Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzek bűntudatot ha a...

Miért érzek bűntudatot ha a szüleim vesznek nekem valamit?

Figyelt kérdés
Például ruhát vagy ilyesmit, nem keresnek rosszul, egyszerűen csak úgy érzem, hogy ez nekik teher, azt mondják nem, de van, hogy ha vesznek egy-egy dolgot aztán azzal dobálóznak, hogyha már megvettem te is tedd meg ezt meg azt, ami amúgy oké. csak ha szeretettel veszik tényleg akkor miért nem mondják csak simán, hogy csináljam meg? (16 vagyok, még nem nagyon tudok pénzt keresni)
2020. jún. 23. 23:12
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Ha nekik nem teher ez (meg amugy ruhakra pl szukseg van) akkor emiatt ne fajjon a fejed.
2020. jún. 23. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom azért, mert nem csak simán megveszik neked amire szükséged van, hanem utána hallgathatod, hogy de így csináld meg ezt, meg azt. Ezeket úgy is megcsinálnád, ha csak simán megkérnek, nem? Így viszont olyan, mintha azt éreztetnék veled, hogy te azért tartozol. Így persze, hogy már bűntudatod van. Az lenne a normális, ha megveszik ami kell, te megköszönöd, értékeled, de ennyi. A házimunka meg ezek meg nem ehhez lennének kötve.
2020. jún. 23. 23:34
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Ne parázz ezen, csak örülj neki ;)

És vágj vissza, hogy anya... nemár hogy azért veszel nekem ruhát, hogy elmosogassak😂

2020. jún. 23. 23:35
 4/5 anonim ***** válasza:
73%

Ne vedd magadra! Szerintem feszkót ereznek ha megkènek valamire, es ezt ezzel oldják, mintegy védekezeskeppen, hogy mert tudod en is tettem erted.

Szerintem remekül feloldhatnád ezt bennük, ha többször csak ugy magadtól nekiallsz valaminek keres nelkül, de persze úgy, hogy lássák, ne neked kelljen beszámolni arról hogy pl én elmosogattam, lenyirtam a füvet, hanem amikor látják, es nem erezheti ő sem hogy "szóvá tetted" mert akkor folytatódik ez a kis játszma, es folytatják ezt a szóva tevest. Tehat mintegy példát mutatnál nekik. Tudod, az elkepzelésem az, hogy termeszetesebb lenne ettől ez a családi munkamegosztás vagy közös aldozatvállalas vagy hogy fogalmazzak. Mindenkinek vannak mini görcsei, nem feltétlenül miattad ilyen, hogy szóva teszi, mit vett neked.

(Egyébként ehhez hasonló ízű jelenség az, amikor így kernek meg valamire egy kisgyereket: Vedd fel a cipődet, jó?

Könyörgöm! Miert ker engedelyt a gyerekétől ahhoz hogy kerjen valamit?! Rossz ez, bizonytalanságot mutat, játszmara hív egy piti dolog vegett. Feszkót szül.

Apróság. De azért még zavarkeltő apróság.)

2020. jún. 24. 00:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor majd megpróbálom, hogy magamtól megcsinálnom.😊
2020. jún. 24. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!