Baj, hogy így érzek?

Figyelt kérdés
Anyám 7 éves koromtól eléggé elhanyagolt érzelmileg, idegbeteg volt sokat, néha meg is vert elég rendesen, pláne amikor megbuktam valamiből. Orromnál fogva húzott a földön, hajam megtépte és az akkori pasija meg ott nevetett rajtam... Egyszer azért kiabált le, mert nem akartam kémia tanárhoz menni, aki egy pedofil volt, és fogdosott meg ilyenek.. 12 voltam akkor és azthitte hogy csak elakarom sunyizni a tanulást.. Meg egyszer voltunk rokonunk temetésén, és a temetés után mondta (miután rokonunkhoz visszamentunk) hogy menjek el mellőle, mert ő a húgaval akar sírni és gyászolni.. 9 éves voltam akkor.. És olyan rosszul éreztem magam a temetés miatt és féltem is egyedül lenni.. 16 évesen elkezdtem vagdosni a karomat, és másnap észrevette, és nem az, hogy megkerdezni, hogy mi a baj lányom, hanem felpofozott és megtépte a hajam... Annyira rosszul esett. :'( Ilyesmi sztorik vannak, tudnám sorolni... Már 25 éves vagyok, és bocsánatot kért, mondta, hogy az ő anyja ettől sokkal durvább volt, és ő (anyum) nem tudott sokszor uralkodni a gonosz érzelmein... Én úgymond ezeket már elengedtem és valamennyire megbocsátottam neki, de képtelen vagyok hozzáérni, gyűlölöm ha megölel. Ha puszit akar adni, akkor nem hagyom. Gáz, hogy így érzek? Bűntudatom van, hogy anyukám ölelni akar, én meg undorodom tőle, de nem tudok másképp érezni.. 25N
2021. febr. 14. 00:30
1 2
 1/14 anonim válasza:
81%

Egyáltalán nem baj hogy így érzel. Szerintem teljesen korrekt.

Nekem is hasonló típusú volt az anyám, és én teljesen eltávolodtam tőle és nem bánom, mert sokkal boldogabb vagyok. 20/N

2021. febr. 14. 00:38
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem teljesen jogos, annyi évet nem lehet semmissé tenni. Mindenesetre ez egy új esély a kapcsolatotoknak, de ha a testi érintkezés neked még nem megy, azt meg kell értenie.
2021. febr. 14. 00:38
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
nem baj. azok után, ahogy bánt veled, ezt érdmli.
2021. febr. 14. 00:39
 4/14 anonim ***** válasza:
20%
Anyád is lelkisérült, tudom durva, de bocsásd meg neki hogy ezeket tette veled, sajnos ez az "átok" több generáción átível a családotokon, véget kell vetni ennek! Oldjátok föl!
2021. febr. 14. 00:55
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Én megszakítanám vele a kapcsolatot
2021. febr. 14. 00:57
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem az hogy valakivel így bánt az anyja, nem ok arra hogy ő is így bánjon a lányával.

Normális ember ilyenkor pont az ellenkezőjét teszi, mert pontosan tudja hogy milyen érzés ilyen szörnyű légkörben felnőni, és nem szeretné hogy ugyanezt kelljen átélnie a saját gyerekének is.

Én biztos nem tudnék megbocsátani, nem tudnám anyámnak tekinteni.

Az lett volna a dolga hogy ő legyen a stabil bázis, akiben maximálisan megbízhatsz, aki a biztonságot jelenti neked az életben, ehelyett ilyen keserű, fájó emlékekkel telítette a lelked.

Már az is nagy dolog hogy egyáltalán hajlandó vagy vele szóba állni, örüljön neki hogy nem szakítottad meg vele a kapcsolatot mikor betöltötted a 18-at. Ne érezd rosszul magad amiért nem tudod elfogadni az érintését. Hiszen az a kéz bántott annyit mikor csak egy védtelen gyerek voltál, amivel most hozzád akar érni.

2021. febr. 14. 01:02
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt. De nem értem, ki pontozza le a valálaszolókat...
2021. febr. 14. 01:16
 8/14 anonim ***** válasza:
81%
Valószínűleg a két lepontozónak szintén rossz gyerekkora volt, és olyanok mint anyukád. A "dögöljön meg a szomszéd tehene is" típus.
2021. febr. 14. 01:18
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
Miért pontozzátok le a normális válaszolókat, mint pl. a 6-ost??
2021. febr. 14. 03:11
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

Nem vagy köteles megbocsátani!

Még akkor sem, ha bocsánatot kért. Ennek ellenére tudnod kell, hogy ez ritka dolog.

Én nem látom, hogy a 6os "le" lenne pontozva, de ha valaki nem ért vele egyet az talán azért lehet, mert úgy tűnik a válaszból, hogy szerencsésebb családi körülményei vannak, ezért sosem kellett annak utána olvasnia, hogy a családi minták hogyan befolyásolják a viselkedésünket és mennyire nehéz úgy

2021. febr. 14. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!