Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a szüleimtől...

Mit csináljak a szüleimtől kapott lakással?

Figyelt kérdés

Mikor egyetemre mentem kaptam egy lakást a szüleimtől, azóta itt élek. Három éve ide költözött a párom is. A párommal mindketten férfiak vagyunk, de a szüleim ezt nem tudják, mivel nagyon homofóbok, főleg apám. Nekik azt mondtam, hogy kiadtam a kisszobát egy havernak. Most a párommal szeretnénk venni egy nagyobb lakást közösen. Ha meg közös lakást veszek a "lakótársammal", akkor valószínűleg a szüleim is hamar összerakják majd a dolgot, így tovább titkolózni nem igazán fogok tudni.

Párommal most nézegetjük a lakásokat, meg persze számolunk. Ha eladnám a lakásomat egyáltalán nem kellene hitelt fölvennünk. De nem tudom el merjem-e adni. Az a baj, hogy ha kibukik a dolog apámból például még azt is kinézném, hogy visszaperelné. Arra is gondoltam, hogy megelőzve a bajt elmegyek ügyvédhez, és már úgy megyek haza, hogy viszem a papírt, hogy tessék visszaadom, ne tudjanak belekötni.

Párom szerint ezzel csak megsérteném őket és olajat öntenék a tűzre, mert amúgy nem mondanám, hogy rossz a kapcsolatom a szüleimmel, csak nem avatom be őket olyasmibe, amit úgyse akarnak hallani.

Már görcsbe rándul a gyomrom, ha csak szóba kerül a lakás téma. Nem tudom mit csináljak, pedig minél hamarabb ki kéne találnom, hogy tudjunk haladni.

2021. febr. 18. 18:54
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
33%
Nekem is úgy tűnik, hogy a párod csak a közös lakás iránt érdeklődik, az, hogy ez neked mennyire nehéz helyzetet jelent, tulképpen őt nem is érdekli. Vergődsz, ő meg hajt, hogy add el, add el, ne haragudj meg ránk, de tényleg felmerül a kiforgatásod ötlete, te meg olyan szerelmes vagy, hogy teljes erőből tagadod ezt. Tegyük fel, hogy beleszeret másba öt év múlva. Hová mész akkor te a közös lakásból? Ha pl. ő nem akar elmenni onnan, se eladni nem szeretné. Hogyan rakod ki abból, és te hová mész lakni és miből?
2021. febr. 19. 00:55
 32/45 anonim ***** válasza:
69%

Utolsónál a pont. Miért fontos az új lakás? plusz ha a párod is beszáll a hitelbe,de szakítotok az életben nem tudod kitenni vagy még rosszabb lelép és te fizeted a maradék törlesztést.

Tartsd meg a lakást, mert az a tuti, ha pedig ezért párod elhagy akkor választ kapsz az igaz szerelem terén.

2021. febr. 19. 01:06
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

7essel ertek egyet.

Illetve NE ADD EL A LAKASOD!!!!! Az a tied, es oda mindig vissza tudsz menni.

Vegyetek kozoset hitelbol, a tiedet pedig add ki alberletbe es abbol fizetitek a torlesztot. ENNYI.

2021. febr. 19. 11:42
 34/45 anonim ***** válasza:
55%

Ne add el szerintem sem!

Nem is értem, nem fértek el 2en 1,5 szobában? Gyerek úgysem lesz, nem bántásból mondom. Hitelt meg hülyeség lenne felvenni, ha ott a tehermentes saját lakásod. Inkább utazzatok, éljetek, szeressétek egymást és ha ne adj isten külön mentek, megmarad a lakásod meg a szép emlékek...

2021. febr. 19. 12:12
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Volt osztálytársam összejött egy nővel, az rábeszélte, hogy a szüleitől örökölt házat adja el, és vegyenek kettőjük nevére belőle lakást. Egyszer arra ment haza a srác, hogy a szomszéd keféli a feleségét. Csakhogy a lakás már közös volt, a nő meg nem akart elmenni.
2021. febr. 19. 12:55
 36/45 anonim ***** válasza:
96%

Most komolyan hány éves lehetsz? 20-as vége, 30-as eleje? Ha eddig 0 nőt vittél haza, és a "haveroddal" élsz, akkor nem tudják hogy mi van?

Amúgy mondd el nekik és kész. Ha nem fogadják el, akkor ők vesztenek el téged.

2021. febr. 19. 13:18
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Én elmondanám, hogy meleg vagyok. Ha nem fogadnák el akkor eladnam a lakást majd vennék egy újat EGYEDÜL, senkivel sem közösbe, jó messze tőlük.
2021. febr. 19. 14:08
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Szülő vagyok és nehezen tudom elképzelni, hogy egy szülő nem sejti a gyerekéről, ha az meleg.

Teljesen mindegy, hogy elvben mennyire homofóbok a szülők, ha a gyerekük által érintve lesznek, biztos átértékelik a véleményüket. Legalábbis szerető szülő ezt teszi, mert a gyereke az a gyereke, ha hideg, ha meleg, ha langyos. Mert a gyereke!

Kérdező!

A lakásodat semmiképp ne add el és ne add vissza!

Én a legjobb megoldásnak a többek által már leírt kiadást tartanám és abból fizetnéd a hitelt, miután ügyvédi szerződésben tisztázva lenne a tulajdoni hányad, a befizetéseid függvényében.

2021. febr. 19. 14:16
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

#38. Az a baj, hogy túl egészséges a felfogásod és naív vagy...

Mellesleg pedig jó szülő vagy.

De éppen ezért nem reális amit írsz.

2021. febr. 19. 16:13
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kérdező fél a szülei bosszújától, akkor az nem jó szülő-gyerek kapcsolat. Akkor ott a félelem diktált eddig is.
2021. febr. 19. 16:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!