mivel nagyon homofóbok, főleg apám. Nekik azt mondtam, hogy kiadtam a kisszobát egy havernak. Most a párommal szeretnénk venni egy nagyobb lakást közösen. Ha meg közös lakást veszek a "lakótársammal", akkor valószínűleg a szüleim is hamar összerakják majd a dolgot, így tovább titkolózni nem igazán fogok tudni.

Párommal most nézegetjük a lakásokat, meg persze számolunk. Ha eladnám a lakásomat egyáltalán nem kellene hitelt fölvennünk. De nem tudom el merjem-e adni. Az a baj, hogy ha kibukik a dolog apámból például még azt is kinézném, hogy visszaperelné. Arra is gondoltam, hogy megelőzve a bajt elmegyek ügyvédhez, és már úgy megyek haza, hogy viszem a papírt, hogy tessék visszaadom, ne tudjanak belekötni.

Párom szerint ezzel csak megsérteném őket és olajat öntenék a tűzre, mert amúgy nem mondanám, hogy rossz a kapcsolatom a szüleimmel, csak nem avatom be őket olyasmibe, amit úgyse akarnak hallani.

Már görcsbe rándul a gyomrom, ha csak szóba kerül a lakás téma. Nem tudom mit csináljak, pedig minél hamarabb ki kéne találnom, hogy tudjunk haladni.

2021. febr. 18. 18:54
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
88%
#20. A homoszexualitás nem szégyen, a homofóbia viszont hatalmas szégyen...
2021. febr. 18. 21:04
 22/45 anonim ***** válasza:
82%

Az elso: szerintem anyukád már rég tudja hogy meleg vagy...

2:ELNEADDALAKASOD!!!!!! bármi történhet, ismétlem bármi! Hitel sem jó, persze tudom.. De legyen hova menned ha szakitanatok. A te lakásod kiadod albérletbe, így fizeted a te részed a hitelből.

2021. febr. 18. 21:43
 23/45 anonim ***** válasza:
79%
Ha lenne saját lakásom, biztos nem adnám el egy közösért. A legangyobb butaság lenne, mert ha szétmentek, nem tudsz hova visszamenni. A párodnak persze könnyű lenne hiszen te tennéd bele a nagyobb részt a lakáseladásból befolyó összeggel, nyilván ezért nem támogatja hogy visszaadd a szüleidnek. Én - ha már mindenképp akartok közöset - vennék fel hitelt, a lakást kiadnám és az abból befolyó összegből fizetném a hiteltörlesztőt.
2021. febr. 18. 21:50
 24/45 anonim ***** válasza:
69%
Én azt nem értem, hogy minek kell nagyobb lakás. Ha jól értem, a mostani 1,5 szobás, szerintem az elég kettőtöknek, én biztos nem adnám el a helyedben.
2021. febr. 18. 21:55
 25/45 anonim ***** válasza:
50%

Nem értem miert javasoljátok hogy ne vegyenek kozosen..leirta hogy a párja is rak bele, elég sokat.

Ahhoz hogy miert akarnanak nagyobbat kinek mi köze? En is 1,5 szobaba lakok a parommal es ha nem szeretnek gyereket akkor sem ebbe a kis lukba akarnek elni.

Kerdezo, szerintem csinald ahogy jolesik de ne titkolozz a szüleid elott tovabb

2021. febr. 18. 21:58
 26/45 anonim ***** válasza:
81%
#25 Mi az, hogy kinek mi köze hozzá? Senkinek semmi köze hozzá. De feltett egy kérdést, hogy mit csináljon a szüleitől kapott lakással. Erre nekem az a válaszom, hogy ne adja el, lakjanak továbbra is ott.
2021. febr. 18. 22:02
 27/45 anonim ***** válasza:
60%
Utolso de el akarnak költözni..
2021. febr. 18. 22:08
 28/45 anonim ***** válasza:
42%
A tiszta az, ha leül a kérdező a szüleivel, elmondja, hogy ő meleg, egy férfival él együtt, és ha a szülei így nem fogadják őt el, és kitaszítják a családból, akkor visszaadja nekik a lakást, és nem kell többé látniuk, elfogadja, hogy kitagadják. Mondják meg, hogy hogy képesek-e így is a fiuknak tekinteni és szeretni, mert alakítani akarja a jövőjét, és tudnia kell, hogy a szülei részt akarnak-e venni az életében, vagy nem akarnak többé tudni róla.
2021. febr. 18. 22:25
 29/45 anonim ***** válasza:
83%

#28. Ebben az esetben is az a jó döntés, hogy megtartja a lakást és nem, egyáltalán nem erkölcstelen.

Ha ekkora mocskos gazemberek a szülei, akkor ennyi haszna már had legyen belőlük.

Jogilag sem kifogásolható a dolog, nem perelhetik el a szülők tőle az ingatlant azzal az indokkal, hogy “amikor vettük nem tudtuk hogy meleg”.

2021. febr. 18. 23:41
 30/45 anonim ***** válasza:
77%

Ne add el a lakást. Szép a szerelem meg minden,de inkább tegyetek félre, aztán a mostani lakást add bérbe amikor elköltöztök, mert ki tudja. Lehet pár év múlva szétmentek, neked meg nincs lakásod és az aktuális lakásnak is csak a fele a tied, sőt kevesebb, mert a párod többet fog állni a hitelből.

Szóval ne add el pusztán szerelemből.

2021. febr. 19. 00:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!